Doden na behandeling Duitse kankerkliniek

Omstreden Duitse natuurgenezer Klaus Ross werkt nog steeds

15 augustus 2017 10:12
Klaus Ross. Beeld © ANP

De Duitse natuurgenezer Klaus Ross, die wordt vervolgd voor de dood van meerdere patiënten door zijn therapie, behandelt nog steeds mensen die kanker hebben.

In zijn praktijk in het Duitse Brüggen, vlak bij de Nederlandse grens, gebruikt hij experimentele stoffen die beter zouden aanslaan dan een chemokuur Ross kreeg een beroepsverbod, maar heeft zijn licentie volgens de Duitse krant Rheinische Post behouden.

Strengere regels

De Duitse regering werkt naar aanleiding van de dood Nederlandse en Belgische patiënten van Ross aan strengere regels die patiënten moeten beschermen tegen kwakzalvers. De bestaande wetgeving in Duitsland daarover dateert van voor de Tweede Wereldoorlog. Een middelbareschooldiploma is daar voldoende om als alternatief arts te mogen werken.

ZIE OOK: Patiënt omstreden natuurgenezer Klaus Ross: 'Heel blij dat hij mij behandelde'

Ross kwam vorig jaar in het nieuws doordat patiënten tijdens hun behandeling waren overleden. Vier Nederlanders en een Belg kregen het preparaat 3-Bromopyruvat (3-BP) toegediend. Dat is een zogenoemde glucoseblokker. In de dagen erna overleden drie van de vijf patiënten. Onder de overleden mensen zijn een Nederlandse man en vrouw. De derde patiënt kwam uit België.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore