Buitenland

Indrukwekkend eerbetoon aan Australisch slachtoffer aanslag Londen

15 juli 2017 12:19 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Een inrukwekkend eerbetoon in zee Beeld © EPA

Een bijzonder tafereel vanmorgen in de oceaan voor Tamarama Beach, vlak bij Sydney in Australië. Strandwachten herdachten de 28-jarige Kirsty Boden op hun surfplanken in zee en gooiden zonnebloemen in het water.

Kirsty was één van de twee Australiërs die omkwamen bij de aanslag in Londen op 3 juni bij de London Bridge en Borough Market. De verpleegster woonde en werkte sinds 2013 in Londen, maar bracht daarvoor een paar jaar door in Sydney. Daar deed ze drie jaar lang vrijwilligerswerk bij de lokale reddingsbrigade. 

Kracht en moed

Zo'n honderd oud-collega's en vrienden kwamen bij elkaar op het strand om herinneringen op te halen en stil te staan bij haar dood. Oud-huisgenoot Kate Williams vertelde volgens The Guardian dat Kirsty altijd heel liefdevol en gelukkig in het leven stond.

"Ik weet niet hoe ik door moet gaan nu ze de engel is geworden die ze was, maar waar ik me aan vasthoud is de kracht en moed die ze elke dag van haar leven had", zei ze. Na het moment op het strand gingen strandwachten het water in en gooiden ze zonnebloemen in de golven. 

Thumbnail

Vrienden hadden allemaal een zonnebloem meegenomen. Foto: EPA 

Acht doden

Bij de aanslag reden drie terroristen met een busje op zaterdagavond in op de menigte in het uitgaansgebied van Londen rond de iconische London Bridge. Vervolgens stapten ze uit en vielen ze met messen willekeurige mensen aan. Acht mensen kwamen om het leven.

Meer op rtlnieuws.nl:
Politie vindt achtste slachtoffer aanslag Londen in Thames

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore