Onderzoek MH17-vliegramp

MH17: Abbott gaat er 'met gestrekt been in' bij Poetin

13 oktober 2014 10:33 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

Volgende maand is in Brisbane de G20-top, en dat vindt de Australische premier Tony Abbott hét moment om Vladimir Poetin eens stevig aan te pakken over de MH17-ramp.

Hij is van plan om de Russische president eens flink te 'shirtfronten'. Dat is een welhaast onvertaalbaar Australisch begrip uit het Australian Football ('Aussie Rules'), maar het komt erop neer dat hij van plan is Poetin keihard te tackelen voor Ruslands rol bij het neerschieten van vlucht MH17 in Oekraïne. Daarbij kwamen tientallen Australiërs om.

ZIE OOK: Rutte: Nog steeds woedend over dwarsbomen onderzoek MH-17

"Ik ga er met gestrekt been in bij mijnheer Poetin. Ik zal mijnheer Poetin zeggen dat Australiërs zijn vermoord door zijn steun aan pro-Russische rebellen."

Beter wegblijven
"Er zullen heel wat gesprekken plaatsvinden met Rusland, en ik vermoed dat het gesprek met mijnheer Poetin daarvan de stevigste confrontatie zal zijn."

De uitspraken van Abbott kwamen enkele uren nadat de Australische oppositieleider Bill Shorten had gezegd dat het beter zou zijn als Poetin niet naar Australië zou komen voor de G20-top.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore