Buitenland

Duizenden gebreken in kledingfabrieken Bangladesh

14 oktober 2014 11:40 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © AFP

Na uitgebreide inspectie van ongeveer 1100 kledingfabrieken in Bangladesh zijn heel veel gebreken aan het licht gekomen. 17 fabrieken zijn direct gesloten vanwege instortingsgevaar.

Bij de onderzochte fabrieken werden 80.000 gebreken gevonden. 110 fabrieken hadden gebreken aan het gebouw, maar die konden worden verholpen zonder dat evacuatie nodig was. In veel gevallen ging het om problemen zoals een geblokkeerde nooduitgang of ontbrekende sprinklers.

ZIE OOK: 'Meer bedrijven moeten Bangladesh-akkoord ondertekenen'

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel zegt dat er nog een lange weg te gaan is. "Maar dit is wel een belangrijke stap."

De Schone Kleren Campagne heeft meer zorgen, omdat nog lang niet alle fabrieken onderzocht zijn en nog niet alle merken werken mee. 

"Er zijn nog heel veel merken die het Bangladesh-akkoord nog niet hebben ondertekend en hun kleding daar wel laten maken", zegt Niki Janssen van de Schone Kleren Campagne.

ZIE OOK: Jaar na ramp Bangladesh kijken we nog steeds vooral naar prijs kleding

Als consument moet je volgens Janssen daarom voor het kopen checken of het merk meedoet. "Als ze dat niet doen, vraag dat merk dan waarom ze dat nog niet hebben gedaan."

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`