Buitenland

Motief voor aanslag Londen mogelijk nooit opgehelderd

26 maart 2017 06:15 Aangepast: 26 maart 2017 06:48
Beeld © EPA

Khalid Masood, de dader van de aanslag in Londen, handelde alleen. "We moeten allemaal accepteren dat er een kans bestaat dat we nooit de motieven achter de aanslag zullen weten", laat de politie weten. "De motieven zouden weleens met de dader mee het graf zijn ingegaan."

Volgens de informatie van de politie zijn er geen vervolgaanslagen gepland. Bij de aanslag reed de 52-jarige Masood met zijn auto in op voetgangers. Daarna stak hij in op een politieagent. Door de aanslag kwamen vijf mensen om, onder wie de dader.

Volgens politieonderzoekers verstreken exact 82 seconden vanaf het moment dat Masood met zijn auto inreed op voorbijgangers tot het moment dat hij werd neergeschoten.

Terroristische propaganda

"We zijn er stellig van overtuigd dat hij het allemaal alleen heeft gedaan maar ook dan moeten we met absolute zekerheid vaststellen waarom Masood deze verschrikkelijke daad pleegde", legde de politiechef uit aan de BBC. "We denken dat hij geïnspireerd is door terroristische propaganda of dat anderen hem hebben aangemoedigd, geholpen of gestuurd. Mocht dat laatste het geval zijn dan zullen diegenen voor het gerecht gebracht worden"

In het onderzoek naar de aanslag zit nog een verdachte uit Birmingham van 27 jaar vast. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristische daad.

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`