Onderzoek MH17-vliegramp

VS: Alle MH17-data aan Nederland gegeven

18 december 2014 17:25 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

De Verenigde Staten hebben al hun data over MH17-crash overgedragen aan Nederland en de internationale luchtvaartautoriteit ICAO. Dat zegt de Amerikaanse onderminister voor Europese Zaken, Victoria Nuland.

"We hebben alle informatie, inclusief geheime informatie, gegeven aan de Nederlanders die de onderzoekers zijn en aan ICAO'', zei ze tijdens een bijeenkomst bij de conservatieve denktank American Enterprise Institute. 

ZIE OOK: MH17: een doodlopend onderzoek?

De informatie is onder meer afkomstig van een AWACS-radarvliegtuig en van satellieten. De onderminister dringt er bij Nederland en de ICAO op aan meer informatie op te vragen bij Rusland. "Omdat er wel heel gekke theorieën komen uit de Russische propagandamachine.''

Anderhalve week geleden zei voorzitter Tjibbe Joustra van de Onderzoeksraad voor Veiligheid nog dat de raad beelden mist 'die we wel willen hebben'. Zonder landen bij naam te noemen stelde hij vervolgens: 'als je de beelden wilt hebben, moeten ze wel beschikbaar worden gesteld door de landen. Daar is soms wel enige aarzeling bij'.

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore