Zwarte tiener gedood in St. Louis

Nieuwe beelden schietincident Berkeley

25 december 2014 09:17 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Screenshot van de beelden Beeld © EPA

De politie van St. Louis heeft gisteravond twee nieuwe video's vrijgegeven van het schietincident in Berkeley.

Op de beelden van een beveiligingscamera is onder meer te zien hoe de betrokken agent zich terugtrekt nadat de doodgeschoten tiener, Antonio Martin, een pistool had getrokken.

De beelden tonen een persoon, door de politie en zijn familie geïdentificeerd als de 18-jarige Antonio Martin, die een pistool op een politieagent richt, vlak voordat de agent de tiener doodschiet, zei de burgemeester van Berkeley. Het schietincident vond plaats op de parkeerplaats van een tankstation in Berkeley, enkele kilometers van Ferguson waar in de zomer Michael Brown door een agent werd doodgeschoten. 

ZIE OOK: Politie St. Louis: Video toont dat Martin pistool trekt

Op de eerste video is te zien hoe de agent zich terugtrekt (links bovenin beeld). "Uit respect voor de familie hebben we Martin in deze video buiten beeld gelaten", meldt de politie van St. Louis. 

In een andere video (hieronder) is vanuit een andere hoek te zien hoe links onder in beeld Martin (met rugzak) de agent benadert. Meteen daarop rent een ooggetuige hard richting het tankstation.

Op de eerste beelden die gisteren tijdens de persconferentie zijn vrijgegeven, was volgens de politie al te zien hoe Martin een geweer trekt:

ZIE OOK: 'Ik wil weten wat er met mijn zoon is gebeurd'

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore