Misdaad

Nederlandse backpackster ontkomt in Sydney aan verkrachter

08 april 2017 23:31 Aangepast: 10 april 2017 10:27

Een Nederlandse backpacker vertelt in een Australische krant hoe ze op wonderbaarlijke wijze in Sydney heeft kunnen ontsnappen aan een verkrachter. "Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf, ik was zo bang dat hij een mes had."

De 19-jarige vrouw liep na een avondje stappen van een bushalte naar huis toen ze werd aangevallen door een man die ze niet kende, meldt The Sydney Morning Herald. De man viel haar lastig door vervelende vragen te stellen, zoals of ze een vriendje had. 

Bij keel gegrepen

Toen ze doorliep, greep de man haar bij haar keel en beval hij dat ze haar mond moest houden. "Anders zou hij me vermoorden en verkrachten", vertelt ze.

Even later duwde hij haar tegen een geparkeerde auto, waar hij haar aanraakte en kuste. "Ik had hem kunnen steken met de huissleutel die ik in mijn hand had, maar dat was misschien dom geweest." De Nederlandse besloot mee te spelen om haarzelf te redden en de man rustig te krijgen.

Hard gillen

Op zijn aanbod om 'mee naar huis te gaan' antwoordde ze positief, maar toen ze vlakbij waren, werd hij weer agressief. Hij gooide de jonge vrouw op de grond waarna zij hard begon te gillen in de hoop dat haar huisgenoot haar zou horen. "Ik schreeuwde de longen uit mijn lijf, ik was zo bang dat hij een mes had", zegt ze.

De huisgenoot rende naar buiten, waarna de aanvaller het op een vluchten zette. Dankzij dna dat de politie in de nek van de Nederlandse vrouw vond, werd de belager later opgespoord. 

'Het is walgelijk'

De Nederlandse is blij dat ze het heeft overleefd. "Ik voelde me wel schuldig dat ik hem had gezoend. Dat is walgelijk. Maar de politie en een psycholoog zeiden dat dat het beste was wat ik kon doen."

De 19-jarige vrouw is na het afronden van haar middelbare school voor een jaar naar Australië vertrokken. Ze zegt voortdurend nachtmerries te hebben door het voorval. Toch blijft ze positief. "Ik wil hier blijven en genieten van de tijd die ik nog heb hier."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore