Buitenland

2000 vrouwen én Pharrell komen op voor gepeste dikke man

07 maart 2015 11:09 Aangepast: 07 maart 2015 11:44

Een slachtoffer van cyberpesten is straks het middelpunt van een feestje met bijna 2000 vrouwen en popster Pharrell Williams en dat allemaal door een spontane twitteractie.

Het begon twee dagen geleden met twee foto's op het 4Chan-forum. Daar stond een dansende dikke man op. In het bijschrift stond: "Zag dit exemplaar een poging tot dansen te doen. Hij stopte ermee toen hij ons zag lachen." Op de tweede foto is dezelfde man te zien met gebogen hoofd, duidelijk gegeneerd. 

ZIE OOK: Tanden van Carice van Houten trending op Twitter

De pesterige post viel niet in goede aarde. Onder anderen Cassandra Fairbanks kwam op voor de man en zette de foto op Twitter. Ze riep haar volgers op om mee te doen met een actie voor hem. 

Na 13 uur hadden de volgers van Fairbanks de man gevonden, het gaat om een Britse man die Sean heet. Inmiddels hebben bijna 2000 vrouwen toegezegd om naar een feestje te komen in Los Angeles ter ere van Sean. Ook Pharrell Williams heeft beloofd om mee te doen. 

Via een crowdfundingsactie hebben de danspartners geld ingezameld om Sean van Londen naar LA te laten komen voor 'het feest van zijn leven'. Daarvoor is inmiddels meer dan 20.000 dollar opgehaald. Het geld dat overblijft gaat naar een stichting tegen pesten.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore