Aanval universiteit Kenia

Koenders: Aanslag Kenia weerzinwekkend

02 april 2015 21:32 Aangepast: 02 april 2015 21:35
Beeld © AFP

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken noemt de terreurdaad van de Somalische groepering al-Shabaab op een universiteit in het noorden van Kenia 'schokkend en weerzinwekkend'.

Het leger van Kenia maakte vanavond een einde aan de urenlange gijzeling van honderden studenten in de Keniase stad Garissa. Bij de aanslag kwamen zeker 147 mensen om het leven. 

ZIE OOK: 'Ik zag onthoofde lichamen'

Volgens Koenders wil de terreurgroep met de bloedige actie de landen in de regio destabiliseren. Keniaanse militairen proberen in buurland Somalië terroristische groeperingen waaronder al-Shabaab te bestrijden.

Alle vier de terroristen die de aanval hebben uitgevoerd, zijn dood. Ze hadden een slachting aangericht onder de 300 studenten die ze gegijzeld hielden. Studenten die wisten te ontkomen aan de gijzelnemers zagen dode mensen lichamen, sommige van hen waren onthoofd. 

Christelijke studenten doelwit
De terroristen hadden het in het bijzonder gemunt op christelijke studenten. Leerlingen die islamitische verzen konden opzeggen, werden ongemoeid gelaten maar mensen die dat niet konden, werden zonder pardon met kogels doorzeefd, vertellen getuigen. 

Gevreesd wordt dat het dodental nog veel hoger zal eindigen. De Keniaanse zender News24 meldt op gezag van bronnen binnen de reddingsdiensten dat een van de aanvallers zichzelf heeft opgeblazen. Daarbij zouden nog veel meer slachtoffers gevallen zijn.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`