'Mijn hart stopt met kloppen'

Video van moord opa Robert op Facebook: 'Mijn hart stopt met kloppen'

17 april 2017 13:30 Aangepast: 18 april 2017 08:29
De vermoorde Robert Godwin (links) en zijn nabestaanden. Beeld © Screenshot Facebook en Twitter

"Hij was een goede man. Dat zeg ik niet omdat ik nu voor de camera sta, dit is de waarheid." De zoon van de Amerikaanse Robert Godwin (74) is verbijsterd en intens verdrietig. Zijn vader werd zomaar op straat doodgeschoten. De video van de moord is door de dader op Facebook gezet.

De klopjacht op de dader, Steve Stephens, is nog altijd aan de gang. De man zei in een tweede video dat hij nog meer moorden op zijn geweten had. De politie van Cleveland weet nog niet of dat klopt.

De gepensioneerde Robert Godwin (74) was zondagmiddag rondslingerende blikjes aan het verzamelen. Dat deed hij wel vaker. Opeens stond hij oog in oog met Stephens. Toen Godwin zag wat er ging gebeuren hield hij zijn plastic zak voor zich, uit bescherming. 

'Mijn hart stopt met kloppen'

"Ik vind het verschrikkelijk dat hij er niet meer is", zei de aangeslagen zoon van Godwin voor de camera van Cleveland 19 News. Hij heeft de video van de moord nog niet durven kijken.

Hij heeft zijn vader gistermorgen voor het laatst gezien, toen hij even langsging om wat basketbalspullen op te halen. "Ik weet niet wat ik moet doen. Dit kan niet waar zijn."

"Het voelt alsof mijn hart stopt met kloppen", zei de de dochter van de gedode Godwin, die zich voor de camera amper staande kon houden.

Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Opa Godwin werkte voor zijn pensioen in een metaalgieterij. Hij hield erg van vissen. Hij laat negen kinderen na, 14 kleinkinderen en nog meer achterkleinkinderen.

Volgens de politie werd de moord live uitgezonden via Facebook, maar Facebook ontkent dit. Het internetbedrijf reageerde geschokt op de 'verschrikkelijke misdaad' en laat in een verklaring weten dat Stephens eerder op de dag gelivestreamd heeft, maar niet op het moment van de moord. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore