Buitenland

Gevaarlijke dieetpil in omloop, Interpol waarschuwt

05 mei 2015 09:59 Aangepast: 05 mei 2015 10:28
Beeld © SkyNews

Na de dood van een 21-jarige Britse vrouw waarschuwt de internationale politieorganisatie Interpol voor gevaarlijke dieetpillen die in omloop zijn.

Ook een Fransman is door de pillen ernstig ziek geworden, meldt Sky News.

ZIE OOK: Trimbos waarschuwt voor dodelijke xtc

De Britse Eloise Perry overleed op 12 april toen ze pillen met 2.4-Dinitrophenol (DNP) had genomen. Vermoedelijk had ze acht pillen ingenomen, vier keer de dodelijke dosis. Haar stofwisseling sloeg volledig door, waardoor ze haar eigen lichaam opbrandde.

DNP staat bekend als middel dat helpt bij snel gewichtsverlies. Het middel is levensgevaarlijk: er zouden de afgelopen jaren al meerdere slachtoffers gevallen onder gebruikers.

Thumbnail

Eloise Perry

Interpol waarschuwt nu in 190 landen voor het goedje, dat op internet wordt verkocht in pillen- en crèmevorm. "DNP is sowieso gevaarlijk, maar het risico wordt nog eens vergroot door het feit dat het vaak illegaal wordt gemaakt'', aldus Interpol.

Online verkrijgbaar
De Britse Voedsel- en Warenautoriteit FSA waarschuwde eerder al om geen producten met DNP, ook een grondstof voor explosieven, te kopen. De Britse politie hamerde erop dat mensen geen medicijnen op het internet moeten bestellen.

DNP is in Nederland niet in de winkel verkrijgbaar maar wordt wel via internet verkocht. De pillen worden verkocht als gele capsules. 100 pillen zijn voor 22,50 euro verkijgbaar.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore