Ga naar de inhoud
Buitenland

Man verliest been door infectie vleesetende bacterie

Beeld © ABC News

Absolute horror, het verhaal van Zach Motal uit de Verenigde Staten. De 46-jarige man had een 'vleesetende' bacterie in zijn been.

De bacterie kreeg Motal in zijn lichaam toen hij een wandeling maakte langs de kust in Florida vorige maand, meldt ABC News, die hem in het ziekenhuis opzocht. Het organisme zat waarschijnlijk in wat zeeschuim, en kwam via een open wond in zijn voet terecht.

Elf uur later verging de veertiger van de pijn, zo vertelt hij aan de Amerikaanse nieuwszender. De pijn was zelfs zo ondraaglijk dat hij huilend naar het ziekenhuis ging. "Het was verschrikkelijk", aldus Motal.

Streptokokkenbacterie
In eerste instantie dacht de Amerikaan dat zijn voet was gebroken en dat hij snel weer naar huis kon, maar de artsen ontdekten dat de pijn veroorzaakt werd door een streptokokkenbacterie, de streptococcus pyogenes, die langzaam zijn lichaam aan het vernietigen was.

Na zeven operaties, waarbij artsen het besmette vlees probeerden weg te snijden, was er van zijn been weinig meer over. Besloten werd om zijn been tot aan zijn knie te amputeren. Een heftige ingreep, maar volgens artsen mag Motal van geluk spreken dat de bacterie zich niet verder had verspreid.

De Amerikaan hoopt dat hij snel uit het ziekenhuis wordt ontslagen en dat hij aan zijn revalidatie kan beginnen. 

Bekijk hier het hele verhaal:

ABC Breaking US News | ABC Politics News

Bron: RTL Nieuws