Ga naar de inhoud
Buitenland

Vrouw kan ogen niet meer sluiten na mislukte operatie

Archieffoto Beeld © Thinkstock

Zelfs als Dawn Knight slaapt, kan ze haar ogen niet dichtdoen. Het is het gevolg van een mislukte ooglidcorrectie die ze zo'n drie jaar geleden onderging.

De 47-jarige vrouw liet zich opereren in een kliniek die ook bezocht wordt door een aantal Britse sterren, de Dolan Park Clinic in Birmingham. Ze had gehoopt dat de operatie haar 'een beetje meer zelfvertrouwen' zou geven, nadat ze veel was afgevallen. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

ZIE OOK: Parkeerboete voor ouders die ernstig zieke kinderen naar feestdag brengen

Maar de operatie werd één grote nachtmerrie. Andere artsen die de vrouw hebben onderzocht, zeggen dat haar chirurg grote fouten heeft gemaakt. "Hij heeft te veel huid verwijderd. Daardoor ligt een deel van het oog bloot dat normaal door die huid wordt beschermd."

Knight moet nu elke twee uur haar ogen druppelen om de pijn te verminderen die ze heeft doordat haar ogen extreem uitdrogen. Maar de schade aan haar linkeroog is erg groot. Op advies van een andere arts plakt ze haar ogen nu dicht met tape als ze gaat slapen, om meer schade aan haar ogen te voorkomen. Daarnaast smeert ze 's nachts een dikke laag zalf in haar ogen, die ze er 's morgens uit moet wassen voordat ze weer wat kan zien.

Vrouw wordt mogelijk blind
De vrouw heeft abcessen in haar rechteroog, omdat ze niet met haar ogen kan knipperen. Mogelijk wordt ze blind. "Er zijn momenten waarop ik niets liever wil dan er een einde aan maken", zegt de vrouw die ten einde raad is. "Maar ik heb twee kinderen. Ik kan niet doodgaan." De schoonheidssalon die ze had, heeft ze in januari gesloten omdat ze door alle problemen niet meer kan werken.

Niemand is bereid om voor de kosten van een hersteloperatie op te draaien. De arts die haar opereerde, hield het eerste jaar na de operatie vol dat er niets aan de hand was. Nu zegt hij dat hij failliet is en niet kan betalen. Hij komt uit Italië en heeft geen Britse verzekering die de kosten vergoedt.

Geen nazorg
Hoewel de vrouw een pakket had gekocht waarin ook alle nazorg zonder bijkomende kosten geregeld zijn, weigert de kliniek haar opnieuw te opereren. In de kleine lettertjes van het contract staat dat het ziekenhuis alleen kosteloos opereert als 'de patiënt en de chirurg het er samen over eens zijn dat een operatie noodzakelijk is'. 

Met een huidtransplantatie zou een deel van de klachten van de vrouw kunnen worden verholpen.