Buitenland

Balen op Bali: 'Wanneer ik naar huis kan? Geen idee'

10 juli 2015 11:35 Aangepast: 10 juli 2015 15:19
Tiede Fokkema is gestrand op Bali

Daar sta je dan. Tiede Fokkema (32) is gestrand op Bali omdat een vulkaanuitbarsting het vliegverkeer heeft stilgelegd. "Geen idee wanneer ik naar huis kan. Aan de ene kant chill, aan de andere kant best balen."

Tiede, waar ben je nu?
"Ik zwerf nu rond in Denpasar, de hoofdstad van Bali. Ik zou eigenlijk vandaag terugkeren naar Nederland, maar dat is nu niet mogelijk. Een vulkaan op Java gooit roet in het eten. Zolang die as blijft spuiten, kan ik geen kant op."

Word je goed op de hoogte gehouden? 
"Ik internet wel een beetje, maar het is toch afwachten. Ik vlieg met Qatar Airways. Ik heb me bij een hotel gemeld waar Qatar Airways een kantoortje heeft. Daar heb ik te horen gekregen dat ze me bellen als ik weer kan vliegen."

Wanneer denk je weer naar huis te kunnen?
"Dat zal zeker niet eerder zijn dan morgen. Maar dikke kans dat het nog veel langer gaat duren. Kortom: geen idee."

Relaxed toch? Een beetje chillen met een cocktail op het strand.
"Aan de ene kant wel ja. Ik heb het voordeel dat ik al op Bali zit en alleen maar terug moet naar huis. Ik  kan me hier vrij bewegen totdat ik word gebeld. Er zitten ook mensen vast op het vliegveld. Voor die mensen is het wel echt heel vervelend. Of voor reizigers die op doorreis zijn. Maar ik moet maandag weer werken. Ik ben verpleegkundige op de IC-afdeling in Leeuwarden. Dikke kans dat dat niet door kan gaan. Dat vind ik wel heel vervelend. Ik benadeel hiermee mijn werkgever. Niet expres natuurlijk, maar toch."

Heb je al hysterische taferelen gezien? Huilende mensen, of woeste reizigers?
"Ik heb wel mensen gesproken die enorm balen omdat ze op doorreis zijn naar Australië. Maar geen gegil of gehuil nog. Ik ben vooral bezig met mijn eigen sores. Op het vliegveld viel het qua hysterie nog wel mee. Het was er wel heel druk. Ik ben er ook snel weer weggegaan."

Met wie ben je op vakantie?
"Ik reis alleen. Ben hier op familiebezoek."

Heb je nog een boodschap voor het thuisfront?
"Ik kom er aan! Maar wanneer: geen idee."

ZIE OOK: Vulkaanuitbarsting: vliegvelden Indonesië dicht

 

RTL Nieuws
`