Buitenland

Jonge vrouw verdrinkt, streng-religieuze vader houdt redding tegen

10 augustus 2015 13:49 Aangepast: 13 augustus 2015 16:37
Zomaar een strand in Dubai. Beeld © AFP

Een jonge vrouw is in Dubai verdronken omdat haar vader de reddingsbrigade het werk onmogelijk maakte. Het argument van de streng-religieuze vader: hij wou niet dat vreemdelingen aan zijn dochter zouden zitten. Het voorval had, zo bleek later, jaren geleden plaats.

Na publicatie van dit artikel bleek dat het voorval jaren geleden plaats heeft gevonden, in 1996. Het is als anekdote van een strandwacht opgetekend en als nieuws bij verschillende persbureaus terecht gekomen. Onze excuses. 

Zijn religieuze achtergrond staat niet toe dat 'vreemde mannenhanden' zijn dochter zou aanraken. De familie-eer zou daarmee in het geding komen.

Die stellige overtuiging kostte zijn 20-jarige dochter het leven. Zij belandde tijdens een dagje strand met de familie in ernstige problemen. Terwijl zij op het water vocht voor haar leven, vocht haar vader op het droge met twee strandwachten. De vrouw verdronk, zegt een politiefunctionaris tegenover het Emirates24 News.

Grote sterke man
"De vader, een grote sterke man, wilde liever dat zijn dochter zou verdrinken dan aangeraakt door vreemdelingen", zegt de agent. "Ze zou waarschijnlijk overleefd hebben, aangezien de hulpverleners zich slechts op zo'n kleine afstand van haar bevonden."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore