Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 mei 2017 16:23

Anthony Weiner bekent schuld aan sturen naaktfoto's naar 15-jarig meisje

Anthony Weiner bekent schuld aan sturen naaktfoto's naar 15-jarig meisje
Weiner met zijn inmiddels ex-vrouw Huma Abedin

De Amerikaanse oud-politicus Anthony Weiner zal vandaag schuld bekennen aan het sturen van seksueel getinte foto’s naar een 15-jarig meisje. Weiner werd wereldnieuws toen op zijn computer naast de naaktfoto’s ook e-mails werden gevonden van toenmalig presidentskandidaat Hillary Clinton.

Die mails waren gestuurd naar de vrouw van Weiner, Huma Abedin, de persoonlijk medewerkster van Clinton. De FBI maakte na de vondst van de mails, slechts twee dagen voor de presidentsverkiezingen, bekend een nieuw onderzoek te openen naar Clinton en hoe zij was omgegaan met vertrouwelijke informatie.

Reeks incidenten

De naaktfoto's die de toen 51-jarige Weiner stuurde naar het 15-jarige meisje in North-Carolina betekenden het zoveelste in een reeks incidenten. Eerder stuurde hij per ongeluk een foto van zijn kruis naar al zijn Twitter-volgers. Aanvankelijk zei Weiner dat zijn account was gehackt, maar later gaf hij toe dat hij de foto naar een vrouw had willen sturen.

Voor het sturen van naaktfoto's naar het minderjarige meisje wordt hij strafrechtelijk vervolgd. Het maakte ook een einde aan zijn veelbelovende politieke carrière en zijn huwelijk met Abedin.

De schuldigverklaring van Weiner, die door de New York Times wordt gemeld op basis van twee anonieme bronnen, is waarschijnlijk onderdeel van een deal met justitie.  Mogelijk voorkomt Weiner daarmee een celstraf. Wel zal hij geregistreerd worden als zedendelinquent.

Meer op rtlnieuws.nl:
Ooit veelbelovend politicus Weiner nu verdacht van kinderporno

Topnieuws