Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 00:12

Agent doodgeschoten op de Champs-Elysées in Parijs, IS claimt aanslag

Agent doodgeschoten op de Champs-Elysées in Parijs, IS claimt aanslag

Een agent is gisteravond op de Champs-Elysées in Parijs doodgeschoten door een man met een kalasjnikov. Twee agenten raakten gewond. De schutter is door de politie doodgeschoten. Terreurorganisatie IS heeft de aanslag opgeëist.

De politie houdt er rekening mee dat er een tweede schutter bij de schietpartij is betrokken. De politie riep mensen op weg te blijven van de Champs-Elysées.

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken gaat het om een gerichte aanslag op agenten. De Franse president Hollande zei op een persconferentie dat hij er vanuit gaat dat het een terreuraanslag was.

Verkiezingen

Zondag is de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk. Die zijn ongemeen spannend. In Frankrijk geldt sinds verschillende aanslagen vanaf 2015 de noodsituatie. In totaal zijn sinds die tijd in Parijs 230 mensen gedood door terroristen.

Eerder deze week werden twee terroristen opgepakt in Marseille. Zij waren een aanslag aan het voorbereiden op presidentskandidaten. In hun appartement werden veel wapens en explosieven gevonden.

Volgens correspondent Stefan de Vries staat de straat bekend vanwege zijn populariteit onder criminelen.

Topnieuws