We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 19:29

Acht bewoners verpleeghuis Florida overleden door defecte airconditioning

Acht bewoners verpleeghuis Florida overleden door defecte airconditioning

Acht bewoners van een verpleeghuis in Miami zijn om het leven gekomen door een defecte airconditioning. De apparatuur was uitgevallen door stroomonderbreking toen de orkaan Irma over Florida trok. Door de stroomuitval raakte de apparatuur van slag en ontstond er gasvorming.

De politie onderzoekt of er sprake is van verwijtbare nalatigheid. Het drama speelde zich af in Hollywood, een plaats tussen Miami en Fort Lauderdale. De brandweer vond bij aankomst twee doden. Vier anderen stierven later in een ziekenhuis. Vandaag werden 120 inwonenden van de inrichting geƫvacueerd.

Aan de andere kant van Florida, in Monroe County, kwamen door Irma acht mensen om en raakten er minstens veertig gewond. Het eilandenlint Florida Keys en het beroemde natuurgebied de Everglades liggen in dit gebied.

 

 

Topnieuws