We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 17:49

Aanvaller Champs-Elysées in Parijs overleden, was gewapend

In Parijs is een automobilist ingereden op een politiebusje. Dat gebeurde op de Champs-Elysées. De man is door de politie uit het voertuig getrokken. Hij zou zijn overleden aan zijn verwondingen.

Bij het incident zijn verder geen gewonden gevallen. De bestuurder was gewapend, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Franse media melden dat hij een Kalasjnikov-geweer bij zich had. Het ministerie vermoedt dat de man met opzet inreed op de politiebusje.

In het voertuig zijn mogelijk explosieven aanwezig. De explosievenopruimingsdienst is dat aan het onderzoeken. De politie heeft een deel van de wereldberoemde boulevard afgezet.

Geradicaliseerde man

De antiterreureenheid van het OM heeft het onderzoek van de politie overgenomen. Volgens de Parijse krant Le Parisien gaat het om geradicaliseerde 31-jarige man uit Argenteuil die bekend is bij de veiligheidsdiensten.

Op beelden is te zien dat de politie massaal aanwezig is op de Champs-Elysées:

Topnieuws