Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 13:24

Aanval op hotel Mali: vier terroristen gedood, vijf gearresteerd

Het leger van Mali heeft bij een antiterreuractie vier terroristen gedood en vijf gearresteerd. Zij hadden gisteren een hotel en vakantieoord aan de rand van Malinese hoofdstad Bamako aangevallen.

De extremisten vielen gisteren het oord aan en doodden twee gasten, een Fransman en naar verluidt een Angolees. Ooggetuigen meldden dat de aanvallers blanke gasten wilden vermoorden. In het oord waren op het moment van de aanval toevallig Malinese militairen aanwezig die alarm sloegen en de terroristen bestreden. Zo konden 36 gasten worden gered, onder wie zes Nederlanders.

Een van de Nederlanders was een medewerker van de ambassade. Wie de andere vijf zijn, kon het ministerie van Buitenlandse Zaken niet zeggen.

'Plek voor moordpartij'

Er vielen meer dan tien gewonden. Volgens lokale media had de gijzeling nog veel erger kunnen aflopen. Het vakantieoord bestaat uit verspreid liggende vakantiewoningen en attracties en zou voor de terroristen een goede plek voor gijzelingen of moordpartijen zijn geweest.

Sinds april 2014 doet Nederland met honderden militairen mee aan een VN-missie in Mali. Er zijn nu ongeveer 290 militairen in Mali. Minister Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde geschokt op de aanslag bij Bamako. Hij was in 2013 en 2014 de leider van de VN-missie in Mali.

 

Topnieuws