Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 20:32

Aanslagpleger Londen is vader van 47 uit Wales

De man die in Londen inreed op moskeebezoekers, is een 47-jarige man uit Cardiff in Wales. Het gaat om Darren Osborne, een getrouwde man die vier kinderen heeft.

De politie heeft een inval gedaan in een pand in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Het is onduidelijk of het gaat om het huis van Osborne. Het door de aanslagpleger gebruikte busje zou eigendom zijn van een verhuurbedrijf in Wales. Onbekend is of het busje gestolen of gehuurd is.

De Britse staatssecretaris van Veiligheid had eerder vandaag al gezegd dat de aanvaller geen bekende van de politie was. De naam van Osborne is nog niet door de politie bevestigd. Volgens de BBC is hij opgegroeid in Engeland en vader van vier kinderen.

Aanslag op moslims

De man reed vannacht in op een groep moskeebezoekers. Bij de aanslag raakten 10 mensen gewond. Eén persoon die al gereanimeerd werd ten tijde van de aanval, is overleden. Het is niet duidelijk of dat het gevolg was van de aanslag.

De Londense politie noemt de aanslag bij de moskee een aanslag op moslims, premier Theresa May zei eerder hetzelfde. De Britse moslimraad veroordeelt de aanval. Volgens de raad is het een gewelddadige uiting van islamofobie.

Deze man overmeesterde de dader:

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws