Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 februari 2018 01:18

19-jarige man schiet in school Florida zeker 17 mensen dood

19-jarige man schiet in school Florida zeker 17 mensen dood
Ontzetting om het bloedbad in een middelbare school in Parkland, Florida

Zeker zeventien mensen zijn om het leven gekomen door een schietpartij in een school in de Amerikaanse staat Florida.

De vermeende schutter is opgepakt. Hij gaf zich zonder verzet over, meldt de politie.

De schutter opende het vuur in een middelbare school in Parkland, op zo'n 72 kilometer ten noorden van Miami. Sommige leerlingen verborgen zich tijdens de schietpartij in klaslokalen. Anderen renden in paniek naar buiten.

Bekijk hier de beelden:

 
​In een klaslokaal is grote paniek te zien als de politie binnenstormt om de dader te vinden.

Raadsel

Het motief van de schutter is nog een raadsel. "Hij zat op enig moment op deze school'', zei sheriff Scott Israël over de 19-jarige verdachte. "Ik weet niet waarom hij van school ging.'' Israël noemde het bloedbad 'catastrofaal'.

Een leerling zei tegen ABC News dat hij tegen het einde van de schooldag het geluid van schoten hoorde. "Ik hoorde overal geschreeuw'', vertelde hij. "Ik kroop onder het bureau van mijn docent.'' 

'Iedereen was in paniek'

Een andere jongen omschreef hoe de schutter door het glas van de deur van zijn klaslokaal schoot. "Er zaten overal kogelgaten. Iedereen was in paniek. Hij kon niet binnenkomen omdat de deur op slot zat."

De 19-jarige verdachte zou eerder van de school zijn gestuurd. Voormalige medeleerlingen vertelden persbureau Reuters dat hij erg geïnteresseerd was in wapens. Een wiskundedocent zei tegen de krant Miami Herald dat de verdachte eerder ook andere scholieren heeft bedreigd.

Het was volgens actiegroep Everytown for Gun Safety het achttiende schietincident van dit jaar op een Amerikaanse school. De organisatie rekende ook zelfdodingen en incidenten zonder slachtoffers mee.  

Trump

President Donald Trump heeft zijn afschuw uitgesproken over de 'verschrikkelijke' schietpartij.

"Geen enkele leerling, docent of andere persoon zou zich ooit onveilig moeten voelen in een Amerikaanse school'', twitterde hij. De president zei te bidden voor de slachtoffers.

Topnieuws