We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

10 december 2013 19:25

Vader trots op Laurentien als nationale voorleesmoeder

Hoog bezoek bij de première van de jeugdfilm Mees Kees op Kamp. Prinses Laurentien, de voorleesmoeder van Nederland, was samen met haar vader op stap.

De film Mees Kees is gebaseerd op een serie jeugdboeken, en Laurentien en lezen gaan natuurlijk hand in hand. Met haar stichting Lezen & Schrijven zet de prinses zich al jaren in voor de leesbevordering onder kinderen en jongeren. Zelf schreef ze in 2009 onder het pseudoniem Laurentien van Oranje het populaire boek Mr. Finney en de Wereld op zijn Kop.
 
Papa Laurens Jan Brinkhorst is erg trots op zijn dochter. En andersom natuurlijk. "Door de aanwezigheid van mijn vader onderstrepen we ook de rol van vaders bij het voorlezen en de rol van het gezin om taal te stimuleren en dat het ook een mooie manier is om tijd met je kind door te brengen, dat herinnert hij zich ook van heel lang geleden", vertelt de prinses.
 
"Zowel mijn vrouw als ik hebben heel veel voorgelezen", aldus Laurens Jan Brinkhorst. "Mijn vrouw heeft Frans gestudeerd, dus die was heel erg taalgevoelig. Ik heb dat wel een beetje meegekregen dus ik vind het bevoorrecht dat zij doorgegroeid is en dat mijn dochter nu gezien wordt als de voorleesmoeder van Nederland."

Topnieuws