We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

20 oktober 2014 18:15

Prins Bernhard in actie voor lotgenoten

Prins Bernhard jr. heeft een organisatie opgericht die zich gaat inzetten voor research naar lymfeklierkanker. Dat meldt Vorsten.nl.

De zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vertelt in een video over zijn eigen ervaringen met de ziekte. De prins werd dit jaar behandeld aan Non-Hodgkin lymfoom. Toen hij de diagnose kreeg, zakte de grond onder zijn voeten weg. "Op dat moment stopte mijn wereld’, zegt Bernhard. Dankzij de steun van familie, vrienden en natuurlijk de artsen van het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum gaat het nu stukken beter met hem. "Ik voel me fit, ik ben dankbaar en ik geniet elke dag van het leven", aldus Bernhard, die dit jaar zelfs de Alpe d'HuZes fietste voor het goede doel.

Maar volgens de prins is er veel meer onderzoek nodig om nog meer patiƫnten te kunnen genezen. LYMPH&Co hoopt een half miljoen euro in te zamelen voor een vierjarig kankeronderzoek van het AMC, voor betere behandelingen.

In Nederland krijgen jaarlijks vierduizend mensen de diagnose lymfeklierkanker. Volgens de stichting overlijden per jaar duizend mensen aan de ziekte.

lymph&co from JESAJA HIZKIA on Vimeo.

Topnieuws