Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

01 augustus 2015 10:47, in:

Gay Pride 2015

'Niet iedereen heeft de status en het geld van Caitlyn Jenner'

Ter gelegenheid van de Amsterdam Gay Pride in Amsterdam heeft ambassadeur van het evenement Margriet van der Linden zich verbonden aan Love Exchange, een project waarin vijf BN’ers gekoppeld zijn aan mensenrechtenactivisten uit het buitenland. Zo heeft ook Margriet deze week een 'buddy'. Aan RTL Boulevard vertelt ze waarom het nog steeds belangrijk is thema's rondom homo- en biseksualiteit en trans(gender)seksualiteit onder de aandacht te brengen.

"Er zijn nog altijd landen waarin je als homo je leven niet zeker bent. Het is niet gezond om altijd maar in de kast te moeten blijven zitten. En we niet iedereen heeft de status en het geld van Caitlyn Jenner."

Margriet zit ook in de jury van de Canal Parade, samen met presentator Cornald Maas, nieuwslezer Rik van de Westelaken, modeontwerper Bas Kosters en voorzitter Amsterdam Gay Pride Irene Hemelaar. "We gaan de bootjes beoordelen, we zijn hele streng doch rechtvaardig."

De prijsuitreiking aan de teams van de winnende boten is zondag 2 augustus tijdens het slotevenement van de Amsterdam Gay Pride op het Rembrandtplein.

De stoet van tachtig boten vertrekt vanmiddag om 13:30 uur en kabbelt door de grachten van Amsterdam. Het thema van dit jaar is Share.

Over Love Exchange 

In Nederland is jezelf kunnen zijn, welke geaardheid ook, tamelijk normaal. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen op deze wereld.

Tijdens Love Exchange, een vijfdaags social media-evenement, koppelen vijf BN'ers hun seksuele diversiteit aan mensenrechtenactivisten uit het buitenland. Dj Erik Arbores, travestiet Jennifer Hopelezz, ontwerper Bas Kosters, zangeres Berget Lewis, journalist Margriet van der Linden en de vijf buitenlandse 'Heroes of Love' gaan tijdens Amsterdam Gay Pride het experiment aan om hun leven via Facebook, YouTube, Periscope, Twitter, Instagram en via NPO3Lab.nl, gay.nl en lindanieuws.nl te delen.

De Heroes of Love verblijven een week lang op The Love Boat om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan Amsterdam Gay Pride.

Ze worden zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties, die onderdeel vormen van de reguliere evenementen rond AGP, zoals bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, de Pride-party voor jongeren op vrijdagavond, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade.

ZIE OOK: Bertie kijkt uit naar Gay Pride