We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

11 januari 2017 19:21

'Ik maak Dean helemaal fucking kapot!'

Dean Saunders stond opnieuw voor de rechter in Amsterdam vanwege mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij kreeg hiervoor in 2015 acht maanden celstraf maar ging in hoger beroep. De gemoederen liepen vanmiddag hoog op omdat de broertjes Dean en Jamie vanwege Jamies verklaringen tegen Dean lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan, en dat steken ze ook niet onder stoelen of banken.

Dean wordt tevens van verdacht brandstichting. De winnaar van talentenshow Popstars (2011) zou de auto van zijn ex-schoonouders in de hens hebben gezet en hij reed met een dolkmes in zijn auto rond. Zijn ex-vriendin sloeg hij zodanig in elkaar dat ze daar een gebroken kaak en een hersenschudding aan overhield.

‘Heel grote bom’

Broertje Jamie is getuige in de zaak. Hij heeft eerder verklaard over bewijs te beschikken dat Dean inderdaad de bolide in de fik heeft gestoken. De rechter wil deze verklaring op waarheid toetsen en de ex-vriendin van Dean verhoren. De zaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Jamie postte eerder al een video op zijn Facebook, waarin hij broer Dean waarschuwde dat er een ‘heel grote bom’ zou gaan ontploffen. Wat hij daar destijds precies mee bedoelde werd niet duidelijk, maar het lijkt samen te hangen met zijn verklaringen over de autobrand. "Je dacht dat ik het niet zou doen hè? Kennis is macht. Even kijken waar jij staat met de dingen die ik weet. Egocentrische, onder-de-bus-gooiende sadist dat je bent”, aldus de jongste Saunders-telg in het filmpje.

Mishandeling

De actie van Jamie ligt op zijn zachts gezegd nogal gevoelig in de familie. De twee broers kunnen voorlopig maar beter bij elkaar uit de buurt blijven.

Dean, Jamie en andere broer Ben Saunders zijn in het verleden meerdere keren in aanraking geweest met justitie. Jamie werd vorig jaar veroordeeld voor mishandeling van een voetganger en Dean kreeg vorig jaar celstraf opgelegd wegens mishandeling van zijn ex-vriendin.

Topnieuws