We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

21 april 2017 07:07

Waanzinnige boomhut-reeks wordt toneelstuk

Waanzinnige boomhut-reeks wordt toneelstuk

Het populaire jeugdboek De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen wordt een toneelstuk. Jeugdtheatercollectief Meneer Monster brengt de voorstelling volgend seizoen naar de theaters. De première is op 1 oktober in Delft, daarna volgt een landelijke tournee, zo maakte het gezelschap vrijdag bekend.

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is het eerste deel van een serie boeken, geschreven door Andy Griffiths. De boeken vertellen over de avonturen die de jongetjes Andy en Terry beleven in hun boomhut, die onder meer een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine bevat. De succesreeks bestaat inmiddels uit zes boeken, het laatste deel staat al maanden in de bestsellerlijsten.

Het scenario van het Engelse toneelstuk is in het Nederlands bewerkt door Edward van de Vendel, onder meer bekend van de Pinguïn-reeks die hij met Flo de Goede en Ype Driessen maakte. De eerste try-outs van De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen zijn in mei in Utrecht en Amsterdam.

Meneer Monster is het jeugdtheatercollectief met spel van Christiaan Bloem, Olaf van de Ven en Chris Koopman. Het gezelschap bewerkt internationale jeugd-bestsellers tot volwassen jeugdvoorstellingen, die zich kenmerken door hun oprechte toon en toegankelijkheid. Momenteel staat van Meneer Monster de voorstelling De Fantastische Meneer Vox in de theaters.

Topnieuws