We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Carrie Fisher is op zestigjarige leeftijd overleden aan hartfalen. De actrice, vooral bekend als Princess Leia Organa uit Star Wars, werd afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen na een hartstilstand in het vliegtuig.

Carrie Fisher is op zestigjarige leeftijd overleden aan hartfalen. De actrice, vooral bekend als Princess Leia Organa uit Star Wars, werd afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen na een hartstilstand in het vliegtuig.

15 april 2017 08:29, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Carrie Fisher niet in negende Star Wars-film

Carrie Fisher niet in negende Star Wars-film
Carrie Fisher

Ondanks wat haar broer Todd Fisher eerder beweerde, zal Carrie Fisher niet te zien zijn in het negende deel van de Star Wars-reeks. Dat heeft studiobaas Kathleen Kennedy gezegd tegen ABC News.

''We zijn klaar met deel VIII en Carrie is absoluut fenomenaal in de film. We zijn erg blij dat we de opnames hebben kunnen afronden van The Last Jedi'', aldus Kennedy. ''We waren in onze gedachtes al ver met deel IX, maar we hadden nog geen script geschreven. We zijn in januari weer samengekomen en opnieuw begonnen. Helaas zit Carrie niet in deel IX.''

Wel toestemming

Vorige week zei Todd nog dat zijn zus wel in deel 9 voorbij zou komen. Hij en de dochter van Fisher zouden Disney toestemming hebben gegeven om ongebruikt materiaal van de actrice uit deel zeven en acht te gebruiken in het laatste deel.

Fisher, die de iconische prinses Leia speelt, overleed eind december op zestigjarige leeftijd. De opnames voor het achtste deel waren toen net afgerond. Sinds haar plotselinge dood werd al gespeculeerd of de overleden ster zal verschijnen in het laatste deel van de nieuwe Star Wars-trilogie. Deel 9 moet eind mei 2019 in première gaan. Maar eerst is het de beurt aan Episode VIII: The Last Jedi. Deze draait vanaf december in de bioscoop.

25 maart 2017 23:44, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Herdenkingsdienst voor Carrie en Debbie

In Los Angeles hebben familie, vrienden en fans van Debbie Reynolds en Carrie Fisher afscheid genomen van de twee actrices die eind vorig jaar kort naar elkaar overleden. De herdenkingsbijeenkomst was georganiseerd door Todd Fisher, de zoon van Debbie.

Hij vertelde hoe Debbie hem vertelde dat ze niet bij de begrafenis van haar dochter wilde zijn. Vlak nadat Carrie was overleden, overleed ze zelf. Volgens Todd was dat precies zoals ze wilde.

Filmbeelden

Tijdens de bijeenkomst werden filmbeelden vertoond van beide actrices. Naast fragmenten uit hun films waren dat ook filmpjes uit de privécollectie van de familie. Daarnaast haalden vele vrienden herinneringen op aan Debbie en Carrie.

Muziek was er van James Blunt, die overigens zelf niet aanwezig was. De twee songs, zijn hit You're Beautiful en een nieuw nummer dat hij speciaal voor Carrie had geschreven, werden ten gehore gebracht tijdens een videocollage. Verder was er een groot koor en verscheen droid R2D2 uit de film Star Wars ook op het podium.

28 januari 2017 11:32, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Herdenking Carrie Fisher en Debbie Reynolds in maart

Herdenking Carrie Fisher en Debbie Reynolds in maart

De publieke herdenking van de vorige maand overleden actrices Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds vindt plaats op zaterdag 25 maart.

Dat hebben Debbies zoon en Carries broer Todd Fisher bekendgemaakt.

"We willen hun levens vieren met vrienden, familie en jullie: de mensen die van hen hielden", aldus Todd. De ceremonie wordt gehouden op Forest Lawn, de begraafplaats waar de twee actrices hun laatste rustplaats hebben gevonden. Na de dienst krijgt iedereen de mogelijkheid om het graf van Carrie en Debbie te bekijken.

Voor de herdenking zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. "Er komen geen tickets. Wie het eerst komt, het eerst maalt", zegt Todd. In de lobby en buiten worden wel schermen geplaatst voor degenen die er niet meer bij kunnen maar wel mee willen kijken.

Eerder deze maand namen familie en vrienden in besloten kring afscheid van Carrie en Debbie. Een deel van de as van de Star Wars-actrice werd samen met haar moeders kist begraven in een familiegraf. Debbie overleed eind december op 84-jarige leeftijd, een dag na haar dochter. Carrie werd 60 jaar.

12 januari 2017 06:06, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Billie Lourd herdenkt moeder Carrie Fisher

De dochter van Carrie Fisher heeft haar moeder op Instagram herdacht met een oude foto van de twee.

De Scream Queens-actrice zette bij het plaatje, waarop moeder en dochter samen op de achterbank van een auto zijn te zien, een uitspraak van Carrie. "Als mijn leven niet grappig zou zijn, zou het alleen maar waar zijn en dat is onacceptabel". Billie schreef daarbij: "Het zal nog wel even duren voordat ik de lol weer vind, maar ik heb het van de beste geleerd en haar stem zal altijd doorklinken in mijn hoofd en in mijn hart."

Billie verloor in de laatste week van 2016 een dag na elkaar haar moeder, die bekend werd als Princess Leia in de Star Wars-films, en haar oma, Hollywoodlegende Debbie Reynolds. Eerder sprak de 24-jarige op Instagram haar dank uit voor alle steunbetuigingen die ze ontving. "Jullie lieve woorden hebben me kracht gegeven in een tijd waarin ik dacht dat er geen kracht meer zou zijn."

10 januari 2017 04:06, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Carrie Fisher zeker te zien in Star Wars VIII

Carrie Fisher zeker te zien in Star Wars VIII

Carrie Fisher is nog een keer te zien als prinses Leia in het achtste deel van Star Wars. Dat bevestigt de producent van de film, J.J. Abrams tegen New York Daily News. De opnamen waren al afgerond voor het overlijden van de actrice en de film wordt momenteel afgemonteerd.

"Het werk is al klaar voor het volgende (tweede) deel", bevestigde J.J. Adams. "Maar voor de derde moeten we zien wat er gaat gebeuren", aldus de producent van de drie nieuwe Star Wars films van de negendelige saga.

Volgens J.J. Abrams ligt het lot van Star Wars in de handen van regisseur Colin Trevorrow, die het negende deel van de saga mag gaan regisseren. "Er is nog geen script en ik weet niet wat Colin van plan is", vertelde J.J.

Ook in huidige film

Carrie Fisher's personage, prinses Leia, is momenteel te zien in Rogue One: A Star Wars Story, maar dan gedigitaliseerd omdat het verhaal zich afspeelt als prinses Leia nog heel jong is. Volgens medewerkers van de film reageerde de actrice positief op haar digitale versie en zei ze dat ze het geweldig vond.

Ondertussen heeft de lijkschouwer in Los Angeles maandag bekend gemaakt dat Carrie is overleden aan hartfalen, maar dat het nog onbekend is wat de oorzaak is. Hiervoor moet worden gewacht op het resultaat van het toxicologisch onderzoek, dat nog enkele weken op zich kan laten wachten. Carrie Fisher kampte gedurende haar leven met diverse verslavingen.

06 januari 2017 21:58, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Carrie Fisher en Debbie Reynolds samen begraven in L.A.

Familie en goede vrienden hebben vrijdagochtend (plaatselijke tijd) afscheid genomen van Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds. Een deel van de as van de Star Wars-actrice werd samen met haar moeders kist begraven in een familiegraf.

Carries broer en Debbies zoon Todd Fisher verwelkomde de gasten met de as van zijn zus in zijn handen. Carrie werd vlak na haar dood al gecremeerd, maar volgens Todd zou ze naast haar moeder willen liggen. De urn had de vorm van een pil, waarop Prozac stond geschreven. Dit verwijst naar Carries manisch-depressieve stoornis.

Besloten herdenking

Onder de aanwezigen waren Carries dochter Billie Lourd en haar vriend Taylor Lautner. Veel bekende sterren hadden donderdag al afscheid genomen van de twee actrices tijdens een besloten herdenking. Hierbij waren onder anderen Meryl Streep, Gwyneth Paltrow, Meg Ryan, George Lucas, Courtney Love en Jamie Lee Curtis bij aanwezig.

De laatste rustplaats van Carrie en Debbie is Forest Lawn even buiten Los Angeles. De begraafplaats ligt vlakbij filmstudio Warner Bros, waar Debbie als tiener haar eerste filmcontract tekende. Het is de begraafplaats van veel sterren, onder wie Walt Disney, Humphrey Bogart en Michael Jackson.

06 januari 2017 04:58, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Sterren nemen afscheid van Carrie Fisher en Debbie Reynolds

Veel sterren hebben afscheid genomen van Carrie Fisher en Debbie Reynolds, een dag voor de formele begrafenis. Volgens People waren er zo'n tweehonderd genodigden naar de herdenkingsdienst in het huis van Fisher gekomen.

Onder de aanwezigen waren veel sterren uit binnen en buitenland zoals actrices Meryl Streep, Gwyneth Paltrow en Meg Ryan. Maar ook de Britse komiek Stephen Fry was aanwezig. De nabestaanden van de twee overleden actrices, Carrie Fishers broer Todd, halfzussen Joely en Tricia en haar dochter Billie Lourd waren bij de dienst.

Volgens ingewijden kregen de gasten dezelfde hapjes die Carrie Fisher graag maakte voor visite: gefrituurde kip met groene kool en maïsbrood. Een aantal aanwezigen spraken een paar woorden. "Alle eerbetonen eindigden bij Billie en hoeveel Carrie van haar dochter hield", vertelt een bron.

Meryl Streep

Een aanwezige vertelt People dat Mery Streep het favoriete nummer van Carrie Fisher zong, Happy Days Are Here Again en dat andere aanwezigen inhaakten. "Tegen het einde was iedereen aan het meezingen."

Ook de vermeende vriend van Billie Lourd, acteur Taylor Lautner, was aanwezig om Lourd te ondersteunen.

De zestigjarige Carrie Fisher overleed op 27 december aan de gevolgen van een hartstilstand. Haar moeder, actrice Debbie Reynolds, 84 jaar, stierf een dag later aan een beroerte. Volgens Todd Fisher was Debbie kapot van het verlies van haar dochter. "Mijn moeder wilde bij Carrie zijn. Ze zorgde altijd goed voor haar", zei hij kort na het overlijden van zijn moeder.

04 januari 2017 03:27, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Besloten herdenking Carrie Fisher en Debbie Reynolds

Besloten herdenking Carrie Fisher en Debbie Reynolds

De familie van Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds houdt donderdag een besloten herdenkingsceremonie voor de twee actrices. Dat meldt People. Debbie en Carrie worden vrijdag begraven.

De herdenking is volgens de site 'ultra-privé'. De familie heeft eerder aangegeven op een later tijdstip een ceremonie te houden waar ook fans afscheid kunnen nemen van de twee Hollywoodsterren, maar daarover zijn nog geen verdere mededelingen gedaan.

Carrie en Debbie krijgen hun laatste rustplaats op begraafplaats Forest Lawn even buiten Los Angeles, waar ze volgens broer en zoon Todd Fisher 'onder vrienden' zullen zijn, zo vertelde hij eerder deze week. Hij doelde daarmee onder andere op Bette Davis en zijn moeders goede vriend Liberace.

Forest Lawn ligt vlakbij filmstudio Warner Bros, waar Debbie als tiener haar eerste filmcontract tekende. Het is de begraafplaats van veel sterren, onder wie Walt Disney, Humphrey Bogart en Michael Jackson.

30 december 2016 03:23, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Onduidelijkheid over autopsie Carrie Fisher

Onduidelijkheid over autopsie Carrie Fisher

Er bestaat onduidelijkheid over wat er moet gebeuren met het lichaam van de overleden actrice Carrie Fisher. De lijkschouwer in Los Angeles heeft de familie van Fisher gecontacteerd met de vraag of de familie hem toestemming geeft een autopsie uit te voeren, zo meldt TMZ.

De dochter van Fisher, Billie Lourd, zou de lijkschouwer te woord hebben gestaan maar kon vanwege haar verdriet om het verlies van haar moeder geen beslissing nemen en vroeg de lijkschouwer haar vader Bryan Lourd te bellen.

Bronnen melden dat advocaten van de familie inmiddels in contact staan met de lijkschouwer en er nog geen duidelijkheid bestaat over het wel of niet uitvoeren van een autopsie. Dit omdat het nog onduidelijk is of Fisher samen met haar moeder Debbie Reynolds, die een dag na Fisher overleed, wordt begraven.

Doodsoorzaak

De lijkschouwer voert normaal gesproken een autopsie uit om de exacte doodsoorzaak vast te stellen. Fisher stierf aan de gevolgen van een hartstilstand maar de lijkschouwer kan bijvoorbeeld duidelijkheid geven wat de oorzaak daarvan was, zoals bijvoorbeeld drugs- of medicijngebruik. Familieleden kunnen de lijkschouwer ook vragen af te zien van een autopsie, bijvoorbeeld om religieuze redenen.

De plotselinge dood van Debbie Reynolds een dag na Carrie Fisher heeft volgens ingewijden de familie in chaos en diepe rouw gestort. Het is nog onduidelijk of moeder en dochter samen worden begraven, al liet Todd Fisher weten dat een gezamenlijke uitvaartdienst wel het meest voor de hand liggende is.

28 december 2016 19:10, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Star Wars-fan Dennis rouwt om Carrie 'Prinses Leia' Fisher

Actrice Carrie Fisher overleed gisteren aan de gevolgen van een zware hartaanval. Fisher werd bekend bij het grote publiek als Prinses Leia in de oorsprongelijke Star Wars triologie. Dennis Weening is al van kleins af aan fan van Star Wars én ook van Prinses Leia. Samen met hem blikken we terug op het leven van Carrie Fisher.

28 december 2016 17:56, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Paul Simon reageert op overlijden ex-Carrie Fisher

Paul Simon heeft zich voor het eerst uitgelaten over de dood van zijn ex-vrouw Carrie Fisher.

Op Twitter zegt hij: "Gisteren was een verschrikkelijke dag. Carrie was een speciale en wonderschone vrouw. Het is gewoon te vroeg".

De zanger en actrice waren begin jaren tachtig kortstondig getrouwd. Na hun scheiding bleven ze elkaar nog regelmatig zien, maar gingen wel hun eigen weg. De Star Wars-ster overleed afgelopen dinsdag op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

28 december 2016 05:42, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Carrie Fisher te zien in volgende Star Wars

Carrie Fisher te zien in volgende Star Wars

Carrie Fisher zal in de volgende Star Wars-film, Episode VIII, nog te zien zijn in haar rol als generaal Leia Organa. Dat meldt Variety.

De opnames voor het achtste deel van de Star Wars-saga zijn in juli afgerond. De sciencefictionfilm zit momenteel in postproductie en verschijnt eind 2017 in de bioscoop. Bronnen laten Variety weten dat Fisher al haar scenes succesvol heeft afgerond. Producenten Disney en LucasFilm hebben nog even de tijd een verhaallijn te bedenken vanwege het overlijden van Fisher.

De actrice had een contract voor nog een optreden als de populaire Leia in Star Wars Episode IX, waarvan de opnamen in 2018 beginnen. Disney en LucasFilm hebben nog niet gereageerd op vragen hoe men omgaat met het wegvallen van Fisher.

Naast Star Wars acteerde Fisher in de serie Catastrophe, waarvan de opnamen voor het derde seizoen in augustus zijn afgerond. Ook de producenten van deze serie hebben nog niet laten weten hoe ze het komende seizoen omgaan met de dood van de actrice.

27 december 2016 19:46, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Wereld rouwt om Carrie Fisher: 'The Force is dark today'

Voor velen kwam het niet compleet onverwacht, maar het nieuws over de dood van Carrie Fisher heeft er bij vrienden en bekenden toch stevig ingehakt.

Presentatrice Ellen DeGeneres kan niet geloven dat haar goede vriendin er niet meer is. "Carrie Fisher was een briljant schrijfster, actrice en vriendin. We hebben zoveel plezier gehad. Ik kan het gewoon niet geloven dat ze er niet meer is."

'The Force is dark today'

Ellen is niet de enige. Ook acteur Seth MacFarlane laat weten de lol die hij met Carrie Fisher heeft gehad te zullen missen. Whoopi Goldberg sluit zich bij die woorden aan. Oud-Star Wars-collega Billy Dee Williams zegt diep bedroefd te zijn. "The Force is dark today", zo schrijft hij. Een ander oud-Star Wars-icoon, Mark Hamill schrijft 'verslagen'. Rockster Chris Jericho schrijft dat hij zijn auto even aan de kant heeft moeten zetten toen hij het nieuws over Carrie Fisher hoorde.

Geboren talent

Overigens zijn het niet alleen vakgenoten die bij het overlijden van 'Princess Leia' stil staan. Ook de burgemeester van Londen, Sadiq Khan is in de pen geklommen uit respect voor Carrie. "Inspirerend, een entertainer en een echt cultureel icoon. Rust zacht Carrie Fisher. Een geboren talent zal worden gemist", schrijft hij.

Hondje Gary

Misschien wel de droevigste tweet komt van Carries hondje Gary, die er een eigen twitteraccount op na houdt. "De droevigste tweet ooit. Mama is er niet meer. Ik hou van je." Het is niet duidelijk wie de tweet werkelijk geschreven heeft, maar waarschijnlijk is het een familielid.

27 december 2016 18:59, in:

Star Wars-heldin Carrie Fisher overleden

Star Wars-icoon Carrie Fisher overleden

Carrie Fisher is op zestigjarige leeftijd overleden aan hartfalen. De actrice, vooral bekend als Princess Leia Organa uit Star Wars, werd afgelopen week in het ziekenhuis opgenomen na een hartstilstand in het vliegtuig.

In een verklaring aan People laat een woordvoerder van de familie nu weten dat Carrie Fisher dinsdag is overleden.

Dankbaar

"Met diepe bedroefdheid laat Billie Lourd (de dochter van Carrie) weten dat haar liefhebbende moeder om 8:55 uur is overleden", staat in het statement van de woordvoerder. "De hele wereld hield van haar en ze zal gemist worden. De familie is dankbaar voor alle steunbetuigingen."

Carrie werd op 23 december onwel op een vlucht van Londen naar Los Angeles. Eenmaal in de VS, werd ze direct naar het ziekenhuis gebracht.

Debbie Reynolds

Carrie Fisher is de dochter van actrice Debbie Reynolds (84), bekend van vele grote films, waaronder Singin' in the Rain met Gene Kelly. Debbie Reynolds acteert nog steeds. Op haar Facebook reageert ze op het overlijden van haar dochter: "Ik ben dankbaar voor jullie gedachten en gebeden die haar nu te begeleiden naar haar volgende stop."