We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

23 september 2017 20:12

Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

Soulzanger Charles Bradley (68) overleden

Soulzanger Charles Bradley is op 68-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan leed al enige tijd aan kanker. "Met een zwaar hart kondigen we het overlijden van Charles Bradley aan", staat in een statement van het management van de zanger. "Bedankt voor jullie medeleven en gebeden in de afgelopen zware tijd."

Bij Bradley werd vorig jaar een tumor in zijn maag ontdekt. Eerder deze maand maakte hij bekend dat er ook kanker was aangetroffen in zijn lever. De zanger moest daardoor opnieuw zijn tournee afzeggen. Bradley zou in december voor vijf concerten naar Nederland komen.

Bradley rolde het vak in als James Brown-imitator en brak pas op late leeftijd met eigen muziek door. Op 62-jarige leeftijd bracht hij zijn debuutplaat uit. Bradley trad de laatste jaren vaker in Nederland op. Zo was hij in 2014 van de partij op het North Sea Jazz Festival en stond de zanger vorig jaar nog op Down The Rabbit Hole.

Topnieuws