Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Het is over en uit tussen glamourkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt. De actrice heeft de stekker uit het tweejarige huwelijk getrokken. Ze kon zich niet vinden in de opvoedmethodes van de acteur.

Het is over en uit tussen glamourkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt. De actrice heeft de stekker uit het tweejarige huwelijk getrokken. Ze kon zich niet vinden in de opvoedmethodes van de acteur.

13 september 2017 16:35, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Angelina praat voor het eerst over breuk met Brad

Angelina praat voor het eerst over breuk met Brad

Het gaat redelijk goed met Angelina Jolie. Dat zegt ze tegen People. Bijna een jaar na haar scheiding met Brad Pitt heeft ze het idee dat ook de kinderen de split te boven zijn.

“Ze willen er weer op uit”, zegt de actrice. Angelina Jolie is momenteel in Toronto voor het jaarlijkse filmfestival. Daar sprak ze met enkele media, waaronder People en The New York Times. Ze is in Canada om haar nieuwe film First They Killed My Father te promoten. Zo nu en dan laat ze wat los over haar leven na de scheiding.

Ingrijpend

Zo vertelt ze dat het zeker twee maanden duurde voordat ze begreep dat haar leven ingrijpend veranderd was. Met haar zes kinderen verhuisde ze naar een nieuw huis. Samen probeerden ze hun leven weer op te pakken en dat ging met vallen en opstaan.

Meer op rtlboulevard.nl: Brad Pitt had alcoholprobleem

Steun van kinderen

Angelina had in die moeilijke periode veel steun aan de kinderen. Zo hielpen ze met de inrichting van het nieuwe huis en beurden haar op. “Ze hebben me zo goed geholpen, ze zijn geweldig”, zegt de actrice. Volgens de actrice zochten de kids ook steun bij elkaar, maar zijn ze nu zo ver dat ze hun blik weer naar buiten richten. “Dat is goed voor ze”, constateert Angelina.

Meer op rtlboulevard.nl: 'Scheiding Brangelina op lange baan'

Haar kinderen hielpen hun moeder niet alleen in en rond het huis. Ook op de filmset waren de twee oudsten aanwezig. De zestienjarige Maddox en de dertienjarige Pax hadden allebei een functie bij de productie van First They Killed My Father. De beide tieners zijn met hun moeder mee naar Toronto.

03 mei 2017 15:24, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Brad Pitt had alcoholprobleem

Brad Pitt houdt zichzelf verantwoordelijk voor het mislukken van zijn huwelijk met Angelina Jolie. In zijn eerste interview sinds de scheiding geeft de 53-jarige acteur toe dat hij te veel alcohol dronk.

"Sinds ik van school ben, kon ik me geen dag herinneren dat ik niet aan het zuipen was of een joint rookte. Toen ik mijn gezin stichtte stopte ik met alles, behalve met drank", zegt Brad in een interview met mannenmagazine GQ. Het afgelopen jaar ging het echter mis: hij werd een alcoholist. "Ik dronk veel te veel. Het werd echt een probleem."

Sapjes

Inmiddels gaat het beter met Brad. De acteur heeft de drank vervangen door sapjes en water en heeft nu naar eigen zeggen de 'schoonste urine' van Los Angeles.


Toen alles nog koek en ei was

Kinderen

In het interview komt Angelina niet ter sprake, maar Brad vertelt wel dat hij soms eenzaam is en dat zijn rol als vader compleet is veranderd nu zijn kinderen niet meer altijd bij hem zijn. De superster wil nu meer voor hen betekenen. "Altijd als ik druk met werk was, hoorde ik ze niet. Dat moet beter. Ik moet er meer voor ze zijn. Ik moet het laten zien."

Therapie

Volgens Brad is zijn probleem ook dat hij vaak de verkeerde dingen zegt. "Vaak op het verkeerde moment. Ik probeer om mezelf te verbeteren." Hij is daarvoor in behandeling, aldus de acteur. "Weet je, ik ben met therapie begonnen. Ik vind het te gek. Ik heb twee therapeuten versleten voordat ik de juiste tegenkwam."

Angelina Jolie en Brad Pitt maakten eind september bekend dat ze na ruim twee jaar huwelijk uit elkaar gingen. Het acteurskoppel had al sinds 2004 een relatie. Samen hebben ze zes kinderen.

20 februari 2017 04:31, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Angelina Jolie nog aangeslagen door scheiding

Angelina Jolie nog aangeslagen door scheiding

Ondanks de felle echtscheidingsstrijd vormen Brad Pitt en Angelina Jolie een gezin met hun kinderen, en dat zal altijd zo blijven. Dat zei de actrice dit weekend in een interview met de BBC.

Angelina was volgens de zender nog zichtbaar aangeslagen toen haar scheiding ter sprake kwam. "Het was heel moeilijk. Heel veel mensen bevinden zich in deze situatie. Mijn hele gezin is door een lastige tijd gegaan. Mijn aandacht ligt bij mijn kinderen, onze kinderen", zei ze in Cambodja, waar haar nieuwste film First They Killed My Father dit weekend in première ging. "We blijven voor altijd een familie, en dat is wat mij hier doorheen brengt. Ik probeer een manier te vinden om ons hier uiteindelijk sterker uit te laten komen."

De première was de eerste gelegenheid waar Angelina met de pers sprak sinds zij en Brad hun scheiding bekendmaakten in september. Hun zes kinderen reisden mee naar Cambodja, waar oudste zoon Maddox (15) oorspronkelijk vandaan komt.

Meer op rtlboulevard.nl: Brad Pitt en Angelina Jolie spreken geheimhouding af

10 januari 2017 06:13, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Brad Pitt en Angelina Jolie spreken geheimhouding af

Brad Pitt en Angelina Jolie spreken geheimhouding af

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben afgesproken de rest van hun scheiding achter gesloten deuren uit te vechten. Dat meldt Daily News op basis van documenten van de rechtbank.

Het stel ligt sinds september 2016 met elkaar in scheiding en de verwijten vliegen over en weer. Ook ruziën de twee over de voogdij van hun zes kinderen. Brad en Angelina zijn nu nader tot elkaar gekomen en hebben afgesproken omwille van de privacy van hun kinderen om de zaak verder achter gesloten deuren te voeren.

"De twee partijen en hun advocaten hebben een overeenkomst getekend om de privacy van hun kinderen te beschermen door alle documenten geheim te houden en de zittingen met de rechter achter gesloten deuren te houden", aldus een verklaring namens het stel. "Beide ouders committeren zich aan het herstel en de hereniging van het gezin", vervolgt de verklaring.

Op dit moment heeft Angelina Jolie tijdelijk de voogdij over alle kinderen van het stel. Brad Pitt mag onder begeleiding en met toestemming van de gezinstherapeut de kinderen bezoeken.

04 januari 2017 13:18, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Angelina akkoord met geheimhouding scheiding

Angelina akkoord met geheimhouding scheiding

Angelina Jolie en Brad Pitt zijn het over één ding eens: alle scheidingsdocumenten worden vertrouwelijk behandeld. Volgens TMZ ging Angelina onlangs akkoord met een geheimhoudingsverzoek van Brad.

Hoewel Angelina en Brad het eens zijn over de geheimhouding, kibbelen ze nog over een aantal andere onderwerpen. Zo was de actrice niet blij toen haar ex haar ervan beschuldigde de vuile was buiten te hangen. Volgens Brad heeft Angelina ‘geen zelfregulerend mechanisme dat haar belet gevoelige informatie in openbare documenten te laten opnemen’. Dat stelde de acteur vorige maand nadat de namen van de therapeuten van het gezin op straat lagen.

Angelina doet die bewering van haar aanstaande ex-man af als onfatsoenlijk. Volgens haar is Brad ‘als de dood dat het publiek achter de waarheid komt’. Hij zou de scheiding geheim willen houden vanwege het ‘uitvoerige’ onderzoek van de kinderbescherming naar aanleiding van de misbruikbeschuldigingen.

23 december 2016 03:29, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Brad: Angelina schendt privacy kinderen

Brad: Angelina schendt privacy kinderen

Angelina Jolie heeft haar kinderen niet beschermd door de namen van hun therapeuten naar buiten te brengen. Dat beweert Brad Pitt volgens CNN in rechtbankpapieren die hij indiende in Los Angeles.

De acteur diende het verzoek in om alle scheidingsperikelen van het stel niet openbaar te maken. Angelina heeft volgens Brad 'geen zelfregulerend mechanisme dat haar belet gevoelige informatie in openbare documenten te laten opnemen'. Volgens de Allied-ster houdt zijn aanstaande ex-vrouw zich daarmee niet aan afspraken die ze hebben gemaakt over wat het beste is voor hun zes kinderen.

De zaak wordt op 17 januari behandeld.

13 december 2016 03:55, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Vader Angelina Jolie: Ze houdt zich sterk

Vader Angelina Jolie: Ze houdt zich sterk

Volgens Jon Voight, de vader van Angelina Jolie, gaat het 'oké' met zijn dochter na de scheiding van Brad Pitt. Dat zegt hij tegen New York Daily News.

Jon vertelde dat het hele gezin elke Kerst bij elkaar komt en dat hij uitziet Angie en zijn kleinkinderen te zien. Op de vraag hoe de actrice zich houdt onder de scheiding was paps helder: "Het gaat oké. Ze houdt zich sterk", zei de 77-jarige acteur.

Opa Voight trakteert zijn kinderen elk jaar op kaartjes voor een show van hun keuze. "We gaan dan naar New York om een show te bekijken. Zij mogen die uitzoeken en ik betaal de kaartjes."

Sinds de break-up ruzieën ​Brad Pitt en Angelina Jolie over de voogdij van de kinderen. Zo probeert Brad via de rechter zijn bezoekregeling uit te breiden. De acteur ziet de zes kinderen die hij samen met Angelina heeft een keer per week. De acteur wil dat dat minimaal twee keer per week wordt. Angelina, die de voogdij over de kinderen heeft, ziet dat niet zitten en vraagt de rechtbank de bezoekregeling van Brad niet uit te breiden.

08 december 2016 01:39, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Voogdijrechtszaak Brad en Angelina is 'gewoon' openbaar

De voogdijrechtszaak tussen Brad Pitt en Angelina Jolie vindt niet plaats achter gesloten deuren. Een rechter in Los Angeles wees het verzoek daartoe van Brad woensdag in een spoedzitting af, zo meldt USA Today.

De acteur vroeg de zitting aan nadat de advocaten van Angelina vrijdag documenten hadden vrijgegeven over de schikking die de ruziënde ex-geliefden overeenkwamen. Daaruit blijkt onder meer dat Brad de zes kinderen van het stel alleen mag zien onder toezicht van een therapeut. "Ik ben extreem bezorgd dat als de rechtbankdocumenten niet verzegeld worden, de informatie erin onomkeerbare schade toebrengt aan de privacy van mijn kinderen", schreef de acteur in de petitie.

De rechter zou het verzoek hebben afgewezen, omdat het 'op dit moment' niet voldoet aan de voorwaarden voor een geheimhouding.

25 oktober 2016 05:13, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Wijn Brad en Angelina wordt collector's item

Nu de wijngaard van Brad Pitt en Angelina Jolie in Frankrijk te koop staat, is er een run ontstaan op de wijn die hun naam draagt.

Het stel ging een paar jaar geleden de samenwerking aan met de wijnfamilie Perrin, en bracht een rosé en twee soorten witte wijn uit. Op het label van de flessen, die in de winkel altijd rond de achttien euro hebben gekost, staat de naam Jolie-Pitt vermeld. Volgens horecawebsite Eater gaan de flessen met dat opschrift inmiddels van de hand voor ongeveer 140 euro. Sommige handelaren hebben de prijs op eBay zelfs boven de 900 euro gezet, alhoewel vooralsnog niemand dat bedrag heeft neergelegd voor een fles.

Brad en Angelina kochten Château Miraval in 2012 voor bijna 55 miljoen euro. Het landgoed in het zuiden van Frankrijk is ruim 485 hectare groot en heeft naast een wijngaard een olijfgaard, privémeer en een gracht. De villa die op het landgoed staat telt 35 kamers.

21 oktober 2016 23:51, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

‘Brad en Angelina verkopen Frans landgoed’

Brad Pitt en Angelina Jolie willen van hun landgoed Château Miraval af. Ingewijden melden Us Weekly dat de twee acteurs, die in scheiding liggen, hun Franse optrekje te koop gaan zetten.

“Het landgoed is getaxeerd en wordt een dezer dagen op de markt gebracht”, weet een ingewijde. Brad en Angelina trouwden in 2014 op Château Miraval. Volgens een andere bron zijn Brad en Angelina van plan alle huizen die ze samen kochten van de hand te doen nu ze uit elkaar zijn.

Wijn

De scheiding van ‘Brangelina’ heeft ook gevolgen voor de Franse wijnproductie. Op het landgoed van het stel wordt de Miraval-rosé gemaakt, een prijswinnende wijn. Op de flessen staat nu nog ‘Jolie-Pitt’, maar dat wordt aangepast. “De wijn van volgend seizoen krijgt nieuwe labels waarop geen namen staan”, zei een ingewijde.

Brad en Angelina kochten Château Miraval in 2012 voor vermoedelijk bijna 55 miljoen euro. Het landgoed in het zuiden van Frankrijk is ruim 485 hectare groot en heeft naast een wijngaard een olijfgaard, privémeer en een gracht. De villa die op het landgoed staat telt 35 kamers.

20 oktober 2016 02:05, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'Angelina en kinderen ondervraagd door FBI'

'Angelina en kinderen ondervraagd door FBI'

Twee agenten van de FBI hebben dinsdag Angelina Jolie en haar kinderen ondervraagd. Het gesprek zou zijn gegaan over de ruzie tussen Brad Pitt en zijn vijftienjarige zoon Maddox.

Volgens TMZ heeft de Amerikaanse landelijke recherchedienst de zaak niet officieel in onderzoek. De FBI stelde de vragen juist om te bepalen of het nodig is vervolgstappen te nemen. De agenten zouden vooral hebben willen bepalen waar het incident heeft plaatsgevonden. Omdat de familie zich tijdens de ruzie in een vliegtuig bevond, kan het zijn dat de Amerikaanse overheid niets te zeggen heeft over de vermeende mishandeling.

Volledige voogdij

Angelina vroeg vorige maand een scheiding aan van Brad en verklaarde daarbij dat ze volledige voogdij wil over hun zes kinderen. Volgens de geruchten nam ze dat besluit nadat Brad geweld had gebruikt tegen hun oudste zoon. De acteur zou dat in alle toonaarden ontkennen en zich opmaken voor een juridisch gevecht om de voogdij over Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox en Vivienne te delen.

18 oktober 2016 02:53, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Angelina Jolie wil tatoeages verwijderen

Angelina Jolie wil tatoeages verwijderen

Angelina Jolie wil al haar tatoeages die haar aan Brad Pitt herinneren laten verwijderen. Dat melden bronnen aan Radar.

"Ze heeft Brads geboorteplaats in coördinaten op haar arm en een romantisch ontwerp dat ze samen hebben laten zetten in Cambodja. Ze wil beide tatoeages laten verwijderen", aldus een ingewijde.

Angie is zichtbaar liefhebber van tatoeages en heeft meerdere ontwerpen op haar lichaam laten vereeuwigen. Het is niet de eerste keer dat de 41-jarige actrice een tatoeage die haar doet denken aan een ex laat verwijderen. Na haar stukgelopen relatie met Billy Bob Thornton in 2003 liet ze ook een aantal tatoeages aanpassen of verwijderen.

Het verwijderen van tatoeages is een pijnlijke ingreep. "Het laat zien dat ze nog erg boos is op Brad", aldus de bron, die eraan toevoegt dat Angelina Jolie een keiharde vrouw is, die zichzelf niet wil laten kennen.

08 oktober 2016 19:44, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'FBI sluit onderzoek naar Brad Pitt'

'FBI sluit onderzoek naar Brad Pitt'

Brad Pitt wordt niet vervolgd voor de vermeende mishandeling van zijn zoon Maddox. De FBI heeft namelijk het onderzoek naar de 52-jarige acteur gesloten, meldt TMZ.

De Amerikaanse versie van jeugdzorg was een onderzoek begonnen naar Pitt. Hij zou namelijk Maddox zijn aangevlogen toen hij tussen hem en zijn ex Angelina Jolie kwam tijdens een fikse ruzie in hun privéjet. Het onderzoek werd overgedragen aan de FBI, omdat de federale instantie jurisdictie heeft over het luchtruim.

Onderzoek

Ingewijden onthullen dat de FBI nooit echt een onderzoek is begonnen. De overheidsinstantie vindt namelijk dat de zaak nooit bij haar terecht had moeten komen. Het officiële standpunt van de FBI is dat er momenteel nog informatie wordt verzameld, maar bronnen zeggen dat de zaak nergens toe zal leiden en eigenlijk gesloten is.

Per ongeluk

Maddox hield geen verwondingen aan het incident over. Sommige getuigen zeggen ook dat Brad zijn zoon geheel per ongeluk raakte. Angelina zou dan ook niet willen dat haar ex hiervoor wordt vervolgd.

29 september 2016 05:36, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Brad Pitt werkt vrijwillig mee aan drugstest

Brad Pitt werkt vrijwillig mee aan drugstest

Brad Pitt werkt mee aan het onderzoek van de kinderbescherming, weet People. De acteur onderging zelfs vrijwillig een drugstest, nadat hij ervan werd beschuldigd zijn vijftienjarige zoon Maddox verbaal en fysiek te mishandelen tijdens een privévlucht met zijn gezin eerder deze maand.

De aantijgingen kwamen anoniem binnen bij de kinderbescherming, waarna het onderzoek werd gelanceerd. Wanneer het gaat om mishandeling is een drugstest vrij standaard, zo laat een woordvoerder weten. Brad ontkent zijn kinderen te hebben mishandeld.

Bezoekregeling

Brad heeft zijn zes kinderen niet meer gezien sinds Angelina vorige week dinsdag de scheidingspapieren indiende. Angelina heeft bij de aanvraag van de scheiding aangegeven dat ze wil dat de zes bij haar blijven wonen. Wat haar betreft krijgt Brad een bezoekregeling. Daarmee gaat de acteur naar verluidt niet akkoord, hij zet in op co-ouderschap.

28 september 2016 23:20, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'Brad Pitt heeft het moeilijk met scheiding'

'Brad Pitt heeft het moeilijk met scheiding'

Brad Pitt heeft het erg moeilijk met zijn breuk met Angelina Jolie. Dat vertellen ingewijden tegen E! News. "Het is voor iedereen een moeilijke situatie."

Brad heeft zijn zes kinderen niet meer gezien sinds Angelina vorige week dinsdag de scheidingspapieren indiende. Vele geruchten volgden, zo zouden de politieke ambities van Angelina het stel parten hebben gespeeld. Daarvan is volgens de ingewijden van E! News niets waar. "Brad wilde zorgen voor stabiliteit voor de kinderen. Als Angelina op reis was, en dat was ze vaak, dan was Brad thuis bij de kinderen."

Bezoekregeling

Volgens de bronnen bracht Brad veel tijd door met Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Knox en Vivienne. "Als hij niet werkte, was hij bij de kinderen." Angelina heeft bij de aanvraag van de scheiding aangegeven dat ze wil dat de zes bij haar blijven wonen. Wat haar betreft krijgt Brad een bezoekregeling. Daarmee gaat de acteur naar verluidt niet akkoord, hij zet in op co-ouderschap.

Meer op rtlboulevard.nl: 

28 september 2016 01:26, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Brad Pitt zegt première af

Brad Pitt zegt première af

Brad Pitt laat de première van zijn nieuwe film Voyage Of Time woensdag aan zich voorbijgaan. De acteur stelt in een verklaring al zijn aandacht te richten op zijn gezin.

Brad is de voice-over van de IMAX-film over het ontstaan van de wereld, die geregisseerd is door Terrence Malick. "Ik ben erg dankbaar om deel uit te maken van zo'n fascinerend en educatief project", schrijft de acteur volgens USA Today over de film. "Maar ik wil me nu focussen op mijn familiesituatie en ik wil de aandacht niet afnemen van deze buitengewone film."

Volgens de krant is Brad druk doende met zijn juridische antwoord op het scheidingsverzoek van Angelina Jolie. Dat moet 30 dagen na de datum waarop zij de papieren indiende, 19 september, opgesteld zijn. De actrice eiste in haar documenten de volledige voogdij over de zes kinderen van het stel. Brad zou het daar absoluut niet mee eens zijn, en wil de voogdij delen.

25 september 2016 12:54, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'Breuk Brangelina vanwege ambities Angelina'

'Breuk Brangelina vanwege ambities Angelina'

De politieke ambities van Angelina Jolie bij de Verenigde Naties hebben er mede voor gezorgd dat haar huwelijk met Brad Pitt op de klippen is gelopen. Vooral het feit dat de actrice hun kinderen daarin betrok, vond Brad te ver gaan.

Dat zeggen bronnen tegen TMZ.

Brad vond het volgens de ingewijden niet leuk dat Angelina de kinderen in het verleden meenam op haar reizen voor de VN naar door oorlog verscheurde gebieden als Libanon en Irak. Hoewel ze altijd voor extra beveiliging zorgt, wilde de acteur dat gewoonweg niet hebben. De bom zou zijn gebarsten nu de actrice, die als speciaal gezant voor de vluchtelingen aan de VN is verbonden, plannen zou hebben gehad om de kinderen mee te nemen naar Syrië.

Aan het huwelijk van Brad en Angelina kwam vorige week na twee jaar een einde. Als reden gaven de twee 'onoverbrugbare verschillen' op. Sindsdien wordt in de media hevig gespeculeerd over de precieze reden waarom het stel uit elkaar is gegaan. Brad zou onder meer aan de drank zijn geweest, een scheve schaats hebben gereden en zijn vijftienjarige zoon Maddox hebben geslagen. Tot nu toe is daar echter niets van bevestigd.

Meer op rtlboulevard.nl:

24 september 2016 13:09, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Angelina Jolie huurt huis in Malibu

Angelina Jolie huurt huis in Malibu

Het lijkt erop dat Angelina Jolie vorige maand al heeft besloten om een einde te maken aan haar huwelijk met Brad Pitt. Drie weken voordat ze haar scheiding officieel indiende, was ze al op huizenjacht.

Volgens de Daily Mail huurt Angelina sinds eind augustus voor 95.000 dollar per maand een huis in Malibu. Het gaat om een villa aan het strand met genoeg slaapkamers voor de zes kinderen. De totale waarde van de woning zou rond de 12 miljoen dollar liggen. Het huis, omringd door een hoog hek, is perfect gelegen om Angelina en de kinderen uit het zicht van de media te houden.

Brad blijft ondertussen wonen in de Hollywoodvilla van het koppel, op ruim een uur rijden van Malibu.

23 september 2016 02:52, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'FBI betrokken bij onderzoek Brad Pitt'

'FBI betrokken bij onderzoek Brad Pitt'

De FBI is geïnformeerd over beschuldigingen van kindermishandeling door Brad Pitt.

Een bron van de LA Times weet te vertellen dat de landelijke recherchedienst een melding heeft ontvangen over een incident inzake het welzijn van een minderjarige tijdens een internationale vlucht, waarbij Brad betrokken zou zijn geweest. Het gedrag van de acteur zou in de beschuldigingen wanordelijk zijn genoemd.

Meningsverschil

De krant geeft verder geen informatie over het gemelde incident, maar volgens New York Daily News zou het zijn gegaan om een ruzie tussen Brad en zijn oudste zoon Maddox (15) tijdens een vlucht in het privévliegtuig van de familie. Angelina en in ieder geval enkele van de andere vijf kinderen van het stel zouden daarbij aanwezig zijn geweest. Het meningsverschil zou uit de hand gelopen zijn, waarop een anonieme getuige de instanties inlichtte.

'Niet goed gehandeld'

De acteur erkent volgens een insider van de site dat hij niet goed handelde tijdens de ruzie, en werkt mee aan het onderzoek. Wel ontkent hij stellig dat er fysiek geweld is gebruikt.

Onderzoek

Eerder liet de politie in Los Angeles, de LAPD, weten dat er niets waar was van berichten van onder meer TMZ en People dat de instelling onderzoek doet naar mogelijke mishandeling door de acteur. De plaatselijke kinderbescherming gaf aan nooit uitspraken te doen over lopende zaken.

22 september 2016 19:19, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'Scheiding Brad en Angelina is einde van tijdperk'

'Golden boy' Brad Pitt lag vandaag flink onder vuur. De politie zou een onderzoek zijn gestart naar mogelijke kindermisbruik door de acteur. Onze Amerika correspondent Michiel Vos vertelt ons wat er op dit moment allemaal speelt in de VS rondom Brangelina.

22 september 2016 18:12, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

Politie LA ontkent onderzoek naar Brad Pitt

Politie LA ontkent onderzoek naar Brad Pitt

De politie van Los Angeles ontkent onderzoek te doen naar mogelijke kindermishandeling door acteur Brad Pitt.

"We hebben geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld tegen de heer Pitt en zijn ook niet bij iets dergelijks betrokken'', zei een woordvoerder van het politiedepartement (LAPD).

De entertainmentwebsite TMZ en het weekblad People meldden dat een recente mishandeling en grove bejegening van een of meer eigen kinderen de aanleiding zijn voor de naderende echtscheiding van Pitt en echtgenote Angelina Jolie. Het in augustus 2014 gehuwde echtpaar heeft drie eigen en drie geadopteerde kinderen.

Stomdronken

Het politieonderzoek zou zich concentreren op uitbarstingen van Pitt in een privévliegtuig en vervolgens buiten het toestel na de landing. Iemand die het incident vorige week woensdag zag, was zo geschrokken van het gedrag van de acteur tegen de kinderen, dat die anoniem de kinderbescherming heeft ingeschakeld, meldt TMZ.

Pitt zou stomdronken zijn geweest en zich verbaal en fysiek te buiten zijn gegaan. Van officiële zijde is niets bevestigd. Een bron uit kringen van de beroemde 52-jarige acteur zei dat Pitt de zaak serieus opneemt en zegt dat hij de kinderen niet heeft mishandeld. Zijn vrouw, de 41-jarige Jolie, heeft dinsdag echtscheiding aangevraagd na twaalf jaar samen te zijn geweest met Pitt.

22 september 2016 10:39, in:

Scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie

'Brad Pitt verdacht van kindermishandeling'

De politie van Los Angeles heeft een onderzoek ingesteld naar Brad Pitt. De acteur wordt van kindermishandeling verdacht, zo schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Brad zou woensdag door het lint zijn gegaan, aldus TMZ. De dronken acteur schreeuwde en werd fysiek gewelddadig aan boord van een privéjet. Brad zou ook na de landing niet tot bedaren zijn gekomen en geprobeerd hebben de landingsbaan te verlaten met een van de brandstofwagens.

Iemand aan boord van de privéjet of iemand die getuige was van het incident op de landingsbaan heeft anoniem de politie en kinderbescherming getipt, weet TMZ. Brad en Angelina zouden al ondervraagd zijn door de kinderbescherming, die ook de zes kinderen van het Hollywoodkoppel wil horen.

Meer op rtlboulevard: Brad Pitt en Angelina Jolie gaan scheiden