We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

17 september 2013 16:09

Rutger Hauer maakt film over Vincent van Gogh

Rutger Hauer maakt film over Vincent van Gogh

Acteur Rutger Hauer gaat een film maken over schilder Vincent van Gogh. Dat melden diverse vakbladen dinsdag. "Ik denk dat er zo veel meer te vertellen is over 'de man die zijn oor afsneed", stelt de 69-jarige ster in The Hollywood Reporter.

Het is de bedoeling dat de film, die op dit moment wordt geschreven, het hele leven van de kunstenaar in beeld brengt. De meeste producties over Van Gogh concentreren zich op de laatste jaren van zijn bestaan, toen hij psychische problemen kreeg. Diverse specialisten die zich hebben verdiept in Van Gogh werken mee aan het nog titelloze project.

Een regisseur of acteurs zijn nog niet bekend. Toch moet de film in 2015 uitkomen, 125 jaar nadat de schilder zich in Frankrijk van het leven beroofde. Het wordt niet de eerste speelfilm over Van Gogh die recent is gemaakt. Van de EO-serie Een Huis voor Vincent, met Barry Atsma en Jeroen Krabbé in de hoofdrollen, is voor het buitenland ook een filmversie gemaakt. Deze is onlangs verkocht aan Zuid-Korea.

Topnieuws