Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

09 augustus 2017 09:08

Roel Reiné voelde zich even een rockster

Roel Reiné voelde zich even een rockster

Filmmaker Roel Reiné voelde zich de afgelopen tijd af en toe een rockster. De 47-jarige Eindhovenaar reisde de wereld over voor de promotie van Inhumans, een serie waar hij de eerste twee afleveringen van regisseerde. “Ik moest handtekeningen uitdelen, poseren voor selfies, werd goed onthaald en logeerde in de beste hotels. Erg leuk”, vertelt Reiné aan het AD.

Met een team van de nieuwe Marvel-serie bezocht de Nederlander onder meer Brazilië, Mexico en China. Afgelopen week was hij in Nederland. De serie Inhumans is vanaf 1 september in IMAX-theaters over de hele wereld te zien, waaronder Reinés geboortestad Eindhoven.

Nooit eerder vertoonden IMAX-bioscopen een serie in plaats van een film. "Ik vind het jammer dat veel series vaak worden geconsumeerd via een iPhone of iPad. Dan zit je thuis te kijken, terwijl de hond blaft of de kinderen op de achtergrond spelen. In een bioscoop ben je omringd door beeld en geluid, dat geeft een emotionele ervaring”, zegt Reiné.

Volgens de regisseur is het geen gek idee om vaker series te vertonen in bioscopen. “Ik denk dat mensen behoefte krijgen om een serie twaalf uur lang in een bioscoop te bekijken. Hopelijk kunnen we met Inhumans die kentering inzetten.”

Topnieuws