We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

05 april 2017 16:18

Rode Kruis eert nagellakkende Tijn met 'hoogste onderscheiding'

Tijn Kolsteren, het ongeneeslijk zieke jongetje dat 2,6 miljoen euro ophaalde met zijn nagellakactie tijdens Serious Request op 3FM, heeft van het Rode Kruis een hoge onderscheiding gekregen: het Kruis van Verdienste.

Tijn kreeg de onderscheiding uit handen van Rode Kruis-directeur Gijs de Vries in de studio van 3FM.


Gijs de Vries, directeur Nederlandse Rode Kruis met Tijn © Twitter / Rode Kruis

'Hoopvol verhaal'

De destijds zesjarige Tijn, die aan terminale hersenkanker lijdt, maakte diepe indruk met zijn actie. ''Met het opgehaalde geld kunnen niet alleen heel veel kinderen worden geholpen, zijn actie heeft Nederland ook dichter bij elkaar gebracht", aldus De Vries. Hij noemt dat 'een hoopvol verhaal'.

Serious Request haalde eind vorig jaar geld op voor de bestrijding van longontsteking bij kinderen.

Tijn is nu weer onder behandeling en krijgt een chemokuur. Een begeleider die namens hem sprak liet tijdens de uitzending weten dat het 'redelijk goed' met Tijn gaat en dat de situatie op dit moment 'enigszins stabiel' is.

Het Rode Kruis kent het Kruis van Verdienste bij hoge uitzondering toe als er sprake is van 'belangrijke diensten binnen of jegens het Rode Kruis'.

 

 

Topnieuws