We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

09 december 2015 22:08

Prestigieuze Rose d'Or voor Top 2000

Prestigieuze Rose d'Or voor Top 2000

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de prestigieuze Rose d’Or gewonnen. De Europese prijzen voor radio- en tv-programma’s zijn woensdag in Londen uitgereikt. De Top 2000 was de enige Nederlandse genomineerde tussen overwegend Britse radioprogramma's.

Zendermanager Jurre Bosman is ontzettend blij. Hij noemt het "een ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team''. De Top 2000 waarin mensen stemmen op hun favoriete muziek, is in 1999 bedacht door toenmalig zendermanager Kees Toering. Het wordt tussen Kerstmis en oud en nieuw uitgezonden. Vlak voor het nieuwe jaar is de nummer één te horen op de radio.

De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door Eurovision dat ook verantwoordelijk is voor het Eurovisie Songfestival. De laatste keer dat een Nederlands programma won was in 1995 met het televisieprogramma Taxi van Maarten Spanjer.

Meer op rtlboulevard.nl:

Topnieuws