We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Politie stelt onderzoek in naar Weinstein

Politie stelt onderzoek in naar Weinstein

De politie in New York heropent een onderzoek uit 2004 naar de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein. Directe aanleiding zijn alle beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie door Weinstein die dezer dagen bekend zijn geworden.

Volgens een woordvoerster is de hoop gevestigd op aanvullende beschuldigingen en informatie over deze oude zaak om alsnog vast te kunnen stellen of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Volgens de Amerikaanse media ging het toen ook al om ongewenst seksueel contact met een vrouw. De afgelopen dagen hebben tal van vrouwen gezegd door Weinstein lastig te zijn gevallen en in enkele gevallen zelfs verkracht.