We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

17 juli 2017 21:12

Pathé vertoont in september oude Disney-films

Pathé vertoont in september oude Disney-films

Bioscoopketen Pathé gaat in de maand september weer vier oude Disney-films op groot doek vertonen.

In de 28 theaters van het concern zijn The Jungle Book, Wall-E, 101 Dalmatiërs en Pocahontas voor korte tijd weer te zien.

Het is de derde maal dat Pathé een Disney-maand organiseert. The Jungle Book uit 1967 vertelt over een weesjongetje dat in een oerwoud wordt opgevoed door dieren. Wall-E uit 2008 is het verhaal van een rijdende vuilnisbak die op aarde is achtergebleven nadat de mensheid op zoek is gegaan naar een schonere planeet.

Pocahontas

101 Dalmatiërs uit 1961 gaat over een wrede zakenvrouw die zich heeft voorgenomen een jas van puppybont te maken. Pocahontas uit 1995 is het geromantiseerde verhaal van een indiaanse prinses die verliefd wordt op een koelbloedige Britse legerleider. De laatste film is gekozen na een enquête op de website van Pathé.

De films zijn te zien in zowel de Engelstalige als de Nederlands nagesynchroniseerde versies. De kaartverkoop van de Disneyweken is maandag van start gegaan.

Topnieuws