We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

12 maart 2012 18:09

Luv' stopt definitief

Luv' stopt definitief

Het populaire trio Luv' stopt er definitief mee. Patty Brard, Marga Scheide en José Hoebee hebben in goed overleg besloten er een punt achter te zetten.

Luv’ zag in 1976 het levenslicht. De meidengroep werd opgericht door producer Hans van Hemert. Hun eerste nummer My Man wordt meteen een hit. Het echte succes blijft echter uit. Tot de meiden twee jaar later de titelsong zingen van het VPRO-programma Het is Weer zo Laat, beter bekend als Waldolala. Het nummer U.O. me (You owe Me) wordt een megahot. Luv' staat definitief op de kaart. De groep geniet in de jaren 80 een ongekend succes in binnen- en buitenland met hits als You’re The Greatest Lover en Trojan Horse.

Patty Brard verlaat de groep in 1980 en wordt vervangen door Ria Tielsch. Luv' komt nog wel met een album, maar het lukt de dames niet het succes te evenaren. Uiteindelijk valt de groep uit elkaar.

In 2006 komen de dames weer in de originele bezetting bij elkaar voor een gastoptreden bij de Toppers en traden daarna nog steeds een aantal keer per maand op in het land.

Na 35 jaar succes hebben Patty, Marga en José in goed overleg besloten er definitief een punt achter te zetten. De optredens die er nog staan worden nog wel afgemaakt.

Marga Scheide: "We hebben altijd gezegd, dat als iemand er geen zin meer in heeft, we zouden stoppen. Dat moment is voor mij nu aangebroken." José Hoebee zegt dit te betreuren, Patty Brard gaat zich volledig focussen op haar drukke solocarrière en de nieuwe groep De Diva¹s, waar zij samen met Patricia Paay en Tatjana Simic deel van uit maakt. De Diva¹s komen binnenkort met hun eerste single en er wordt druk gewerkt aan een tweede seizoen de realityserie.

Topnieuws