We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

11 januari 2017 07:55

LA The Voices-zanger Peter Strykes ernstig ziek

LA The Voices-zanger Peter Strykes ernstig ziek

LA The Voices-zanger Peter Strykes is ernstig ziek. Hij lijdt aan een bijzondere vorm van kanker, zegt het langharige lid van de band in De Telegraaf.

Hoe ernstig het precies is, kan Peter Strykes niet zeggen. "Ze gaan er in ieder geval wel tegenaan met ongeveer de zwaarste chemo die er is. Op zich heb ik goede kansen op herstel", aldus de 59-jarige zanger. "En ik moet zeggen: anders was ik ook niet aan die behandelingen begonnen. Als ze nu al hadden gezegd dat ik straks met allerlei beperkingen zou moeten leven, dan denk ik dat ik ervoor zou hebben bedankt."

Halve plant

"Als ik geen goede vooruitzichten zou hebben gekregen… Dan denk ik niet dat ik er nog zin in gehad zou hebben, nee", gaat Peter verder. "Het was voor mij geen optie om 'dit niet meer te kunnen, dat niet meer te kunnen'. Ik zou niet als een halve plant willen leven. Goed, of anders niet."

Afzeggen

De zanger heeft er vooral moeite mee dat hij even niet meer kan zingen. "Nu komt het moment dat ik optredens moet gaan afzeggen en dan moeten mensen toch weten dat er wat aan de hand is. Ik heb in veertig jaar muziek maken, in allerlei rockgroepen en met Vandenberg, nog nóóit iets afgezegd."

Blonde lokken

Dat ook zijn beroemde blonde lokken straks verdwijnt door de chemo's, maakt Peter niet uit. "Dat is absoluut geen punt. Ik wilde al veel langer eens een nieuw kapsel."

Topnieuws