We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

14 mei 2015 19:10

Koefnoen in een nieuw jasje

De mannen van Koefnoen gaan een geheel nieuwe uitdaging aan. In plaats van tig korte sketches in een uitzending, maken ze nu zes afleveringen met elk een eigen verhaal. En aan die verandering waren Paul Groot en Owen Schumacher wel toe.

"Ik hoop dat mensen de klik maken en hun verwachtingspatroon kunnen aanpassen," zegt Paul tegen RTL Boulevard. "Als je voortdurend scènes moet maken van twee en een half, drie minuten dan heb je zoveel stof en denk je ik zou hier best een hele aflevering mee kunnen vullen. Die gelegenheid hebben we nu," vertelt hij verder.

Ook volgens Owen is de verandering welkom. "We hebben elf jaar Koefnoen gemaakt en we hebben steeds verschillende varianten gemaakt." De zender krijgt er in ieder geval maar geen genoeg van. "Die wilde steeds meer Koefnoen uitzenden, maar wij zijn na acht afleveringen per jaar in dat straffe tempo van de actualiteit wel een beetje klaar ook als je er dingen in het theater naast doet," zegt Paul.

ZIE OOK:
Owen Schumacher speelt Chabot in Broodmusical
Paul Groot voelt zich een pornoster

"Nu heb je meer tijd om te denken, is het eigenlijk wel grappig genoeg. Bij alles wat we inleveren staat eerst een ruwe versie om je maar in te dekken van: ik weet ook wel dat het nog niet goed is. Je weet niet wat je gaat krijgen, maar ga ervan uit dat het is gemaakt door diezelfde makers, dus hopelijk geeft dat een soort van vertrouwen," hoopt Owen.

Topnieuws