We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

13 september 2017 07:57

Hollywoodbenefiet na orkanen Harvey en Irma levert 14,5 miljoen op

De benefietavond voor de Amerikaanse slachtoffers van orkanen Harvey en Irma dinsdag heeft 14,5 miljoen dollar opgeleverd.

Aan actie Hand In Hand deed een flink aantal Hollywoodsterren mee. Onder meer Oprah Winfrey, Al Pacino, Robert DeNiro, George Clooney en Justin Bieber bemanden de telefooncentrale om donaties van kijkers aan te nemen. Vanuit Los Angeles, New York en Nashville eerden onder meer Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Nicole Kidman, Cher, Julia Roberts en Selena Gomez in korte toespraken de mensen die zich in de rampgebieden hebben ingezet om te helpen.

Optredens

Verschillende artiesten traden op tijdens de 'telethon'. Stevie opende de avond met een gospelversie van Lean On Me. Usher en Blake Shelton zongen Stand By Me, Demi Lovato bracht met onder meer Brad Paisley en CeCe Winans het Beatlesnummer With A Little Help From My Friends ten gehore en Despacito-zanger Luis Fonsi coverde met Tori Kelly het liedje Hallelujah.

Aan het einde van de uur lange uitzending was 14,5 miljoen dollar (12 miljoen euro) opgehaald. Aan de westkust, waar het drie uur vroeger is dan in New York, werd de uitzending tijdens primetime nog een keer uitgezonden.

Nederland

In Nederland wordt vrijdag een nationale radio- en tv-actiedag gehouden voor de slachtoffers van Irma op Sint-Maarten. Op giro 5125 was dinsdag 3,2 miljoen binnengekomen voor het Rode Kruis.

Meer op rtlboulevard.nl: Ewout Genemans legt ravage Sint-Maarten vast: 'Delen zijn gewoon weggevaagd'

Topnieuws