We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Hollywood reageert op ontslag 'sex predator' Harvey Weinstein

Hollywood reageert op ontslag 'sex predator' Harvey Weinstein

De meeste sterren reageren positief op het ontslag van producent Harvey Weinstein vanwege zijn jarenlange seksuele intimidatie van medewerksters. Maar journalisten stellen ook vragen, zoals wie er nog meer afwist van de praktijken.

Naast talloze medewerksters van zijn productiebedrijf The Weinstein Company, beschuldigden ook de twee actrices Ashley Judd en Rose McGowan de 65-jarige Harvey Weinstein van ongewenste intimiteiten. Rose McGowan reageerde zondag via Twitter op het nieuws dat Weinstein met onmiddellijke ingang is ontslagen. Ze bedankte de journalisten van The New York Times voor het openbaren van de jarenlange intimidatie. "Dank New York Times voor jullie geweldige werk. Jullie hebben levens gered", aldus Rose.

Schikkingen

Regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy) twitterde: "Zelfs als 1/10 van deze verhalen waar is over Harvey Weinstein (en ik denk dat ze waar zijn), dan is het prima dat hij is opgerot. Dit moet stoppen". Hij voegde eraan toe dat mensen die wisten van de jarenlange ongewenste intimidaties zich moesten schamen.

CNN-journalist Jake Tapper borduurde voort op die gedachte en vroeg: "Dus de partners van Weinstein, zoals filmmaatschappij Miramax, hadden geen idee wat er decennialang aan de hand was? En Weinstein heeft al die schikkingen met vrouwen uit eigen zak betaald?"

Ontslag

Hollywoodproducent Harvey Weinstein is zondag met onmiddellijke ingang ontslagen als ceo van het door hem mede opgerichte The Weinstein Company, zo liet het bedrijf zondag in een persverklaring weten. Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films als The King's Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting.