We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Hollywood-producent onder vuur om seksuele intimidatie

Hollywood-producent onder vuur om seksuele intimidatie

Een van de grootste producenten van Hollywood, Harvey Weinstein, ligt zwaar onder vuur. Steeds meer vrouwen beschuldigen hem van seksuele intimidatie, onder wie Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow. Hollywood staat op z’n kop en de bodem van de beerput lijkt nog niet in zicht.

Een van de grootste producenten van Hollywood, Harvey Weinstein, ligt zwaar onder vuur. Steeds meer vrouwen beschuldigen hem van seksuele intimidatie, onder wie Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow. Hollywood staat op z’n kop en de bodem van de beerput lijkt nog niet in zicht.

Game of Thrones' Cersei Lannister ook slachtoffer van Harvey Weinstein

Game of Thrones' Cersei Lannister ook slachtoffer van Harvey Weinstein
Lena Healy als Cersei Lannister in Game of Thrones.

Lena Heady, de actrice die Cersei Lannister speelt in de hitserie Game of Thrones, is ook slachtoffer geworden van seksuele intimidatie door Hollywood-producer Harvey Weinstein. Dat schrijft ze op Twitter. Weinstein was woest toen ze niet inging op zijn seksuele toespelingen.

Ze schrijft over een ontmoeting met Harvey Weinstein. Tijdens de werklunch vraagt hij of ze meeloopt naar zijn kamer in hetzelfde hotel om een script voor haar te pakken.

Vreemde sfeer

Ze staan samen in de lift als Heady merkt dat de sfeer is veranderd. Ze zegt tegen Weinstein dat ze nergens anders in is geïnteresseerd dan het script. :"Ik ben nergens anders in geïnteresseerd dan werk, denk alsjeblieft niet dat ik met jou naar je kamer ga voor iets anders, er gaat niets gebeuren", zegt ze tegen hem.

Ze beschrijft dat ze niet weet wat haar bezielde om dat te zeggen, maar dat ze een gevoel had dat hij niet in haar buurt moest komen.

Huilend in de auto

Weinstein is woest na haar opmerking. "Hij loopt terug met me naar de lift terwijl hij mijn arm grijpt en me stevig vasthoudt." Ze schrijft dat ze zich op dat moment 'compleet machteloos voelt'.

Voordat ze in haar auto stapt fluistert hij in haar oor dat ze er met niemand over mag spreken. Ze gaat in haar auto zitten en huilt. Inmiddels is ze de 40ste actrice die zich beklaagt over het gedrag van Weinstein.

Gevolgen

Het heeft lang geduurd, maar nu steeds meer actrices bekendmaken dat ze het slachtoffer zijn geworden van Weinstein, veroordelen organisaties en mensen uit de filmwereld om het hardst Weinsteins gedrag. Hij is uit de organisatie achter de Oscars gezet en geschorst door de BAFTA (de Britse film- en tv-prijzen).

Waarschijnlijk raakt hij ook zijn Franse onderscheiding (de hoogste in dat land) kwijt, want president Emmanuel Macron heeft de procedure daarvoor in werking gezet. Broer Bob Weinstein zei tegen de Hollywood Reporter te hopen dat Harvey zijn verdiende loon krijgt. Hollywoodregisseur/producer J.J. Abrams noemde Weinstein dit weekend een monster.

Harvey Weinstein zelf heeft laten weten nooit seks te hebben gehad zonder wederzijdse instemming. Zowel in Amerika als in Groot-Brittannië lopen onderzoeken naar een aantal beschuldigingen.

Kristen Stewart: ook backstage veel wangedrag

Kristen Stewart: ook backstage veel wangedrag

Actrice Kristen Stewart heeft meerdere keren ingegrepen bij seksuele intimidatie op filmsets. Dat vertelde de actrice tijdens het Women In Hollywood-evenement van tijdschrift Elle.

De Twilight-ster benadrukte dat niet alleen actrices ten prooi vallen aan mannen als Weinstein, maar ook vrouwen achter de schermen, zoals visagistes en camera-assistentes."Ik weet niet hoe vaak ik dat soort vrouwen gered heb van een hijgerige cameraregisseur", zei ze volgens The Hollywood Reporter in een toespraak. "En als ik zeg ‘gered’, dan bedoel ik ook echt: ‘wegwezen, eikel!’ Die mannen zijn dan even in verlegenheid gebracht, maar gaan de volgende dag weer vrolijk verder."

De mond gesnoerd

Kristen riep haar collega's op hun oren en ogen open te houden. "Laten we alert zijn op zulk gedrag, op elk niveau in ons vak. Deze meiden wordt de mond gesnoerd, omdat ze bang zijn niet meer gevraagd te worden voor klussen, net zoals actrices dat zijn."

Olcay: 'Misbruikte vrouwen schaam je niet, dit is je aangedaan'

Ook Bob Weinstein beschuldigd van seksuele intimidatie

Na de vele beschuldigingen aan het adres van Harvey Weinstein lijkt nu ook zijn broer Bob Weinstein in de fout te zijn gegaan. Een vrouwelijke werknemer van The Weinstein Company, het bedrijf dat de broers samen oprichtten, beschuldigt Bob van seksuele intimidatie. Dat meldt Variety.

Amanda Segel, die als producent met Bob werkte aan het televisiedrama The Mist, zegt dat hij haar meerdere keren 'romantische heeft benaderd'. Ook nodigde hij haar uit voor privédiners. Tijdens zo'n diner stelde de 62-jarige producer 'zeer intieme vragen'. "Een simpel 'nee' zou genoeg moeten zijn", zegt Segel. "Na een 'nee' zou iemand verder moeten gaan met zijn leven. Bob bleef aandringen dat hij vrienden wilde zijn. Maar hij wilde geen vriendschap. Hij wilde meer dan dat."

Ontslag

De intimidatie begon in 2016 en ging zo'n drie maanden door, totdat Segel een advocaat inschakelde. Hij liet het management van Weinstein Co. weten dat Segel ontslag zou nemen als Bob niet stopte haar lastig te vallen.

Bob laat via een woordvoerder weten dat hij zich niet herkent in de beschuldigingen. Hij had vorig jaar een diner met Segel, maar ontkent dat hij zich toen ongepast heeft gedragen. "Het is heel jammer dat dat nu zo wordt uitgelegd", staat in een verklaring.

Net sluit zich verder rond Harvey Weinstein

 

Meer op rtlboulevard

 

Carrie Fisher waarschuwde filmproducent met rundertong

Carrie Fisher waarschuwde filmproducent met rundertong

Carrie Fisher sprong in 2000 in de bres voor een vriendin die was lastiggevallen door een filmproducent. De Star Wars-actrice waarschuwde de man door een chique juweliersdoosje bij zijn kantoor te laten bezorgen, met daarin een rundertong.

"Als je mijn lieve Heather of welke andere vrouw dan ook ooit weer aanraakt, is de volgende bezorging iets van jou dat in een veel kleinere doos past", schreef Carrie er op een briefje bij, zo vertelde deze Heather Ross maandag in een Amerikaans radioprogramma.

Overmeesteren

De scriptschrijfster vertelde naar aanleiding van het schandaal rond Harvey Weinstein haar verhaal. Ze had in 2000 een afspraak met een andere studiobaas, die ze niet bij naam noemt. De man haalde haar op voor wat zij als zakenetentje zag, maar probeerde haar in de auto te overmeesteren. Ze wist te ontkomen. Heather ondernam nooit stappen maar vertelde wel aan een aantal goede vrienden, onder wie Carrie, wat er was gebeurd.

Meer op rtlboulevard:

Lars von Trier ontkent seksuele intimidatie Björk

De Deense regisseur Lars von Trier ontkent dat hij zangeres Björk seksueel heeft geïntimideerd.

De IJslandse sprak zich in een bericht op Facebook uit over een intimiderende en onaangename ervaring met een Deense regisseur op een filmset. Ze noemt geen namen, maar Von Trier is de enige Deense regisseur met wie zij ooit samenwerkte.

Björk speelde in 2000 de hoofdrol in de film Dancer in The Dark, geregisseerd door Von Trier. "Het werd mij duidelijk dat het universeel geaccepteerd is dat een regisseur zijn actrices kan betasten en lastigvallen, aangemoedigd door zijn crew. Toen ik de regisseur afpoeierde, strafte hij mij door het verhaal te creëren dat ik de moeilijke was. Door mijn kracht, mijn team en omdat ik geen ambities had in de acteerwereld, kon ik weglopen en met de jaren herstellen. Ik maak me zorgen dat anderen die met dezelfde man werkten dat niet konden."

In de Deense krant Jyllands Posten ontkent de bekende Deen de beschuldigingen. "Dit is niet het geval geweest. Maar het is een feit dat we niet goed met elkaar overweg konden. Aan de andere kant leverde zij een van de beste optredens in een van mijn films ooit."

Peter Aalbæk Jensen, de producent van de film, gelooft ook niet in de aantijgingen van Björk. "Voor zover ik mij herinner, waren wij de slachtoffers. Die vrouw was sterker dan Lars en ik en ons bedrijf bij elkaar."

Meer op rtlnieuws.nl:
Björk: ook ik werd seksueel geïntimideerd

Affaire-Weinstein: hoe zit dat met de Gooische matras?

Meer dan dertig vrouwen beschuldigen Hollywood-producer Harvey Weinstein van seksuele intimidatie. The Acadamy, de organisatie van de Oscars, heeft hem er nu uit gegooid en in de UK is hij geschorst door de Britse variant; de BAFTA. Vandaag melden zich ook buiten Amerika slachtoffers en delen (bekende) vrouwen hun ervaringen via de hashtag #MeToo die wereldwijd trending is. Kennen wij een Nederlandse Harvey Weinstein?

Meer op rtlboulevard.nl: Affaire-Weinstein haalt oude wonden open, sterren twitteren over seksueel geweld

Affaire-Weinstein haalt oude wonden open, sterren twitteren over seksueel geweld

Meer en meer bekende vrouwen melden dat ze ooit seksueel zijn geïntimideerd door Harvey Weinstein, de gevallen filmproducent. Weinstein draagt inmiddels de hoon van velen op zijn schouders. De affaire zet het onderwerp seksueel geweld weer stevig op de kaart.

Sociale media staan er bol van. Op Twitter delen vrouwen via de hashtag #MeToo hun eigen ervaringen. De actie is een initiatief van Charmed-actrice Alyssa Milano. Dat wordt sinds zondag massaal gedaan: vrouwen beschuldigen - soms na jaren alsnog - familieleden, collega's en vrienden, geven hun mening of spreken slachtoffers moed in.

Te schande gemaakt

Ook veel sterren doen mee met de hashtag. Zo geven onder anderen actrices Debra Messing, Rosario Dawson Anna Paquin en Anika Noni Rose toe in het verleden te zijn misbruikt of seksueel geïntimideerd te zijn. Evan Rachel Wood laat ook van zich horen: ''Omdat ik te schande werd gemaakt en werd gezien als feestbeest, dacht ik dat ik het verdiende. Ik had daar niet moeten zijn, ik had niet 'stout' mogen zijn'', twittert de Westworld-ster.

Rose McGowan

Alyssa's Charmed-collega Rose McGowan, eveneens slachtoffer van Harvey's praktijken, is al sinds vorige week aan het vuurspuwen op Twitter over de affaire-Weinstein. Ook acteurs die zich in haar ogen niet durven uitspreken over Harvey Weinstein moeten het daarbij ontgelden, zoals Matt Damon en Ben Affleck die met Harvey Weinstein Good Will Hunting maakten. Omdat ze daarbij regelmatig het F-woord gebruikte, kwam haar dat op een ban van Twitter te staan en werd haar account voor 12 uur geblockt. Inmiddels heeft de actrice haar activiteiten op de microblog weer kunnen hervatten.

Monster

Organisaties en mensen uit de filmwereld veroordelen om het hardst Harvey Weinsteins gedrag. Hij is uit de organisatie achter de Oscars gezet en geschorst door de BAFTA (de Britse film- en tv-prijzen). Waarschijnlijk raakt hij ook zijn Franse onderscheiding (de hoogste in dat land) kwijt, want president Emmanuel Macron heeft de procedure daarvoor in werking gezet. Broer Bob Weinstein zei tegen de Hollywood Reporter te hopen dat Harvey zijn verdiende loon krijgt. Hollywoodregisseur/producer J.J. Abrams noemde Weinstein dit weekend een monster.

Harvey Weinstein zelf heeft laten weten nooit seks te hebben gehad zonder wederzijdse instemming. Zowel in Amerika als in de UK lopen onderzoeken naar een aantal beschuldigingen.

Björk: ook ik werd seksueel geïntimideerd

Björk: ook ik werd seksueel geïntimideerd

Ook Björk heeft ervaringen met seksuele intimidatie in de filmwereld. De beschuldigingen die de zangeres zondag uitte op Facebook, lijken te gaan over regisseur Lars von Trier.

De zangeres noemt in haar post geen naam, maar heeft het wel over een Deense regisseur. Ze speelde slechts in een handjevol films, waarvan er één werd geregisseerd door een Deen. Dat was Lars von Trier, die in 2000 Dancer In The Dark met haar maakte.

De norm

Björk laat weten dat ze zich aangemoedigd voelt haar verhaal te vertellen nu veel vrouwen soortgelijke ervaringen delen. "Ik kom uit een land dat een van de plekken is die het dichtst in de buurt komt van gelijkheid tussen de seksen", schrijft de IJslandse. Ze vertelt dat ze ondanks haar afkomst en haar machtige positie in de muziekwereld in die tijd, in de filmwereld meteen voelde dat vernedering, minderwaardigheid en seksuele intimidatie voor vrouwen de norm waren.

"Het werd mij duidelijk dat het universeel geaccepteerd is dat een regisseur zijn actrices kan betasten en lastigvallen, aangemoedigd door zijn crew. Toen ik de regisseur afpoeierde, strafte hij mij door het verhaal te creëren dat ik de moeilijke was. Door mijn kracht, mijn team en omdat ik geen ambities had in de acteerwereld, kon ik weglopen en met de jaren herstellen. Ik maak me zorgen dat anderen die met dezelfde man werkten dat niet konden."

Verandering

De zangeres zegt te hopen dat haar statement acteurs en actrices steunt. Ze eindigt met de woorden: "Laten we dit stoppen, er gaat een golf van verandering door de wereld."

Olcay vertelde onlangs over de misbruikzaak in RTL Boulevard

Meer op rtlboulevard

Misbruikzaak steeds groter: Hollywoodbaas Weinstein lijkt seksueel roofdier

 

Politie stelt onderzoek in naar Weinstein

Politie stelt onderzoek in naar Weinstein

De politie in New York heropent een onderzoek uit 2004 naar de in opspraak geraakte filmproducent Harvey Weinstein. Directe aanleiding zijn alle beschuldigingen van seksueel misbruik en intimidatie door Weinstein die dezer dagen bekend zijn geworden.

Volgens een woordvoerster is de hoop gevestigd op aanvullende beschuldigingen en informatie over deze oude zaak om alsnog vast te kunnen stellen of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Volgens de Amerikaanse media ging het toen ook al om ongewenst seksueel contact met een vrouw. De afgelopen dagen hebben tal van vrouwen gezegd door Weinstein lastig te zijn gevallen en in enkele gevallen zelfs verkracht.

Twitter bant Rose McGowan na tierende tweets over Harvey Weinstein

Rose McGowan is van Twitter geknikkerd vanwege haar stortvloed aan tweets richting Ben Affleck en Harvey Weinstein waarin het f-woord regelmatig viel.

De Charmed-actrice gaat de hele week al volledig los op Twitter. Zo sneerde ze Ben Affleck ‘to f*** off’ en liet ze geen spaan heel van filmproducer Harvey Weinstein, die zwaar onder vuur ligt omdat hij tal van actrices heeft aangerand of seksueel geïntimideerd. Rose is zelf ook slachtoffer en vooral kwaad om het feit dat Ben en maatje Matt Damon zich niet hebben uitgesproken tegen de machtige filmproducent, met wie zij de film Good Will Hunting maakten. “Hoe is het nou om een ruggengraatloze profiteur te zijn die zich niet durft uit te spreken?” aldus een furieuze Rose.

Angelina Jolie

Behalve Rose McGowan hebben ook Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow aangegeven slachtoffer te zijn geweest van Harveys praktijken. George Clooney vindt dat 'als de beschuldigingen waar zijn' dit ‘niet te verdedigen is’. Hij is een van de weinige grote acteurs die zich openbaar heeft uitgelaten over de zaak die Hollywood op zijn grondvesten heeft doen schudden.

Account weer in de lucht

Het account van Rose McGowan is inmiddels weer in de lucht. Twitter laat het voorlopig dus bij een waarschuwing met een tijdelijke ban. Rose kan haar kruistocht tegen seksuele intimidatie van vrouwen in de filmwereld voortzetten.

Harvey Weinstein naar kliniek vertrokken

Harvey Weinstein naar kliniek vertrokken

Harvey Weinstein is volgens TMZ woensdagavond op het vliegtuig gestapt naar de Amerikaanse staat Arizona. De geplaagde Hollywoodproducent gaat hoogstwaarschijnlijk naar de hoog aangeschreven Meadows-kliniek. De kliniek behandelt patiënten voor verschillende gedragsstoornissen, waaronder seksverslaving.

Vlak voordat Weinstein vertrok naar Arizona, ging hij langs bij zijn dochter. Zij belde het alarmnummer om te zeggen dat haar vader suïcidaal en depressief is. Toen agenten aankwamen, was Harvey al weg. Maar TMZ wist hem buiten de deur nog te spreken. ''Ik probeer vol te houden, maar het gaat niet goed met mij. Ik heb hulp nodig.''

Ik moedig haar aan

Weinsteins vrouw Georgina Chapman maakte eerder deze week bekend dat ze haar man aan de kant heeft gezet. In een reactie hierop zegt Harvey tegen New York Post dat hij de beslissing van zijn vrouw begrijpt. ''Ik ben er helemaal kapot van. Ik ben mijn vrouw en kinderen verloren. Ik houd meer van hen dan wat dan ook'', begint de filmproducent. ''Ik sta achter haar beslissing. Ik heb Georgina geen strobreed in de weg gelegd toen we een scheiding bespraken. Ik moedig haar aan om haar gevoel te volgen. Ik weet dat ze moet doen wat het beste is voor de kinderen, voor zichzelf en haar bedrijf.''

Ondertussen is de zoveelste vrouw naar voren gekomen met beschuldigingen aan het adres van Weinstein. Dit keer is het model en actrice Cara Delevingne. Op Instagram zegt de 25-jarige Britse dat Harvey haar probeerde te dwingen tot een trio met een andere vrouw na een bespreking over een mogelijke filmrol. Ze wist uiteindelijk uit de hotelkamer te ontkomen. ''Hij liep met me mee naar de deur en probeerde me te kussen. Ik wist hem te stoppen en liep de kamer uit. Ik kreeg alsnog de rol en ik heb altijd gedacht dat het kwam door wat er was gebeurd. Sindsdien voel ik mij verschrikkelijk dat ik de film heb gedaan.''

Verkrachting

Weinstein wordt door verschillende actrices en oud-medewerkers beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimiderende verzoeken om seks tot verkrachting.

'Misbruikte vrouwen schaam je niet, dit is je aangedaan'

Lindsay Lohan neemt het op voor Weinstein

Lindsay Lohan neemt het op voor Weinstein

Steeds meer vrouwen beschuldigen Harvey Weinstein van seksuele intimidatie, maar actrice Lindsay Lohan neemt het juist op voor de gevallen Hollywoodproducent.

In een post op Snapchat zegt Lindsay medelijden te hebben met de producent. De video werd even later weer verwijderd, maar was toen al volop gedeeld.

'Stop ermee!'

"Hi, dit is Lindsay Lohan, ik ben thuis in Dubai", zegt de actrice. "Ik vind het heel erg voor Harvey Weinstein. Ik vind het niet goed wat er nu gebeurt." Lindsay richt zich ook tot Harveys vrouw Georgina Chapman, die dinsdag in een verklaring aan People heeft laten weten haar man te verlaten.

"Ik vind dat Georgina een standpunt moet innemen en achter haar man moet blijven staan", aldus Lindsay. De 31-jarige actrice zegt nooit te zijn lastig gevallen door de producent. "Hij heeft me nooit gekrenkt of aangeraakt. We hebben samen enkele films gemaakt. Ik vind dat iedereen moet stoppen. Ik vind het fout. Stop ermee!"

Lindsay Lohan speelde in het drama Bobby en de comedy Scary Movie 5, films die door Harvey Weinstein werden gedistribueerd.

Steeds meer beschuldigingen tegen Harvey Weinstein

Steeds meer beschuldigingen tegen Harvey Weinstein

De beschuldigingen tegen de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein blijven zich opstapelen. Drie vrouwen claimden in tijdschrift The New Yorker dat ze zijn verkracht door de mede-oprichter van The Weinstein Company.

Nog eens tien vrouwen verklaarden te zijn aangerand of seksueel geïntimeerd door Weinstein, die inmiddels is ontslagen door zijn eigen filmbedrijf. Weinstein ontkende via zijn woordvoerster dat hij vrouwen tot seks heeft gedwongen.

Een van de vrouwen die haar verhaal deed in The New Yorker is actrice Asia Argento. Zij vertelde dat Weinstein haar misbruikte in een hotelkamer. Hij zou haar benen uit elkaar hebben getrokken en orale seks hebben verricht, terwijl ze hem herhaaldelijk vroeg te stoppen.

De politie en het Openbaar Ministerie in New York lieten dinsdag weten dat in 2015 onderzoek is gedaan naar Weinstein. Dat gebeurde na een beschuldiging dat hij een vrouw had misbruikt. De autoriteiten vonden echter onvoldoende bewijs om de producent te vervolgen.

Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie ook slachtoffer seksdrift Harvey Weinstein

Ook Angelina Jolie en Gwyneth Paltrow zeggen het slachtoffer te zijn geweest van seksuele intimidatie door Hollywood-producent Harvey Weinstein.

Bij beiden gebeurde dat in het begin van hun carrière, meldt de New York Times, de krant die de zaak rond Harvey Weinstein vorige week aan het rollen bracht.

'Ik was een kind en doodsbang'

In een e-mail zegt Angelina Jolie dat ze in haar jeugd een 'slechte ervaring had met Harvey Weinstein'. "Ik koos er daarna voor om nooit meer voor hem te werken en anderen te waarschuwen als zij dat wel deden'.

Gwyneth Paltrow zegt in een verklaring dat zij, nadat haar de hoofdrol in de film Emma was toegezegd, door Weinstein naar zijn hotelsuite werd geroepen. Daar raakte hij haar aan en zei dat hij gemasseerd wilde worden. "Ik was een kind, ik had net een contract gekregen, en ik was doodsbang."

Door vrouw verlaten

Ook de Obama's hebben gereageerd op het schandaal. In een verklaring zeggen de oud-president en zijn vrouw dat zij de zaak 'walgelijk' vinden. Zij roemen de 'moed van vrouwen die dit naar buiten durven te brengen'. 

Ondertussen heeft ook Weinsteins vrouw Georgina Chapman hem verlaten. Het stel trouwde in 2007 en heeft twee kinderen. Harvey Weinstein wordt ervan beschuldigd jarenlang vrouwen seksueel te hebben geïntimideerd.

"Mijn hart doet zeer vanwege al die vrouwen die enorme pijn hebben geleden door deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten", schrijft de 41-jarige Georgina Chapman in een verklaring.

Meer op rtlboulevard.nl:

Georgina Chapman verlaat Harvey Weinstein

Georgina Chapman verlaat Harvey Weinstein

Georgina Chapman, de vrouw van Harvey Weinstein, heeft haar in opspraak geraakte man aan de kant gezet. Dat laat ze in een verklaring weten aan People.

Het stel trouwde in 2007 en heeft twee kinderen. Harvey Weinstein wordt ervan beschuldigd jarenlang vrouwen seksueel te hebben geïntimideerd.

Onvergeeflijke daden

"Mijn hart doet zeer voor al die vrouwen die enorme pijn hebben geleden vanwege deze onvergeeflijke daden. Ik heb ervoor gekozen mijn man te verlaten", schrijft de 41-jarige Chapman in de verklaring. De Britse mode-ontwerpster vraagt om met rust te worden gelaten. "Het zorgen voor mijn jonge kinderen is nu mijn eerste prioriteit en ik vraag de media mijn privacy te respecteren", sluit de verklaring af.

Ongewenste intimiteiten

Kort nadat The New York Times het verhaal over de jarenlange ongewenste intimiteiten van de Hollywoodproducent naar buiten bracht, zei Weinstein tegen de New York Post dat Chapman hem niet liet vallen. "Ze staat 100 procent achter me. Georgina en ik hebben het er uitgebreid over gehad", zei de producent destijds.

Ontslagen

Harvey Weinstein werd zondag met onmiddellijke ingang ontslagen als ceo van het door hem mede-opgerichte productiebedrijf The Weinstein Company. In Hollywood en in de Amerikaanse media is met ontsteltenis en afkeuring gereageerd op de aantijgingen aan het adres van Weinstein.

Olcay hekelt uitspraken Donna Karan over Harvey Weinstein: 'Absurd en walgelijk'

Na een artikel in The New York Times wordt filmproducent Harvey Weinstein op non-actief gezet. Steeds meer vrouwen reageren woedend op zijn vermeende seksuele wangedrag. Maar Harvey Weinstein krijgt bijval uit opmerkelijke hoek: mode-icoonDonna Karan. Voor Olcay Gulsen is dit een klap in het gezicht.

George Clooney over Harvey Weinstein: Onverdedigbaar

George Clooney over Harvey Weinstein: Onverdedigbaar

''Verontrustend op een heleboel niveaus, onverdedigbaar'', George Clooney uit in een interview met Daily Beast harde woorden over de situatie rond filmproducent Harvey Weinstein. De producent wordt door meerdere actrices, onder wie Ashley Judd en Rose McGowan, beschuldigd van van seksuele intimidatie.

George Clooney werkte veel samen met Harvey Weinstein en heeft veel aan hem te danken. Zo brak hij door als acteur in de film From Dusk Till Dawn, die geproduceerd werd door Weinstein. Ook het regiedebuut van Clooney, Confessions of a Dangerous Mind, is gemaakt in samenwerking met het productiebedrijf van de producent.

Meer op rtlboulevard.nl: Hollywood reageert op ontslag 'sex predator' Harvey Weinstein

''Ik ken Harvey al twintig jaar en hij heeft het toegegeven. Zijn gedrag kan ik niet verdedigen. Ik heb veel met hem gewerkt, we hebben met elkaar gegeten en ook ruzie gehad. Ik ken natuurlijk de geruchten al sinds de jaren negentig dat actrices met hem naar bed gingen om een rol te krijgen, maar heb hem nog nooit op dit gedrag kunnen betrappen. Dat hij zwijggeld betaalde aan vrouwen wist ik ook niet'', zegt de acteur.

Lippen op elkaar

George Clooney is een van de weinige mannelijke celebs die zich uitspreekt, terwijl prominente collega's uit de filmwereld die met Harvey Weinstein werkten juist de lippen stijf op elkaar houden over de hele affaire. De kritiek hierover richt zich vooral op regisseur Quentin Tarantino en de acteurs Matt Damon en Ben Affleck.

Meryl Streep

Veel actrices, van wie Meryl Streep en Judi Dench de bekendste zijn, hebben zich de afgelopen dagen kritisch uitgelaten over Weinstein. Vandaag kwam daar Jennifer Lawrence bij. Zij won in 2012 een Oscar in de door Weinstein geproduceerde film Silver Linings Playbook. Jennifer Lawrence vindt het gedrag van de studiobaas ''zwaar verontrustend.'' Zelf is ze nooit onheus bejegend door hem, vertelde ze aan Deadline.

Meer op rtlboulevard.nl: Willeke van Ammelrooy niet verbaasd over Weinstein

Willeke van Ammelrooy niet verbaasd over Weinstein

Willeke van Ammelrooy niet verbaasd over Weinstein

Willeke van Ammelrooy kijkt niet op van het nieuws rond de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein, die wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Ook zij heeft ervaringen op dit gebied, in New York met een collega van Weinstein.

In de jaren 80 was de Nederlandse actrice in de race voor een rol in een Amerikaanse film. "Ik moest alleen nog even bij de producent komen, een beroemde producent", vertelt ze in het AD. "Het was een heel hoog gebouw. We zijn in zo'n kantoortje. Hij doet de gordijntjes dicht, haalt zijn piemel tevoorschijn en zegt: 'maak 'm eens groot'. Nou, toen dacht ik bij mezelf: oh, dat is tóch waar hier!"

Seksuele intimidatie in de wereld van toneel en film komt niet alleen in de Verenigde Staten voor, weet de 73-jarige Willeke. "Er schijnt iets te gebeuren als mensen macht krijgen. Iets fouts. Op de toneelschool ging er al een verhaal rond van een groot acteur. Als jonge actrices voor het eerst met hem op toneel moeten, was het eerste wat hij zei: 'doe die rok eens omhoog.' En die allereerste Nederlandse producent zal ik ook nooit meer vergeten. Of ik mijn jas wilde uittrekken. Toen wist ik het al. 'U wilt gewoon mijn borsten zien' , zei ik. 'Kijken hoe groot ze zijn. Nou ze zijn groot, daaag.' Vreselijk hoe je je dan voelt."

De jonge Willeke van Ammelrooy heeft zich toentertijd niet laten intimideren door de de Amerikaanse producent. 'Ik zei: nou meneer, dáár ben ik niet voor gekomen. Kunt u geld geven voor een taxi?"

Weinstein smeekte collega's per mail om hulp

Weinstein smeekte collega's per mail om hulp

Harvey Weinstein vroeg per e-mail aan topproducenten in Hollywood om hem te hulp te schieten. De verzonden smeekbede lekte maandag uit naar Amerikaanse media. Weinstein belooft in de mail in therapie te gaan en vraagt om een tweede kans. De Hollywoodproducent wordt beschuldigd van jarenlange seksuele intimidatie van medewerksters en actrices.

"Geef me de tijd om in therapie te gaan", vraagt Weinstein in de uitgelekte mail. "Laat me niet ontslagen worden. Het enige wat ik nodig heb is dat de filmindustrie achter me staat", vervolgt de e-mail die kort voor het ontslag van de producent werd verzonden aan diverse Hollywoodproducenten en directeuren van filmmaatschappijen. "Ik vraag je wanhopig om hulp, als ze me ontslaan zal mijn bedrijf kapot gaan", aldus de geplaagde producent.

Afkeuring

Volgens The Hollywood Reporter hebben meerdere topspelers in Hollywood, onder wie de voormalige directeur van Disney Jeffrey Katzenberg, negatief gereageerd op het verzoek van Weinstein. Anderen negeerden de smeekbede simpelweg.

Het door Harvey Weinstein mede opgerichte productiehuis The Weinstein Company maakte zondag bekend dat ze hun ceo met onmiddellijke ingang ontslaan. Dit nadat de krant The New York Times openbaarde dat Harvey Weinstein jarenlang vrouwen ongewenst en seksueel intimideerde. In Hollywood is met afkeuring gereageerd op het schandaal.

Apple

Volgens Deadline speelt het schandaal rond mede-oprichter Weinstein de eerste productie parten. Apple zou maandag aan The Weinstein Company hebben laten weten dat ze afzien van het maken van een achtdelige serie over het leven van Elvis Presley. De show verkeerde in de ontwikkelingsfase maar Apple zou gezien het schandaal afstand willen nemen van het productiebedrijf van Harvey Weinstein.

Hollywood reageert op ontslag 'sex predator' Harvey Weinstein

Hollywood reageert op ontslag 'sex predator' Harvey Weinstein

De meeste sterren reageren positief op het ontslag van producent Harvey Weinstein vanwege zijn jarenlange seksuele intimidatie van medewerksters. Maar journalisten stellen ook vragen, zoals wie er nog meer afwist van de praktijken.

Naast talloze medewerksters van zijn productiebedrijf The Weinstein Company, beschuldigden ook de twee actrices Ashley Judd en Rose McGowan de 65-jarige Harvey Weinstein van ongewenste intimiteiten. Rose McGowan reageerde zondag via Twitter op het nieuws dat Weinstein met onmiddellijke ingang is ontslagen. Ze bedankte de journalisten van The New York Times voor het openbaren van de jarenlange intimidatie. "Dank New York Times voor jullie geweldige werk. Jullie hebben levens gered", aldus Rose.

Schikkingen

Regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy) twitterde: "Zelfs als 1/10 van deze verhalen waar is over Harvey Weinstein (en ik denk dat ze waar zijn), dan is het prima dat hij is opgerot. Dit moet stoppen". Hij voegde eraan toe dat mensen die wisten van de jarenlange ongewenste intimidaties zich moesten schamen.

CNN-journalist Jake Tapper borduurde voort op die gedachte en vroeg: "Dus de partners van Weinstein, zoals filmmaatschappij Miramax, hadden geen idee wat er decennialang aan de hand was? En Weinstein heeft al die schikkingen met vrouwen uit eigen zak betaald?"

Ontslag

Hollywoodproducent Harvey Weinstein is zondag met onmiddellijke ingang ontslagen als ceo van het door hem mede opgerichte The Weinstein Company, zo liet het bedrijf zondag in een persverklaring weten. Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Zo produceerde zijn bedrijf succesvolle films als The King's Speech, Pulp Fiction en Good Will Hunting.