We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

20 april 2017 19:17

Held George Maduro geëerd met documentaire

Held George Maduro geëerd met documentaire

NPO Zapp besteedt op zondagmiddag 30 april aandacht aan verzetsheld George Maduro. De documentaire Maduro: een gewone held vertelt over het leven van de Curaçaose jongen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog aansloot bij het studentenverzet.

Dat heeft producent Memphis Film donderdag gemeld. De film bevat unieke archiefbeelden, animaties en een originele soundtrack van Daniël de Booij met piano-uitvoering van Randal Corsen.

In de Tweede Wereldoorlog hielp Maduro vooral geallieerde piloten naar het Verenigd Koninkrijk te ontsnappen. Hij werd uiteindelijk opgepakt door de Duitsers en afgevoerd naar concentratiekamp Dachau. Hier overleed de twintiger in februari 1945, vlak voor de bevrijding.

Na de oorlog werd hem postuum de Militaire Willems-Orde toegekend en werd Madurodam, de miniatuurstad in Den Haag, naar hem vernoemd. Zijn familie financierde het park als monument voor de verzetsheld. Het afgelopen jaar zijn er diverse activiteiten georganiseerd om Maduro te gedenken; hij zou in 2016 honderd jaar oud zijn geworden.

Topnieuws