We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Golden Globes 2017

Golden Globes 2017

Op 8 januari is de 74ste uitreiking van de Golden Globes. De filmprijzen worden gezien als belangrijke graadmeter voor de Oscars. Wij kunnen niet wachten tot die rode loper is uitgerold en alle wereldsterren hun mooiste en opvallendste creaties aan de aanwezige persmuskieten showen.

Op 8 januari is de 74ste uitreiking van de Golden Globes. De filmprijzen worden gezien als belangrijke graadmeter voor de Oscars. Wij kunnen niet wachten tot die rode loper is uitgerold en alle wereldsterren hun mooiste en opvallendste creaties aan de aanwezige persmuskieten showen.

10 januari 2017 07:48, in:

Golden Globes 2017

Donald Trump vond Meryl Streep eerder 'geweldige actrice'

Toekomstig president Donald Trump lijkt zijn mening over actrice Meryl Streep radicaal te hebben aangepast na haar venijnige toespraak tijdens de Golden Globes.

De Golden Globe-winnares sprak The Donald in de ontvangstspeech van een grote oeuvreprijs aan op zijn hatelijke gedrag en het belachelijk maken van een gehandicapte journalist. Donald reageerde op Twitter door de drievoudig Oscarwinnares 'een van de meest overgewaardeerde actrices van Hollywood' te noemen.

Heel aardig mens

Het blad Vanity Fair heeft echter een interview teruggevonden uit 2015 waarin de omstreden miljardair Meryl juist 'een fantastische actrice' noemde. In een gesprek met The Hollywood Reporter in augustus van dat jaar prees Donald zowel Meryl als Julia Roberts als zijn favoriete actrices. ''En ze is ook een heel aardig mens'', voegde de Republikein er ook nog aan toe.

De toespraak van de actrice tijdens de uitreiking van de Golden Globes doet veel stof opwaaien. Zij kreeg veel steun voor het feit dat zij haar angst uitsprak over de toekomstige president en journalisten opriep de waarheid hoog in het vaandel te blijven houden. Ook bekritiseerde zij de miljardair vanwege zijn hatelijke opmerkingen tegen mensen die andere ideeën dan hij hebben.

Meryl in tranen om Donald:

Overgewaardeerd

Na de toespraak van de actrice hebben organisaties die strijden voor persvrijheid een opvallend aantal donaties ontvangen. Entertainment Weekly heeft ondertussen een lijst samengesteld van alle mensen die Donald Trump de afgelopen jaren 'overgewaardeerd' heeft genoemd.

Op de lange lijst met namen staan onder meer president Barack Obama, Jerry Seinfeld, Jon Stewart en de voltallige cast van de hitmusical Hamilton. De cast vroeg toekomstig vicepresident Mike Pence na een bezoek aan de voorstelling of hij in het Witte Huis ook de rechten van minderheden wil verdedigen.

10 januari 2017 02:58, in:

Golden Globes 2017

Sterren steunen Meryl Streep tegen Trump

Sterren steunen Meryl Streep tegen Trump

Een aantal sterren hebben laten weten pal achter Meryl Streep te staan en haar kritiek op de aankomende Amerikaanse president Donald Trump. George Clooney, Barbra Streisand en de Britse schrijfster J.K. Rowling lieten weten dat de actrice wat hen betreft groot gelijk had.

Meryl Streep kreeg zondagavond een oeuvreprijs uitgereikt tijdens de Golden Globes en greep die gelegenheid aan om kritiek te uiten op de aankomende president. Met name zijn imitatie van een gehandicapte journalist vond Meryl 'een president onwaardig' en noemde ze een 'slecht voorbeeld'. The Donald reageerde, zoals gebruikelijk, via Twitter en noemde Meryl 'de meest overgewaardeerde actrice ooit'.

Maar Meryl Streep kreeg al snel bijval van verschillende beroemdheden. Zo kon de De Hollywood-vedette rekenen op de steun van zangeres Barbra Streisand. "Ik vond dat ze het heel mooi heeft gezegd", zei Barbra tijdens een interview op MSNBC over de kritiek van Meryl op Donald. "Ik ben het volledig met Meryl eens", vervolgde de zangeres. "Wat voor signaal is dit naar onze kinderen die televisie kijken en dan zien hoe onze toekomstige president zich gedraagt?", vroeg de zangeres zich hardop af.

George Clooney was in een sarcastische bui en zei dat Donald gelijk had over Meryl. "Ik heb het altijd al gezegd over Meryl. Ze is misschien wel dé meest overgewaardeerde actrice aller tijden", zei George met een sarcastische glimlach tijdens een receptie van zijn stichting The Clooney Foundation. En Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling liet via Twitter weten dat het niet alleen een 'plezier maar een plicht is om kritisch te zijn op Donald Trump'.

10 januari 2017 02:12, in:

Golden Globes 2017

Donaties voor persvrijheid na speech Meryl Streep

Donaties voor persvrijheid na speech Meryl Streep

The Committee to Protect Journalists (CPJ), die opkomt voor persvrijheid wereldwijd, zegt een reeks aan donaties te hebben ontvangen na de speech van Mery Streep zondagavond tijdens de Golden Globes. Dat bevestigt de organisatie aan het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Mery Streep kreeg zondagavond een oeuvreprijs voor haar acteerwerk tijdens de uitreiking van de Golden Globes in Los Angeles. Tijdens haar dankwoord haalde de 67-jarige actrice flink uit naar Donald Trump en riep aanwezigen en kijkers op om een vrije en kritische pers te ondersteunen. Ze sprak in het bijzonder haar waardering uit voor het werk van de CPJ.

De CPJ onderzoekt wereldwijd zaken waarbij het werk van journalisten of de media wordt bemoeilijkt. Ook ondersteunt de organisatie journalisten die in gevaar zijn. De CPJ werkt vaak nauw samen met politieke leiders, juristen en ambassades om gevangengenomen journalisten vrij te krijgen. Zo zette de organisatie zich in voor de vrijlating van de Nederlandse journalist Okke Ornstein, die in november 2016 werd vastgezet in Panama. Okke werd op 23 december vrijgelaten.

De organisatie laat weten dat er op een normale zondagavond zo'n vijf donaties, meestal via de website, binnenkomen. Maar na de toespraak van Meryl Streep waren dat er plots zevenhonderd. Ook werd de website van de CPJ in de uren na de speech van de actrice veelvuldig bezocht. Hoeveel geld er is gedoneerd kon de organisatie nog niet bekend maken maar een woordvoerder liet weten dat ze Meryl Streep uiteraard zeer dankbaar zijn voor het vestigen van de aandacht op de persvrijheid en de CPJ.

09 januari 2017 19:06, in:

Golden Globes 2017

Paul Verhoeven zag Golden Globe niet aankomen

De Golden Globes krijgt een Oranje glans als onze Paul Verhoeven in de prijzen valt. De regisseur won met zijn film Elle maar liefst twee Golden Globes. Elle werd uitgeroepen tot Beste Buitenlandse Film en hoofdrolspeelster Isabelle Huppert werd uitgeroepen tot Beste Actrice in een Dramafilm.

09 januari 2017 17:15, in:

Golden Globes 2017

Grote eer voor Verhoeven: hij kreeg nooit eerder een Golden Globe

Afgelopen nacht kreeg filmregisseur Paul Verhoeven een Golden Globe voor zijn film Elle. Betekent dit de comeback van Verhoeven in Hollywood? "Een Golden Globe winnen helpt zeker", zegt filmredacteur Kita van Slooten. "Het straalt succes uit." Vijf vragen over de Golden Globe van Verhoeven.

1. Hoe grote eer is het winnen van een Golden Globe?

Het is een artistieke erkenning die Verhoeven niet eerder voor zijn werk kreeg, zegt Van Slooten. "Dus een grote eer is het zeker."

"De leden van de Hollywood Foreign Press Association bepalen wie een Golden Globe krijgt. Dit zijn journalisten die vanuit Los Angeles voor buitenlandse media werken. Mensen dus die zijn eerdere films ook wel eens flink de grond in hebben geboord."

2. Is het een goede film?

"Elle is een provocerend meesterwerk. Spil in de psychologische thriller is Isabelle Huppert die op formidabele wijze de ongrijpbare Michèle speelt. Een zakenvrouw die in haar eigen huis het slachtoffer wordt van een verkrachter. Hoe ze daarmee omgaat geeft veel voer voor discussie. Het wordt geen clichématig wraakverhaal, maar een interessant machtsspel tussen slachtoffer en dader, met een hoofdpersonage dat we nooit helemaal kunnen peilen." 

Bekijk de trailer van Elle - tekst gaat verder onder de video

"Verhoeven toont veel lef met deze film. Hij zoekt de grenzen op, laat ruimte over en daagt zijn kijkers uit. De timing van de dialogen, de montage, de muziek. Alles is perfect op elkaar afgestemd en draagt bij aan het onbestemde gevoel waarmee Verhoeven ons achterlaat. Elle is een film die zich venijnig in je vastbijt en niet snel loslaat."

3. Is dit de ommekeer in de carrière van Verhoeven?

"In Hollywood kun je het ene moment groot zijn, maar als je volgende film een flop is ben je ook zo weer afgeschreven. Uiteindelijk draait het toch voor een zeer groot gedeelte om geld. Maar een Golden Globe winnen helpt zeker. Want het straalt succes uit. Geldschieters zullen nu makkelijker met Verhoeven in zee willen gaan. En er zullen ongetwijfeld meer producenten bij hem aankloppen met filmvoorstellen."

4. Blijft hij in Frankrijk of gaat ie weer naar de VS?

"Verhoeven is bezig met een film over het Franse verzet, die hij ook in Frankrijk zou gaan draaien. Met dezelfde producent waar hij ook Elle mee maakte. Maar dat wil niet zeggen dat hij niet meer in Amerika wil werken. Het belangrijkste is dat het een film is die hem uitdaagt en dat het geld er is om een project daadwerkelijk van de grond te krijgen. Maar als iemand vanuit Hollywood een mooi script stuurt voor een soort film die hij nog niet eerder gemaakt heeft zal hij zeker geïnteresseerd zijn."

5. Wat betekent dit voor de Nederlandse film?

"Deze prijs is het succes van Verhoeven en zijn team. Niet van de Nederlandse filmwereld. Het is dus niet dat zo dat Nederlandse makers en acteurs hier zomaar een graantje van kunnen meepikken. Wat andere filmmakers wel kunnen doen is zich laten inspireren door de ballen die Verhoeven toonde door een dergelijke controversiële film te maken. Het lukte hem niet om deze film in Amerika van de grond te krijgen, dus verplaatste hij de hele boel naar Frankrijk. Het geld werd bij elkaar gesprokkeld, hij leerde Frans en sprong in het diepe. En nu plukt hij daar de vruchten van. No guts, no glory."

Meer op RTLNieuws.nl:

09 januari 2017 17:11, in:

Golden Globes 2017

Leco keurt Golden Globes-looks: Drew? Beeldig Hollywood-haar!

Ook visagist en haarstylist Leco van Zadelhoff heeft weer genoten van alle pracht en praal op de rode loper van de Golden Globes. Maar hoe zat het haar van de sterren? En hoe was hun make-up? Leco vertelt het je!

09 januari 2017 14:55, in:

Golden Globes 2017

Bioscopen gaan Elle weer draaien na Globezege

Bioscopen gaan Elle weer draaien na Globezege

De Franse thriller Elle van regisseur Paul Verhoeven gaat vanaf donderdag weer in zeven bioscopen draaien.

Theaters in Haarlem, Den Bosch, Zwolle, Enschede, Amsterdam, Breda en Hoorn hebben besloten weer een kopie van de film op te vragen nadat Elle maandag werd bekroond met twee Golden Globes.

Lovend

Tegen de verwachtingen in won Verhoeven met zijn film de prijzen voor beste buitenlandse film en beste actrice (Isabelle Huppert). Elle vertelt over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Het is de eerste film van de 78-jarige regisseur in tien jaar tijd. Elle ging vorige jaar in premiere op het festival van Cannes en werd daar lovend ontvangen.

Paul Verhoeven stelde na de uitreiking van de prijzen dat hij zeer verrast was. Het was de eerste maal dat de Nederlander zo’n grote Amerikaanse onderscheiding in de wacht sleepte. “Hoeveel keren ik in mijn leven niet ben afgeserveerd, zowel hier als in Holland. Het is dan heel leuk om eindelijk een keer iets te krijgen.”

La La Land

Independent Films is ook de distributeur van de musical La La Land, met zeven beeldjes de grote winnaar van de Golden Globes. De film met Ryan Gosling en Emma Stone draait op dit moment in negentig bioscopen. Volgens een zegsvrouw komen er niet meer zalen bij, maar gaan sommige theaters na de Globe-zege de film wel vaker en op betere tijdstippen draaien.

La La Land werd eerder door de Nederlandse filmcritici ook al uitgeroepen tot beste bioscooptitel van het jaar.

09 januari 2017 13:12, in:

Golden Globes 2017

Donald Trump slaat terug: Meryl Streep overgewaardeerde actrice

Donald Trump slaat terug: Meryl Streep overgewaardeerde actrice

Toekomstig president Donald Trump heeft maandag per Twitter gereageerd op een toespraak van actrice Meryl Streep tijdens de uitreiking van de Golden Globes.

Meryl Streep, die een prestigieuze oeuvreprijs kreeg, haalde in haar speech de verkiezingsbijeenkomst aan waarbij Donald Trump een gehandicapte journalist nadeed. “Het greep me bij de keel”, stelde de actrice. “Niet omdat het goed was. Maar het was effectief. Het brak mijn hart toen ik het zag en ik kan het nog steeds niet uit mijn hoofd krijgen.”

Hillary-hielenlikker

The Donald, die over elf dagen wordt beëdigd als 45ste president van de VS, maakte drievoudig Oscarwinnaar Meryl Streep uit voor “een van de meest overgewaardeerde actrices van Hollywood. Zij kent mij niet, maar viel mij toch aan. Zij is een Hillary-hielenlikker die enorm verliest.” De Republikeins miljardair ontkent dat hij de gehandicapte journalist nadeed. “Ik liet hem alleen even kronkelen omdat hij een stuk over een oud verhaal had geschreven om mij zwart te maken. Wéér die oneerlijke media!”

Veel lof

Afgezien van Donald Trump heeft Meryl Streep veel lof gekregen voor haar speech. De actrice riep journalisten in haar toespraak, die zes minuten duurde, op vrijheid, waarheid en waardigheid hoog in het vaandel te houden, ook na de inauguratie van Trump.

09 januari 2017 11:05, in:

Golden Globes 2017

Surprise: Brad Pitt op podium Golden Globes

Brad Pitt maakt tot grote verrassing van iedereen zijn opwachting bij de Golden Globes. Hij mag de film Moonlight voordragen voor de award voor Best Drama.

Onder luid applaus van zijn collega’s in de zaal stapt Brad Pitt vannacht het podium op. Het is zijn eerste publieke optreden sinds hij met bijna-ex Angelina Jolie in een vervelende scheidingsprocedure is beland.

Beschuldigingen

De beschuldigingen die hij van Angie naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen (Brad zou geen goede vader zijn omdat hij volgens Angelina te veel drinkt en drugs gebruikt) zijn hem ongetwijfeld niet in de koude kleren gaan zitten, maar daar was niets van te zien. De 53-jarige acteur ziet er tiptop uit in zijn smoking.

Zie ook:

09 januari 2017 10:47, in:

Golden Globes 2017

Meryl Streep in tranen bij speech: 'Mijn hart brak door imitatie Trump'

Actrice Meryl Streep heeft tijdens de uitreiking van de Golden Globes in een emotionele speech harde kritiek gegeven op toekomstig president Donald Trump. De imitatie van een gehandicapte schoot bij Streep in het verkeerde keelgat.

09 januari 2017 09:30, in:

Golden Globes 2017

Indrukwekkend eerbetoon Carrie Fisher en moeder Debbie Reynolds bij Golden Globes

Indrukwekkend eerbetoon Carrie Fisher en moeder Debbie Reynolds bij Golden Globes

Tijdens de uitreiking van de Golden Globes werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Star Wars-heldin Carrie Fisher en haar moeder, Hollywoodlegende Debbie Reynolds.

Carrie Fisher overleed afgelopen december, vier dagen nadat ze in het vliegtuig een zware hartaanval had gehad. Haar moeder overleed een dag later aan een beroerte. Hun dood veroorzaakte een schokgolf door filmland.

In de video zien we Carrie en haar moeder onder andere bij Oprah Winfrey (2011) en in een aantal privéfilmpjes.

09 januari 2017 08:09, in:

Golden Globes 2017

Meryl Streep haalt fel uit naar Trump bij Golden Globes

Meryl Streep heeft tijdens de uitreiking van de Golden Globes in haar speech hard uitgehaald naar toekomstig president Donald Trump. Streep kreeg veel lof op sociale media maar ook een cynische reactie van Trump zelf.

De actrice mocht tijdens het filmgala een oeuvreprijs ophalen en greep die kans aan om de pers op te roepen vrijheid, waarheid en waardigheid hoog in het vaandel te houden.

'Geweld zet aan tot meer geweld'

"Er was een optreden dit jaar dat mij heeft verbijsterd", zei Streep over Trumps imitatie van een gehandicapte journalist tijdens een van verkiezingsbijeenkomsten vorig jaar. "Het greep me bij de keel. Niet omdat het goed was. Er was in het geheel niets goeds aan. Maar het was effectief en deed zijn werk. Het brak mijn hart toen ik het zag en ik kan het nog steeds niet uit mijn hoofd krijgen, want het was geen film, het was echt."

Volgens Streep moedigt Trumps gedrag andere mensen aan om zich net zo te uiten. "Gebrek aan respect nodigt gebrek aan respect aan. Geweld zet aan tot meer geweld", aldus de actrice, die vervolgens opriep om de persvrijheid in stand te houden. Ze sloot vervolgens af met enkele woorden van de vorige maand overleden Carrie Fisher. "Zoals mijn vriend, mijn geliefde overleden prinses Leia ooit tegen mij zei: 'take your broken heart, make it into art.'

Trump: Streep is Hillary-lover

Trump reageerde niet lang na Streeps speech op geheel eigen wijze tegenover de New York Times. Hij noemde Streep een 'Hillary-lover' en was naar eigen zeggen totaal niet verrast dat de 'liberale filmwereld' hem aanpakte.

Op sociale media was er echter enkel lof voor de woorden van Streep. "Nooit was er iemand als haar", schrijft talkshowhost Ellen DeGeneres op Twitter. "Ze is nooit eerder zo gracieus geweest, zelfs bijna zonder stem was haar stem nog nooit zo sterk", voegt Sharon Stone daar aan toe. "Is er iemand beter dan zij?", vraagt actrice Anna Kendrick zich af.

09 januari 2017 06:08, in:

Golden Globes 2017

‘Winnen van Globe doet me meer dan ik dacht'

‘Winnen van Globe doet me meer dan ik dacht'

Editor Job ter Burg, naast Verhoeven de enige andere Nederlander die aan Elle meewerkte, was niet van plan de uitreiking van de Golden Globes te gaan kijken. Maar een voorgevoel adviseerde hem toch wakker te blijven. Hij zag hoe de film twee beeldjes in de wacht sleepte: voor beste buitenlandse film en beste actrice.

“Het is heel raar om opeens stijf van de adrenaline te staan”, vertelt hij lachend. “Dit is vermoedelijk de grootste prijs die een film waar ik aan meegewerkt heb ooit heeft gewonnen. Natuurlijk kan je elke prijs weg relativeren. Maar ik merk dat de winst van de twee Globes mij toch meer doet dan ik had verwacht. Dit is gewoon onvoorstelbaar gaaf.” Er wordt wel eens getwist over de waarde die de Globes hebben in de enorme reeks prijzen die in deze periode worden uitgereikt. “Maar ik vind het gewoon enorm chique dat we nu kunnen zeggen dat we er twee hebben gewonnen. Het is qua prijzen toch een van de twee grote podia die Hollywood heeft.”

Ter Burg heeft kort sms-contact met Verhoeven gehad. “Ik heb hem gefeliciteerd, en ik kreeg een uitroepteken van hem terug. Als je gewonnen hebt, wordt er vermoedelijk van alle kanten aan je getrokken.” De editor had niet verwacht dat Elle in de prijzen zou vallen. “Bij de European Film Awards werden we massaal gepasseerd door Toni Erdmann. En bij de Oscars staat Elle niet eens op de shortlist.” De thriller, over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter, is geen gemakkelijke film, erkent hij. “Het is een heel raar, ambigu verhaal. Het is niet heel eenvoudig om je te identificeren met het hoofdpersonage, iets dat voor veel mensen bij het kijken naar een film toch een soort basisvereiste is.”

De Nederlandse editor gaat nu proberen een paar uur te slapen; maandagavond is de Nederlandse première van Brimstone, een andere grote internationale film waar hij recent aan werkte. “Ik weet niet of zo’n prijs echt op mij afstraalt, maar ik heb er natuurlijk wel aan meegewerkt. Misschien dat het mij nieuw werk oplevert, misschien zelfs in Hollywood. Ik zal niet snel weg gaan uit Nederland. Maar ik vind het helemaal niet erg om eens wat meer internationale producties te gaan doen.”

09 januari 2017 03:57, in:

Golden Globes 2017

Paul Verhoeven wint Golden Globe met film Elle

Paul Verhoeven wint Golden Globe met film Elle
Paul Verhoeven en Isabelle Huppert.

Regisseur Paul Verhoeven heeft een Golden Globe gewonnen voor zijn Franse thriller Elle. Hij versloeg met zijn controversiële film onder meer de Duitse favoriet, de komedie Toni Erdmann.

Elle gaat over een vrouw (Isabelle Huppert) die op zoek gaat naar haar verkrachter. Verhoeven prees bij de uitreiking de filmpers die de Golden Globes uitreikt. "Fijn dat jullie allemaal zo openminded zijn", zei hij. Er was enkele weken geleden veel kritiek toen bleek dat Elle de shortlist van de Oscars niet had gehaald.

Verhoeven over het winnen van de prijs:

Soldaat van Oranje

De 78-jarige Verhoeven was eenmaal eerder genomineerd voor een Golden Globe: in 1980 maakte Soldaat van Oranje kans op het beeldje. Toen viste Verhoeven achter het net. 

Het is de eerste speelfilm van de Nederlander in tien jaar tijd. De film ging eerder dit jaar in première op het filmfestival van Cannes en werd ook daar zeer enthousiast ontvangen.

Alle winnaars op een rij:

Films

 • Beste film, drama: Moonlight
 • Beste film, comedy of musical: La La Land
 • Beste animatiefilm: Zootopia
 • Beste buitenlandse film: Elle
 • Beste actrice, drama: Isabelle Huppert voor Elle
 • Beste acteur, drama: Casey Affleck voor Manchester by the Sea
 • Beste actrice, comedy of musical: Emma Stone voor La La Land
 • Beste acteur, comedy of musical: Ryan Gosling voor La La Land
 • Beste actrice in bijrol: Viola Davis voor Fences
 • Beste acteur in bijrol: Aaron Taylor-Johnson voor Nocturnal Animals
 • Beste regisseur: Damien Chazelle voor La La Land
 • Beste scenario: Damien Chazelle voor La La Land
 • Beste originele filmmuziek: Justin Hurwitz voor La La Land
 • Beste origineel filmnummer: 'City of Stars' in La La Land

TV-series

 • Beste dramaserie: The Crown (Netflix)
 • Beste serie, comedy of musical: Atlanta (FX)
 • Beste tv-film of mini-serie: The People v. O.J. Simpson: American Crime Story (FX)
 • Beste actrice in mini-serie of tv-film: Sarah Paulson in The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
 • Beste acteur in mini-serie of tv-film: Tom Hiddleston in The Night Manager
 • Beste actrice, drama: Claire Foy voor The Crown
 • Beste acteur, drama: Billy Bob Thornton voor Goliath
 • Beste actrice in comedy of musical: Tracee Ellis Ross voor black-ish
 • Beste acteur in comedy of musical: Donald Glover voor Atlanta
 • Beste bijrol vrouw: Olivia Colman voor The Night Manager
 • Beste bijrol man: Hugh Laurie voor The Night Manager
06 januari 2017 11:50, in:

Golden Globes 2017

Beau hoopt vurig op andere jurk Cate Blanchett bij Golden Globes

Het is aanstaande zondag weer een komen en gaan van prachtige jurken en ietwat mindere outfitjes op de rode loper van de Golden Globes. We blikken terug met Beau van Erven Dorens die stijl achterover valt bij het zien van Cate Blanchett. "Dit is dus hoe je het niet moet doen", aldus Beau.

Meer op rtlboulevard.nl:

05 januari 2017 19:52, in:

Golden Globes 2017

Dit moet je weten over de Golden Globes

Hollywood maakt zich op voor de Golden Globes aanstaande zondag in het Beverly Hilton Hotel. Fotograaf William Rutten is daar ook weer bij en maakte zelfs nog een selfie met presentator Jimmy Fallon. Regisseur Tim Oliehoek praat ons bij over de grootste kanshebbers.

05 januari 2017 10:27, in:

Golden Globes 2017

Terugblik: opvallendste creaties bij de Golden Globes

De uitreiking van de Golden Globes staat voor de deur. Wij kunnen niet wachten op de jurkenparade op de rode loper! Om alvast in de stemming te komen hebben we de meest opvallende creaties van de afgelopen jaren voor je opgesnord.

12 december 2016 14:31, in:

Golden Globes 2017

Paul Verhoeven met Elle genomineerd voor Golden Globe

Paul Verhoeven met Elle genomineerd voor Golden Globe

Paul Verhoeven is met zijn thriller Elle genomineerd voor een Golden Globe. Dat heeft de Hollywood Foreign Press Association bekendgemaakt.

Elle is zijn eerste film in tien jaar tijd. Isabelle Huppert speelt een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. De thriller ging in première op het Filmfestival van Cannes en kreeg sindsdien lovende recensies.

Paul Verhoeven moet het onder meer opnemen tegen de Duitse komedie Toni Erdmann, waarin de Nederlandse actrice Hadewych Minis een bijrol speelt.

02 augustus 2016 18:40, in:

Golden Globes 2017

Jimmy Fallon presentator Golden Globes 2017

Jimmy Fallon presentator Golden Globes 2017

Jimmy Fallon presenteert in januari volgend jaar de uitreiking van de Golden Globes voor de Amerikaanse zender NBC.

De presentator van de Tonight Show stapt hiermee in de voetsporen van Ricky Gervais die de show vorig jaar presenteerde en eveneens in de jaren 2010, 2011 en 2012. De drie edities tussendoor werden gepresenteerd door de comediènnes Tina Fey en Amy Poehler.

"De Golden Globes is de meest spontane en onbevangen awardshow op televisie. Jimmy is met zijn speelse en hartveroverende humor de ideale presentator van een van de belangrijkste evenementen van het tv-seizoen'', zei NBC-topman Bob Greenblatt dinsdag.

NBC zendt de 74ste uitreiking van de Golden Globe Awards zondag 8 januari live uit vanuit het Beverly Hilton in Beverly Hills.