We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

11 juli 2017 11:39

FunX vaart weer mee met botenparade Gay Pride

FunX vaart weer mee met botenparade Gay Pride

FunX vaart zaterdag 5 augustus opnieuw mee met de botenparade tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Luisteraars, dj’s en BN’ers stappen aan boord met de stedelijke jongerenzender om samen aandacht te vragen voor de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s.

Het is de tweede keer dat FunX meevaart tijdens de Canal Parade en live verslag doet vanaf de boot. "Onze deelname maakte vorig jaar veel los bij onze luisteraars. De FunX-dj’s werden bedolven onder positieve, maar ook negatieve reacties. Online ontstonden er respectvolle, maar heftige discussies over geloof, acceptatie en gelijkheid'', zegt FunX-dj Shay Kreuger. "Dat is precies waar we bij FunX voor staan, welk geloof je ook hebt, wat je achtergrond of seksuele voorkeur ook is. Zolang we maar met respect met elkaar omgaan, kan iedereen zijn wie hij of zij is,” zegt Shay.

Vorig jaar voeren onder anderen zanger Brace en dj’s D-Rashid, Moradzo en Lorenzo mee. Ook dit jaar sluiten er weer een aantal bekende namen aan, die binnenkort op zender en FunX.nl bekend worden gemaakt.

Topnieuws