We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Topnieuws
Meest gelezen

13 september 2017 23:29

Frank Masmeijer tegen Humberto Tan: Ik ben heel dom geweest

Frank Masmeijer tegen Humberto Tan: Ik ben heel dom geweest
Frank Masmeijer

Frank Masmeijer heeft bij RTL Late Night de vloer aangeveegd met documentairemaker Thijs Zeeman. De oud-presentator kan zich niet vinden in de documentaire die Zeeman over hem heeft gemaakt.

Naast de documentaire is er ook een boek verschenen waarin de van cocaïnehandel verdachte Masmeijer zijn verhaal vertelt. Hij schreef het boek omdat hij vond dat hij geen kans kreeg zijn kant van het verhaal te vertellen.

Geen halve bekentenis

"Er is veel shit over mij geschreven en daar kan ik niks aan doen", zegt hij. "Ik ben geen net ventje, maar veel dingen zijn niet waar. Ik wilde mijn verhaal vertellen. Ik wilde het van me afschrijven."

Het boek is geen halve bekentenis, zegt Frank. Hij geeft wel toe dat hij fouten heeft gemaakt. "Ik heb ook niet de gevolgen overzien." Frank vraagt zich nu nog steeds af waar hij nu precies in verzeild is geraakt. Tegen presentator Humberto Tan vertelde hij dat het pas tijdens de politieverhoren tot hem doordrong dat hij goed fout zat. "Ik ben heel dom geweest."

Toekomstplannen heeft Frank niet echt. "Maar ik wil mezelf wel rehabiliteren." Verder denkt de oud-presentator niet dat hij wordt vrijgesproken. "Als ik maar niet meer terug hoef in de cel." Eerst wil hij weten waar hij aan toe is. "Dat kan pas na 13 oktober, want dan is de uitspraak." Bang dat de inhoud van het boek invloed heeft op een eventuele straf is Frank niet. "Er staat niets in dat de rechter niet al weet."

De documentaire van Zeeman wordt overigens vanavond uitgezonden door SBS6.

Topnieuws