We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

09 september 2014 10:06

Foto's: Lieke van Lexmond oefent met voorlezen

Mama in spe Lieke van Lexmond is al flink aan het oefenen geslagen met voorlezen. De presentatrice was vanmorgen vroeg uit de veren om aan tientallen kinderen de avonturen van Woezel & Pip te vertellen.

Samen met Dinand Woesthoff wil Lieke aandacht vragen voor laag geletterdheid in Nederland. Daarom worden zoveel mogelijk kinderen in Nederland minimaal vijftien minuten voorgelezen uit de speciale uitgave van Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin.


ANP/KIPPA

Naast Lieke van Lexmond en Dinand lezen ook Willeke Alberti, Bettina Holwerda, Renate Verbaan, Gerda Havertong en Giel Beelen voor aan kleuters en peuters.

Het is deze week de week van het alfabetisme. Volgens de stichting Lezen en Schrijven is voorlezen erg belangrijk voor kinderen. Een kwartier voorlezen is volgens de organisatie goed voor de taalontwikkeling en voorkomt taalachterstand op latere leeftijd.

De boekjes van Woezel & Pip zijn een groot succes bij kleine kinderen. Bedenker Guusje Nederhorst heeft zelf dit succes niet meer meegemaakt. Zij overleed in 2004 aan borstkanker. Haar man Dinand richtte een stichting op en zet het werk van Guusje voort.

ZIE OOK: Lieke van Lexmond verwacht jongetje

Foto: RTL Boulevard

Foto: RTL Boulevard

Topnieuws