Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

Eurovisiesongfestival 2017

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE staat in de finale van het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev met het nummer Lights and Shadows. Voor de zusjes Amy, Shelley en Lisa telt natuurlijk maar één ding: winnen!

OG3NE staat in de finale van het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev met het nummer Lights and Shadows. Voor de zusjes Amy, Shelley en Lisa telt natuurlijk maar één ding: winnen!

22 september 2017 17:23, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Songfestivalwinnaar heeft nieuw hart nodig

Songfestivalwinnaar heeft nieuw hart nodig

Salvador Sobral, de Portugese zanger die in mei het Eurovisie Songfestival won, ligt met serieuze hartproblemen in het ziekenhuis. Volgens Portugese media heeft de 27-jarige zanger een nieuw hart nodig en ligt hij in afwachting van een harttransplantatie op de intensive care.

Salvador zou aan de beademing liggen. Slechts een handjevol naasten mag de zanger bezoeken. Sinds woensdag ligt hij op de intensive care.

Laag pitje

De Portugees, wiens hartproblemen tijdens het Songfestival in Oekraïne al duidelijk waren, gaf begin deze maand al aan dat het slechter met hem ging. Op 5 september plaatste Salvador een video op YouTube waarin hij uitlegde dat hij zijn carrière op een laag pitje moest zetten vanwege gezondheidsproblemen. Op 8 september stond hij voorlopig voor het laatst op het podium.

Meer op rtlboulevard:

23 juni 2017 13:09, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Oekraïne krijgt borg voor songfestival niet

Oekraïne krijgt borg voor songfestival niet

De Oekraïense staatsomroep probeert vergeefs een borg terug te krijgen die is betaald voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival. Oekraïne heeft het festival in mei gehouden en had daarvoor 15 miljoen euro gestort bij de Europese Omroepunie (EBU).

De Oekraïense omroepbaas Zurab Alasania heeft vrijdag laten weten dat de borgsom in Genève bevroren blijkt te zijn. Alasania zei dat er een Zwitsers advocatenkantoor is ingeschakeld om uit vinden waarom het geld is geblokkeerd.

Oekraïne stelt dat het festival succesvol is geweest en wil de borg terug. Het voornaamste incident rond het festival was het besluit van Kiev om de Russische inzending, de zangeres Joelia Samojlova, niet toe te laten. De EBU bood de Russen toen aan buiten Oekraïne via een videoverbinding deel te nemen.

In mei won de Portugese zanger Salvador Sobral. Nederland werd elfde.

Meer op rtlboulevard:

22 mei 2017 14:40, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Vader OG3NE woest door kritiek Bløf

Rick Vol, de vader van de OG3NE-zusjes, heeft met verbijstering kennis genomen van de kritiek die hij kreeg van de mannen van Bløf. Op zijn Instagram-account laat hij weten woest te zijn.

Zanger Paskal Jakobsen gaf in een interview met het AD zaterdag aan dat hij op een verzoek een nummer had geschreven voor de meiden en dat nummer vond hij veel beter dan Lights and Shadows, geproduceerd door de vader van de meiden, en uiteindelijk het nummer waarmee zij elfde werden op het songfestival.

Persoonlijk woest

Op Instagram zegt hij: “Verbijstering... hier in Maastricht, waar ik mijn vrouw bijsta tijdens slopende bestralingen, ontving ik 't bericht dat de meiden op twitter een reactie hadden gegeven op uitspraken van Bløf. De solide band afkomstig van dezelfde Zeeuwse bodem als mijn geboorteplaats Goes. Na het stuk te hebben gelezen begrijp ik mijn dochters niet alleen maar al te goed, maar ben ik persoonlijk woest.”

Ook laat Rick weten dat hij de opmerking dat het om de royalty’s zou gaan schandalig te vinden. “Whatever publiek of muzikanten/schrijvers van mijn liedje vindt, iedereen weet dat mijn vrouw en haar lijden de inspiratiebron van 'Lights And Shadows' is. Dieper vanuit ons hart kon dit liedje dus niet komen.”

Meer op rtlboulevard.nl

 

Verbijstering... .. hier in Maastricht, waar ik mijn vrouw bijsta tijdens slopende bestralingen, ontving ik 't bericht dat de meiden op twitter een reactie hadden gegeven op uitspraken van Bløf. De solide band afkomstig van dezelfde Zeeuwse bodem als mijn geboorteplaats Goes. Na het stuk te hebben gelezen begrijp ik mijn dochters niet alleen maar al te goed, maar ben ik persoonlijk woest. Whatever publiek of muzikanten/schrijvers van mijn liedje vindt, iedereen weet dat mijn vrouw en haar lijden de inspiratiebron van 'Lights And Shadows' is. Dieper vanuit ons hart kon dit liedje dus niet komen. Veel mensen uit Nederland hebben 't liedje omarmt en zijn achter OG3NE gaan staan. Hoe geweldig was dat. Dat zou indicatie genoeg moeten zijn voor de heren van Bløf. Maar mededogen en inlevingsvermogen heeft plaatsgemaakt voor zelfingenomenheid. Twistbaar blijft het of andere liedjes beter waren dan die van mij, maar dat 't ons om royalties te doen zou zijn is de meest schandalige uitspraak uit het hele stuk.

Een bericht gedeeld door Rick Vol (@ricardo_vol) op

22 mei 2017 11:29, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Bløf en OG3NE ruziën over songfestival

Bløf-zanger Paskal Jakobsen en de meiden van OG3NE ruziën over het songfestivalliedje, waarmee de meiden deelnamen dit jaar. De zanger vertelde dit weekend in het AD dat hij, net als de vader van de zangeressen, een nummer heeft gemaakt voor OG3NE. Dat het nummer niet gekozen is door de vakjury steekt de zanger blijkbaar nog steeds.

In de krant zegt de zanger daarover: “Op verzoek heb ik dit jaar een liedje geschreven voor OG3NE. Dat is uiteindelijk niet uitgekozen, hoewel ik nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan”, zo vertelt Paskal dit weekend in de krant. De zanger krijgt bijval van bassist Peter Slager: “Ik mag het misschien niet zeggen, maar zo’n keuze levert voor de familie natuurlijk wel wat op qua royalty’s.”

#AUW

De meiden lieten daarop vandaag op Twitter weten niet gediend te zijn van de verwijten van de zanger. “Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft het allemaal maar Bløf” #auw

OG3NE ging uiteindelijk naar het songfestival met het door hun vader geschreven nummer Lights and Shadows. De meiden werden in Kiev uiteindelijk elfde.

Meer op rtlboulevard.nl

15 mei 2017 19:53, in:

Eurovisiesongfestival 2017

'Heel Europa kent nu de moeder van OG3NE'

OG3NE is weer terug in Nederland. Met een elfde plek op het Eurovisiesongfestival kwamen ze trots terug op Schiphol. Bridget Maasland ving de meiden op.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

15 mei 2017 12:00, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE blikt terug op songfestival-finale

OG3NE blikt terug op zinderende songfestival-finale! RTL Boulevard verslaggever Aran Bade doet verslag van de finale. Na afloop bij het hotel is moeder Isolde trots op haar toppers. "Voor mij hebben ze gewonnen. Ik heb de mooiste moederdag ever."

14 mei 2017 16:46, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Video: Warm onthaal voor OG3NE op Schiphol

De meiden van OG3NE zijn vanmiddag teruggekeerd vanuit Kiev. Het trio werd op Schiphol opgewacht door honderden fans die de zangeressen luid joelend en klappend verwelkomden.

OG3NE geniet van de ontvangst op Nederlandse bodem. "We hebben daar geprobeerd alles mee te krijgen, het ging ook goed los en nu voel je het in het echt, dat is heel fijn", aldus Lisa voor de camera van RTL Boulevard.

'Alles was compleet'

De teleurstelling van gisteren heeft inmiddels plaatsgemaakt voor trots. "Dat overheerst", zegt Amy. "Het gevoel was goed, alles wat compleet, zoveel medeleven van Nederland, zoveel support, meer steun hadden we niet kunnen vragen."

Op de vraag van verslaggever Aran Bade wie we volgend jaar naar het songfestival moeten sturen: "Iemand die er ontzettend graag naartoe wil, die het optreden van zijn leven wil geven."

OG3NE eindigde als elfde op het Eurovisiesongfestival gisteravond. De teleurstelling was groot omdat Amy, Lisa en Shelley echt een top-10-plaats voor zichzelf zagen weggelegd. Na de puntenronde van de vakjury stonden ze zelfs vijfde, alleen moesten de stemmen van de televoters daar nog bij worden opgeteld en daarmee zag het trio zich wegzakken tot uiteindelijk die elfde plek. Maar de meiden zijn zeker trots op wat ze op het Europese podium hebben laten zien. “We zijn zo blij dat we dit met z’n allen hebben kunnen doen, ook met mama erbij, we hebben ons voor 100 procent ingezet”, aldus Shelley. “We waren klaargestoomd voor deze drie minuten. We hopen dat we Nederland trots hebben gemaakt, dat is waarvoor we gingen.”

Portugal won het songfestival met grote overmacht met het liedje Amar Pelos Dois, gezongen door Salvador Sobral. Volgend jaar vieren we het songfestivalfeestje dus in Lissabon.

 

Home sweet home #TeamOG3NE

Een bericht gedeeld door OG3NE (@og3ne) op

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

14 mei 2017 14:02, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE scoort in Europese downloadlijsten

OG3NE scoort in Europese downloadlijsten

Een dag na de ontknoping van het Eurovisiesongfestival domineert een groot deel van de deelnemende liedjes de Europese downloadlijsten.

Ook voor OG3NE is er buiten de landsgrenzen belangstelling.

Salvador Sobral op nummer 1

In België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Groot-Brittannië, Zweden, Spanje, Noorwegen, Frankrijk en Ierland stond Lights and Shadows vanmiddag rond het middaguur genoteerd in de lijsten van iTunes.

In Nederland bezet de single de derde stek, onder de Belgische inzending Blanche op plaats twee en de Portugese winnaar Salvador Sobral op nummer 1.

Taiwan

Sobral is niet alleen in Nederland de meest gedownloade single op iTunes. In twaalf andere landen is het nummer Amar Pelos Dois de nummer 1 van dit moment. Ook in landen die niet meedoen aan het Songfestival wordt het nummer goed opgepakt. Zo is de single terug te vinden in de downloadlijsten van bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Brazilië, Cambodja en Taiwan.

Na Sobral scoren wereldwijd de Italiaan Francesco Gabbani en Blanche het best.

14 mei 2017 09:50, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE populair bij vakjury

OG3NE populair bij vakjury

OG3NE is op het Eurovisiesongfestival beter door de vakjury's ontvangen dan door het publiek. Dat gebeurde niet alleen in de grote finale van zaterdag maar ook in de halve finale, zo blijkt uit de zaterdagnacht gepubliceerde uitslag.

Donderdag ontving Nederland in totaal 149 punten van de jury's, een op een na beste resultaat. Alleen Bulgarije (199 punten) scoorde beter. Bij het thuispubliek staat OG3NE pas negende in de eindrangschikking met 51 punten. Gecombineerd leverde dat een een vierde plaats op, ruim genoeg om de finale te halen. De eerste tien liedjes gingen door.

In de finale was hetzelfde beeld te zien. De televoters gaven OG3NE uiteindelijk slechts vijftien punten, veel minder dan de 135 van de jury. Daardoor raakte het trio hun mooie top vijf plek, waarop ze stonden na het uitdelen van punten van de jury, snel kwijt. Lights and Shadows eindigde uiteindelijk op de elfde plaats.

14 mei 2017 06:52, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE teleurgesteld, 'maar we hadden het niet willen missen'

De teleurstelling bij OG3NE is groot. De zussen eindigden op het Eurovisiesongfestival op de elfde plek. "Natuurlijk gingen we voor hoger dan elfde, maar het is niet anders", zei Lisa bij terugkomst in het hotel. Maar ook: "We hebben ons best gedaan en hopen dat we Nederland trots hebben gemaakt. Dat is waar we voor gingen."

Na de puntenverdeling van de vakjury stond OG3NE op de vijfde plek, maar Lights and Shadows kreeg slechts 15 punten van de televoters, waardoor de dames wegzakten naar de elfde plek. "We hebben ontzettend genoten", zeiden ze nadat het feest voorbij was. 

'Tranen van geluk'

Na het optreden waren de zussen in tranen. "Tranen van geluk", zei Shelley daarover. We zijn zo blij dat we dit met z'n allen hebben kunnen doen, ook met mama erbij, we hebben ons 100 procent ingezet. We waren klaargestoomd voor deze drie minuten en dan komt het er allemaal uit."

Tekst gaat verder onder de foto


Foto: ANP

De zussen zijn vooral trots op het team dat ze in Kiev om zich heen hadden. "Iedereen heeft hard gewerkt, we hebben een heel fijne tijd gehad. We hebben ook heel veel berichten gehad, zo van: het nummer slaat zo op mij, het heeft geholpen in een moeilijke tijd. Daar zijn we heel erg trots op. Heel fijn dat Nederland zo reageerde, we hadden het absoluut niet willen missen."

'Even slikken'

Vader Rick heeft het nummer geschreven. Hij was teleurgesteld: "Je ambieert stiekem toch de overwinning. We waren graag hoger geëindigd. Dat is dan wel even slikken en je herpakken. Dat kost een paar minuten." Maar hij zei ook: "Die meiden hebben het zo gruwelijk goed gedaan. En het was voor ons een heel emotioneel beladen moment. Ik ben heel erg trots op ze. Wij gaan met een glimlach de nacht in."

ZIE OOK: De hele eindstand van het Eurovisiesongfestival

Hun moeder, die ernstig ziek is en voor wie het nummer Lights and Shadows is geschreven, was die ochtend als verrassing naar Kiev gekomen en wachtte hen na de finale trots bij het hotel op. "Ze hebben het super gedaan. Echt geweldig. Ik ben zo trots. Voor mij hebben ze gewonnen en ik heb de mooiste Moederdag ever."

Het gezin vliegt vandaag terug naar Nederland.

OG3NE bij aankomst bij het hotel:

14 mei 2017 03:02, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Vader OG3NE: Je ambieert toch overwinning

Vader OG3NE: Je ambieert toch overwinning

Rick Vol, de vader van de zussen van OG3NE en schrijver van hun nummer Lights and Shadows, is 'ongelofelijk trots' op zijn meiden. "Maar je ambieert stiekem toch de overwinning", zei hij in de nacht van zaterdag op zondag.

Waar hij de halve finale nog als vader van OG3NE beleefde, ging het hem zaterdagavond tijdens de finale toch ook echt om de beoordeling van zijn liedje. "Ik was zo blij met die vijfde plaats na de vakjury-stemmen. Dat is wat je als schrijver ambieert, dat de jury je hoog plaatst. En dan zakken we toch door de televoting net buiten de top-10. Jammer. We hadden graag hoger geëindigd. Dat is dan wel even slikken en je herpakken. Dat kost een paar minuten."

Beladen moment

"Die meiden hebben het zo gruwelijk goed gedaan. En het was voor ons een heel emotioneel beladen moment. Ik ben heel erg trots op ze. Wij gaan met een glimlach de nacht in."

Of er iets anders had gekund? "Nee. Je kunt wel gaan twijfelen aan je liedje, maar je bent ook afhankelijk van wat het spel is. Ik vond dat er heel veel leuke liedjes bijzaten."

Als muziekschrijver ziet hij Portugal als terechte winnaar. "Het is een heel mooi liedje en fantastisch gezongen. Het is hem van harte gegund."

Meer op rtlboulevard.nl: Video: 'We hebben er alles aan gedaan'

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

14 mei 2017 02:15, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Video: 'We hebben er alles aan gedaan'

OG3NE is op de elfde plaats geëindigd bij het Eurovisiesongfestival zaterdagavond. Na de puntenverdeling van de vakjury stonden ze nog vijfde. Maar de zussen hebben de televoters helaas toch niet genoeg weten te overtuigen. De teleurstelling is groot. Begrijpelijk, want het optreden van Amy, Shelley en Lisa was ijzersterk. Maar ze zijn ook trots. "We hebben er alles aan gedaan."

Ja alles klopte, ja de aanwezigheid van moeder Isolde gaf de meiden extra vleugels – ze bliezen de zaal omver – en vocaal kon er echt níémand aan ze tippen. De hele week al niet. En dan ligt je lot ineens in de handen van het Europese publiek. Dat koos massaal voor Portugal. Moldavië, Zweden, België en Italië maken de top-5 van deze editie compleet.

Emotionele ontlading

“We hebben ontzettend genoten natuurlijk”, steekt Lisa van wal als ze met haar zussen en hun entourage aankomen bij het hotel, waar ze met luid applaus worden onthaald. “We hebben ons best gedaan en we hopen dat we Nederland trots hebben gemaakt, dat is waarvoor we gingen. Natuurlijk gingen we voor hoger dan elfde, maar het is niet anders.”

Na het optreden kwam de emotionele ontlading bij de zusjes. “We zijn zo blij dat we dit met z’n allen hebben kunnen doen, ook met mama erbij, we hebben ons 100 procent ingezet”, aldus Shelley. “We waren klaargestoomd voor deze drie minuten en dan komt het er allemaal uit.”

Hard gewerkt

De meiden zijn vooral ook trots op het team dat zij gedurende hun tijd in Kiev om zich heen hebben gehad. “Iedereen heeft hard gewerkt, we hebben een heel fijne tijd gehad. We hebben ook heel veel berichten gehad, zo van: het nummer slaat zo op mij, heeft geholpen in moeilijke tijd. Daar zijn we heel erg trots op. Heel fijn dat Nederland zo reageerde, we hadden het absoluut niet willen missen.”

Borrelen

Moeder Isolde had al gezegd dat de drie trots op zichzelf kunnen zijn. Ook hun vriendjes zijn super trots op hun toppers.

En na een lange spannende dag is het tijd om deze eindstand toch een beetje te vieren? “Nou, we gaan nu wel even borrelen ja”, aldus Amy.

Morgen vlieg OG3NE terug naar Nederland.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

14 mei 2017 01:30, in:

Eurovisiesongfestival 2017

AVROTROS: trots op OG3NE

AVROTROS: trots op OG3NE

"Elfde van de 42 landen is een prestatie om trots op te zijn als Nederland. En de dames hebben alles gegeven, een fantastisch optreden verzorgd en we zijn ongelofelijk trots op ze." Dat zei Daniel Dekker, hoofd van de Nederlandse AVROTROS-delegatie, zaterdagnacht direct na de finale van het Eurovisiesongfestival.

"We hadden wel iets meer verwacht van de televoters. Dat viel een beetje tegen, eerlijk is eerlijk. De dames van OG3NE waren veruit de beste zangeressen van deze finale. Maar de verdeling van punten klopt wel. De winnaar is de terechte winnaar. De televoters hebben dus ook gekozen voor het mooiste liedje."

Dekker bracht de hele avond met de zussen door in de green room. "Het was een enorm spannende avond. Ze waren super tevreden over hun prestatie, alles ging zoals gewild. Dan kom je terug van het podium en kun je even genieten en dan begint de spanning van de puntentelling. Ze zijn, net als wij, trots op het resultaat."

Het hoofd van Team OG3NE benadrukt dat Nederland het met een tweede elfde plek op rij en met een jaar daartussen een tweede en negende positie opvallend goed doet op het Europese podium. "Dat kunnen maar weinig landen zeggen."

14 mei 2017 01:15, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Portugees wint met betekenisvolle muziek

Portugees wint met betekenisvolle muziek

De 27-jarige Salvador Sobral uit Portugal heeft zaterdagavond in Kiev een statement gemaakt over de betekenis van muziek. ''We leven in een wereld van wegwerpmuziek'', zei de winnaar van het Eurovisiesongfestival.

''Dit kan een overwinning voor muziek zijn, muziek die echt wat betekent. Muziek is geen vuurwerk, muziek is gevoel. Je moet er mensen echt iets mee willen vertellen'', zei de Portugees op het Europese podium in Kiev.

Salvador kreeg met het aandoenlijke en authentieke liedje Amar Pelos Dois (liefde voor ons twee) de meeste punten: 758 en dat is een record in de songfestivalgeschiedenis. Zowel de vakjury als de tv-kijkers kozen hem als winnaar. Ook Nederland gaf douze points aan de Portugees.

Samen met zijn zus Luísa, die het winnende liedje schreef, gaf Salvador Sobral een bijzondere toegift waarbij ook Luísa delen van het liedje voor haar rekening nam. Salvador en Luísa hebben overigens een Nederlandse voorouder. Ze zijn beiden nazaat van een katholieke koopman uit Amsterdam, Herman Braamcamp, die in de 18e eeuw naar Portugal verhuisde en daar in de adelstand werd verheven. In Lissabon is een straat naar de familie vernoemd, de Rua Braamcamp.

In Portugal deed hij in 2009 mee aan de Portugese versie van Idols.

14 mei 2017 01:11, in:

Eurovisiesongfestival 2017

De hele eindstand van het Eurovisiesongfestival

Portugal won met een enorm aantal punten het Songfestival. In de eindstand komt Bulgarije op de tweede plaats voor Moldavië. Duitsland en Spanje eindigen onderaan.

Nederland eindigde in de uitslag bij de vakjury op de vijfde plaats met 135 punten. Oostenrijk en Roemenië gaven Nederland de volle twaalf punten. Van België kreeg Nederland geen punten, van Duitsland zeven.

ZIE OOK: OG3NE: 'Teleurgesteld, maar we hadden het niet willen missen'

Van de kijkers kreeg Nederland slechts 15 punten. Portugal kreeg zowel van de vakjury's als van het publiek de meeste punten. Ook Nederland wees Salvador Sobral als winnaar aan.

De hele uitslag (tussen haakjes aantal punten):

1. Portugal (758)
2. Bulgarije (615)
3. Moldavië (374)
4. België (363)
5. Zweden (344)
6. Italië (334)
7. Roemenië (282)
8. Hongarije (200)
9. Australië (173)
10. Noorwegen (158)
11. Nederland (150)
12. Frankrijk (135)
13. Kroatië (128)
14.Azerbaijan (120)
15. Verenigd Koninkrijk (111)
16. Oostenrijk (93)
17. Wit-Rusland (83)
18. Armenië (79)
19. Griekenland (77)
20. Denemarken (77)
21. Cyprus (68)
22. Polen (64)
23. Israël (39)
24. Oekraïne (36)
25. Duitsland (6)
26. Spanje (5)

Winnaar Salvador Sobral uit Portugal

ZIE OOK: Portugal wint Songfestival, OG3NE op elfde plaats

14 mei 2017 00:33, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Portugal wint Songfestival, OG3NE op elfde plaats

Salvador Sobral uit Portugal heeft het Eurovisiesongfestival gewonnen voor Bulgarije en Moldavië. De zussen van OG3NE eindigden met hun liedje Lights and Shadows in Kiev op een elfde plek, net als Douwe Bob vorig jaar. Nederland kreeg veel punten van de jury, maar de stemmen van het publiek vielen tegen.

Na de punten van de vakjury's stond Portugal al op een grote voorsprong. Bij de vakjury's eindigde Nederland op een knappe vijfde plaats. OG3NE kreeg van Oostenrijk en Roemenië de volle twaalf punten. Van België kreeg Nederland nul punten. 

Douwe Bob gaf namens Nederland de twaalf punten aan Salvador Sobral (27) uit Portugal, die met het liefdesliedje Amar Pelos Dois won. Ook het publiek stemde massaal voor Portugal waardoor Sobral glorieus won. 

De eindstand:

1. Portugal
2. Bulgarije
3. Moldavië
11. Nederland   

Klik hier voor de hele eindstand, inclusief puntenaantal


Het winnende liedje van Portugal (lees door onder video):

Livestream tijdens de bekendmaking van de winnaar:
 

Na afloop van het optreden van OG3NE in de finale waren de zusjes  in tranen. Ze stonden als zesde van de 26 landen op het podium met het liedje Lights and Shadows, een ode aan hun ongeneeslijk zieke moeder die in de zaal zat.

Ze zongen het liedje opnieuw heel zuiver, wat vooral door de vakjury's werd gewaardeerd.

ZIE OOK: Bekijk het optreden van OG3NE terug

Via Twitter stuurden Lisa, Amy en Shelley na afloop: 'Mom…. This one was for you!!!' "Ze mogen heel trots zijn'', oordeelden commentatoren Jan Smit en Cornald Maas na afloop.

14 mei 2017 00:00, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Streaker op het podium tijdens songfestival

Streaker op het podium tijdens songfestival

Even weggekeken tijdens het optreden van Jamala bij het Eurovisiesongfestival? Dan heb je een grappige verrassing gemist: een streaker klom het podium op.

Een fan klom het podium op en liet zijn billen zien. Wie de man is, is nog niet bekend.

Bekijk hier de beelden:

13 mei 2017 21:44, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Emotioneel OG3NE zet Kiev in vuur en vlam, maar is het genoeg?

We komen zo langzamerhand superlatieven tekort en het wordt wat eentonig misschien maar we kunnen er gewoon weinig anders van maken: het optreden van OG3NE zojuist in de finale van het Eurovisiesongfestival was fenomenaal. De drie zusjes barstten na hun steengoede optreden in tranen uit op het podium En nu begint dan het urenlange wachten op de einduitslag. Is dit vocale geweld genoeg voor de winst?

Moeder Isolde, voor wie OG3NE het lied zong, en vader Rick kunnen extra trots zijn op hun drie prachtige dochters. De zaal, de kroeg, thuis op de bank: iedereen die OG3NE een warm hart toedraagt heeft genoten. Met hun krachtige zang bliezen ze bijna iedereen in het International Exhibition Center van de sokken. Ook in het perscentrum van het festival klonk wederom luid en lang applaus en gejuich. Op social media buitelde iedereen over elkaar heen. Van ‘kippenvel’ tot ‘tranen’ tot allerlei virtuele oerkreten van euforie. “We gaan winnen!

Sterke liedjes

Dat hopen we natuurlijk allemaal, alleen is dat best een behoorlijke horde, met sterke liedjes van landen als Portugal, Italië, Bulgarije. Zelfs het ‘jodellied’ van Roemenië staat hoog aangeschreven voor de winst.

Billenknijpen

Het speelveld is met 26 deelnemers wat groter dan de halve finales van afgelopen week. Er komen na OG3NE nog twintig landen voorbij die allemaal niet voor niets in deze finale staan. Hoewel de meningen daarover vast zijn verdeeld.

Het wordt nog even een paar uur aan het zuurstof in de Greenroom en krampachtig de bips bij elkaar houden. Goed voor de bilspieren, slecht voor het hart.

13 mei 2017 20:07, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Gelukwensen voor OG3NE: ‘Betover Europa met jullie Lights and Shadows’

Nog even en dan mogen de zusjes van OG3NE het podium op om keihard te vlammen met hun Lights and Shadows. Collega’s uit het vak zijn er helemaal klaar voor en steken het trio via social media een hart onder de riem.

 

@og3ne

Een bericht gedeeld door MAIKDEBOER (@maikdeboer) op

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

13 mei 2017 19:36, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Douwe Bob geeft als 29e punten van vakjury

Douwe Bob geeft als 29e punten van vakjury

Douwe Bob is vanavond als 29e aan de beurt om de punten namens Nederland door te geven tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Dat werd duidelijk tijdens de generale in Kiev.

Douwe Bob, die vorig jaar in Stockholm de elfde plek wist te behalen in de finale met het nummer Slow Down, bekijkt het Eurovisiesongfestival dit jaar vanuit Hilversum. Nadat de singer-songwriter onze 'douze points' heeft uitgedeeld volgen nog dertien landen die hun punten verdelen over de finalisten, want in totaal zijn er 42 vakjury's.

De Nederlandse vakjury bestaat uit componist John Ewbank, componist en producer Gordon Groothedde, zangeres Erica Groeneveld, hoofd radio bij Omroep MAX Marjolein Dekkers en Matthijs van Duijvenbode. Laatstgenoemde stond vorig jaar nog als toetsenist van Douwe Bob op het podium van het songfestival.

De vakjury kent de helft van het aantal punten toe. Dat deden ze vrijdagavond al. De rest wordt zaterdagavond tijdens de live-uitzending berekend aan de hand van de stemmen van de tv-kijkers.

13 mei 2017 14:27, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE: 'We waren er al klaar voor, maar nu helemaal'

De meiden van OG3NE waren 'in shock' toen hun moeder ineens toch opdook in Kiev. Isolde Vol is ernstig ziek en zo'n reis is voor haar heel intensief. Maar voor haar dochters heeft ze alles over en dus is de familie nu compleet. "We vielen bijna flauw, zo te gek!" Het emotionele uitzwaaimoment leidde ook hier en daar bij de aanwezige pers tot vochtige ogen.

Voor OG3NE kan het songfestival nu helemaal niet meer stuk. Vader Rick is er, moeder Isolde is er, hun vriendjes zijn er, de hele familie is compleet. “We waren er al klaar voor maar nu helemaal”, aldus Shelley vlak voor vertrek van het drietal richting het International Exibition Center van Kiev, waar vanavond de grande finale van het liedjesfestijn is.

'Alleen maar genieten'

Moeder Isolde gaat ook mee de zaal in om haar oogappels vanavond aan te moedigen. “Ja, nu gaat ze ook álles meemaken”, lacht Shelley.

Amy, Shelley en Lisa voelen zich nu helemaal super sterk. “We hebben er zo ontzettend veel zin in”, zegt Lisa. “We gaan er helemaal voor, het wordt alleen maar genieten nu.”

OG3NE staat vanavond als zesde act op het podium. Er doen in totaal 26 landen mee aan het Eurovisiesongfestival. Portugal staat momenteel op 1 bij de bookmakers. OG3NE vinden we terug op plek 12.

Meer op rtlboulevard.nl:

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

13 mei 2017 12:32, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Vriendjes van OG3NE: Trotser kun je niet zijn

Niet alleen voor OG3NE is het spannend vanavond, ook bij vriendjes Rory de Kiviet (Shelley) Stan Jansen (Amy) Ergin Arslanbas (Lisa) kriebelt het intussen behoorlijk. Ze zijn natuurlijk mega trots op hun kanjers. Samen met onze verslaggever Aran Bade zingen ze nog even hun versie van Lights and Shadows.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

13 mei 2017 10:58, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Video: Moeder Isolde zwaait OG3NE uit richting finale

De zusjes van OG3NE zijn zaterdagochtend na een enerverende avond al weer vroeg richting het International Exhibition Centre in Kiev vertrokken voor hun grote songfestivalmoment. Amy, Shelley en Lisa vertrokken met hun hele entourage per bus van hun hotel naar de hal. Ze werden liefdevol uitgezwaaid door hun vader en last minute ingevlogen moeder.

Moeder Isolde Vol is ongeneselijk ziek en zou niet naar Kiev kunnen komen. Donderdagavond, nadat bekend werd dat OG3NE zich voor de finale had geplaatst, regelde vader Rick samen met AVROTROS toch dat zijn vrouw er tijdens de finale bij kon zijn. De zussen kregen vrijdagavond laat de verrassing van hun leven toen ze na de juryrepetitie terugkeerden in het hotel. Ze zouden nog even een drankje drinken op hun kamer, waar ineens hun moeder binnenkwam. Daarna volgden "heel veel tranen en emoties". "Dat onze moeder hier nu is, geeft ons extra kracht en energie."

Vleugels

"We hadden het totaal niet verwacht", vertellen de meiden vlak voor vertrek naar de hal. "Er was al vaker gezegd dat het niet mogelijk was, te zwaar, dat het niet verstandig was. Maar zij dacht: wat maakt het uit dat het niet verstandig is en dus is ze gewoon gegaan. Dit wil je gewoon met z'n allen meemaken." De aanwezigheid van moeder Isolde geeft OG3NE vleugels. "We zijn vanochtend met een heel ander gevoel opgestaan, we hebben ook niets te verliezen", aldus oudste zus Lisa.

'Het kan niet meer stuk'

OG3NE is al blij en trots op wat ze hebben bereikt, maar blijven altijd kritisch op zichzelf. "Als anderen het goed vinden, dan zijn wij ook blij. Het kan voor ons gewoon niet meer stuk."

Isolde Vol zit zaterdagavond in de zaal om haar dochters aan te moedigen. Het nummer Lights and Shadows is een ode aan haar en geschreven door haar man Rick en schoonzoon Rory.

Meer op rtlboulevard.nl: Moeder Isolde is in Kiev, dat geeft OG3NE extra kracht

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

13 mei 2017 09:48, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Moeder Isolde is in Kiev, dat geeft OG3NE extra kracht

RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade volgt het Eurovisiesongfestival in Kiev op de voet, waarbij hij zich natuurlijk vooral richt op onze nationale trots OG3NE! Aran geeft ons een uniek kijkje achter de schermen met zijn vlogs en blogs op de website en social media van RTL Boulevard.

Vandaag staat OG3NE voor Nederland in de finale van het Eurovisiesongfestival. Team OG3NE komt met een precisieklus tot de grande finale die het verdient. Moeder Isolde is speciaal voor de finale afgereisd naar Kiev om er toch bij te kunnen zijn. Lisa, Amy en Shelley krijgen na twee weken repeteren nu het podium voor tweehonderd miljoen kijkers. Die zullen een boodschap vol hoop krijgen voorgeschoteld, harmonieus gezongen zoals geen enkel land dat dit jaar dat kan.

Energie

We zijn nu bijna een week in Kiev en wat het meest opvalt is dat de meiden barsten van de energie. Het contact naar ons als pers toe, de kwaliteit van hun zang en het team dat vakkundig om ze heen is verzameld geeft meer dan 100 procent. In tien jaar tijd zijn de zusjes niet alleen volwassen, maar ook nog betere performers geworden. 

Familiegevoel

Als we de dag na de halve finale in de hotellobby aankomen zien we een relaxte groep die geniet van het moment. De vriendjes van Lisa, Amy en Shelley zijn ook aanwezig en zijn net zo leuk als hun wederhelften. Stan knuffelt even met zijn liefde Amy. Ze eten samen van de taart die door het AVROTROS-team als verrassing is geregeld. Het familiegevoel is compleet als vader Rick de lift uitkomt met een OG3NE-petje. Hij lacht als hij z'n dochters ziet en heeft daar alle reden toe. De Vol-sisters stralen en brengen dat ook over op de internationale pers die in Kiev massaal aanwezig is. De visagist en stylist van OG3NE gaat gewapend met kam en make up nog even de drie dames langs en dan is iedereen klaar om de bus in te gaan. Want er moet weer gerepeteerd worden.

Vocaal ongenaakbaar

Gisteravond heeft OG3NE meer dan twaalf uur in het Exhibition Center gezeten. Eerst nog de repetitie voor de grote show en 's avonds knallen voor de finaleshow van de vakjury's, waar vijftig procent van de punten is vergeven.

Hun boodschap van positiviteit en hun kracht geeft elke keer urgentie om te kijken. Het perscentrum kijkt naar de schermen en ziet drie vrouwen in drie minuten hun nummer vocaal opbouwen tot een uithaal waar je kippenvel van krijgt. Als je het voor de twaalfde keer vanuit het perscentrum ziet lijkt het soms minder bijzonder, maar wat OG3NE live vocaal neerzet kan op dit moment geen andere groep in Nederland.

Gesprekje Greenroom

Nederland start vanavond als zesde, wat niet heel gunstig is als je wil blijven hangen als lied. Maar Nederland staat sterk met Lights and Shadows en in een korte pauze krijgen we ook nog een gesprekje in de Greenroom. OG3NE kan iets aan de kijkers overbrengen en dat zorgt voor extra aandacht en hopelijk extra punten.

Portugal of Italië?

Let vanavond op Portugal. Zanger Salvador Sobral zingt als elfde land in het midden van de zaal een prachtig Portugees liedje. De bookmakers voorspellen vlak voor de finale Salvador als de grote winnaar. Dit tot verbazing van de Italianen, die al maanden op 1 staan met Francesco Gabbani's Occidentali's Karma. Ook Bulgarije is dit jaar in alle opzichten prachtig. Zanger Kristian Kostov is pas 17 jaar, maar zingt alsof -ie een oude ziel heeft. Ook het Roemeense jodelnummer is er weer en mag als nummer 20 aantreden. En vlak ook onze Zuiderburen niet uit. In de polls staat De Belgische Blanche ijzersterk in de top-5. Het prachtige City Lights houdt haar staande.

Moeder Isolde

Wat ik zo knap vind, is dat ondanks de persoonlijke situatie van de familie Vol iedereen positief blijft. Moeder Isolde is ernstig ziek maar ze is er vanavond toch bij. Ze wil haar dochters supporten en is voor de finale naar Kiev gekomen. De gedachten van Lisa, Amy en Shelley zullen die volle drie minuten vanavond bij haar zijn en dat geeft ze volgens mij ook extra kracht. Ze willen hun moeder nog trotser maken. De buitenlandse media zijn ook geraakt door hun verhaal en dat schiet elke keer weer door je hoofd als je Lights and Shadows hoort en ziet. Hun verhaal is driestemmig zo mooi gezongen en in beeld gebracht.

Nederland kan trots zijn op de dames uit Fijnaart die voor volk en vaderland, maar bovenal vanavond voor hun lieve moeder, schitteren en mensen met hun boodschap een klein beetje hoop en heel veel kippenvel zullen bezorgen.

13 mei 2017 07:29, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Zieke moeder OG3NE toch naar Kiev: 'Verrassing van ons leven!'

De moeder van drie zangeressen van OG3NE is toch naar Kiev gekomen om hun dochters persoonlijk aan te moedigen in de finale van het Eurovisiesongfestival. Haar bezoek was een grote verrassing voor Lisa, Amy en Shelley, lieten ze afgelopen nacht weten.

"Vanavond kregen we de verrassing van ons leven!! Onze zieke mama is in Kiev!! We kunnen niet geloven dat ze ons zaterdagavond gaat zien optreden, hier op het Eurovisie Songfestival! We're gonna stand in line", schrijft het trio op Twitter en Facebook bij een foto waarop ze te zien zijn met hun moeder Isolde en vader Rick.

Ongeneeslijk ziek

Isolde is ongeneeslijk ziek. Ze heeft een zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker en kon daarom in eerste instantie niet mee naar Kiev. Eerder stelden de zussen nog dat ze hoe dan ook in Oekraïne zouden blijven, mocht er iets gebeuren met haar gezondheid.

Lights and Shadows, het lied van OG3NE, is een ode aan Isolde.

Meer bij RTL Boulevard: 'Ze zingen voor hun moeder. Dat houdt ze op de been'

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 22:36, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE krijgt gesprekje in finaleshow

OG3NE krijgt tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival nog wat extra zendtijd. Tussen de acts van Australië en Griekenland schuift de presentator even bij de dames in de green room aan voor een gesprekje.

Dat bleek vrijdagavond tijdens de juryrepetitie van de finaleshow van het liedjesfestijn in Kiev. Een van de drie presentatoren nam plaats tussen de Nederlandse zangeressen voor een kort interview. Zo vroeg hij aan Lisa hoe het met haar gaat. "Het gaat geweldig. We hebben onze moeder in gedachten en bruisen van de energie."

'Droom die uitkomt'

Ook memoreerde de host even de deelname van de zussen tien jaar geleden aan het Junior Songfestival, met de vraag of ze toen ooit voor mogelijk hadden gehouden dat ze nu op het Eurovisiesongfestival zouden staan. "We hoopten het natuurlijk wel stiekem. Dat we hier nu staan, is een droom die uitkomt."

Ook mocht Lisa nog even vertellen hoe het voelt om met haar zussen op het Europese podium te staan. "Het is geweldig om zoiets te beleven met je familie naast je. We voelen ons samen ontzettend sterk."

12 mei 2017 22:28, in:

Eurovisiesongfestival 2017

‘Ze zingen voor hun moeder, dat houdt ze op de been’

OG3NE stond vanavond in Kiev opnieuw op het podium met hun Shadows and Lights. Tijdens dit optreden in het Exhibition Center deelde de internationale vakjury alvast haar punten uit. Dat bepaalt 50 procent van de uitslag. In het perscentrum deed iedereen weer luid enthousiast mee. Ook het publiek in de zaal ging plat voor de zusjes en het applaus na afloop klonk dan luid en lang. Toch vond niet iedereen dit hun beste optreden, door een licht wankel begin, maar de dames herpakten zich snel en vocaal stond het dan ook weer als een huis.

“Dit is de twaalfde keer dat ze het nummer doen, de tweede halve finale meegerekend, en ze zijn hier al vanaf 1 mei dus de vermoeidheid sluipt er toch een beetje in”, zegt Omroep Brabant-verslaggever Tom van den Oetelaar tegen onze verslaggever Aran Bade. “Het is een marathon. Maar ze herpakten zich meteen."

'Als zesde is nadeel'

Volgens hem komt het morgen helemaal goed. “Ze zijn wel wat gewend. En waar ze goed in zijn, is op tijd rust pakken.” Ook hij noemt het, net als veel andere deskundigen, een nadeel dat OG3NE al als zesde aan de bak moet. “We hebben hoger gestaan bij de bookmakers, dat heeft alles te maken met dat ze zo vroeg zijn ingeloot, in de eerste helft van de show. Ze moeten het echt hebben van hun stemmen en de kracht van hun lied.”


Aran en William in het perscentrum

'Top tien haalbaar'

William Lee van het bekende songfestivalblog Wiwiblogs is fan van de drie zussen uit Brabant. Hij denkt dat een plek in de top tien voor OG3NE heus wel realistisch is. “Ze zijn echt heel consistent, ze zingen voor hun moeder, dat geeft ze kracht en houdt ze op de been", aldus William tegen Aran.

Bij de ‘bookies’ staat OG3NE nu twaalfde. Opvallend is dat Italië en Portugal inmiddels stuivertje hebben gewisseld: Italië is gezakt van plaats één naar twee en Portugal geklommen van twee naar de koppositie. Dat land gaat er volgens de voorspellingen morgen dus met de winst vandoor. William denkt dat het vooral zal gaan tussen Bulgarije (de 17-jarige Kristian Kristov) en Portugal (Salvador Sobral), dat na de eerste halve finale als een komeet omhoog schoot.

Morgen volgt nog de generale repetitie en dan is het 's avonds alles geven in die zinderende finale, waarna het lot van OG3NE in handen is van de Europese televoters.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 19:02, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE zet zichzelf op songfestivalkaart: 'Nu dat Oostblok imponeren'

We praten natuurlijk over niets anders na die bloedstollend spannende wedstrijd van gisteravond: OG3NE is door naar de finale van het songfestival! Maar nu komt de grootste horde: dat vermaledijde Oostblok voor je winnen.

Meer op rtlboulevard.nl: 'We gingen helemaal kapot'

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 14:55, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE nu twaalfde bij bookmakers

OG3NE mag zaterdag het huzarenstukje van afgelopen donderdag nog eens herhalen. De zusjes gaan voor de winst, of hopen in elk geval op minimaal de top-5. Als we op de voorspellingen moeten afgaan, wordt dat nog een hele kluif.

OG3NE staat nu op plek 12 bij de bookmakers. Maar dat wisselt zo’n beetje per dag. De ‘bookies’ zitten er doorgaans niet ver naast, alleen kan er natuurijk nog van alles gebeuren. Die finale moet eerst nog maar eens gezongen worden.

'Ongunstige indeling'

Amy Shelley en Lisa mogen opnieuw als zesde het podium op met hun Lights and Shadows, net als tijdens de tweede have finale. Volgens kenners hoeft dat niet nadelig te zijn, maar het zou lekkerder geweest zijn als OG3NE wat later in de show was ingedeeld. Alles naar het einde toe blijft toch beter hangen bij het publiek, aldus de experts. Hoewel… Dat dit niet altijd heel veel hoeft te zeggen bewees Conchita Wurst in 2014, die voor Oostenrijk als elfde optrad. De ‘vrouw met baard’ won en gaf daarmee onze eigen Common Linnets, die op overwinningskoers lagen, uiteindelijk het nakijken.


Conchita Wurst in 2014 met het winnende liedje Rise Like a Phoenix

Favorieten

Favoriet voor de overwinning is nog steeds Italië. Dan volgt Portugal, en Bulgarije maakt de top-3 compleet. Er doen 26 landen mee.

Meer op rtlboulevard.nl: 'We gingen helemaal kapot'

De finale is zaterdag live te volgen vanaf 20:25 (vooruitblik) op NPO 1. Het festijn zelf barst om 21:00 uur los.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 14:55, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Hoe het perscentrum ontploft na finaleplaats OG3NE

Die zenuwslopende spanning voor dan eindelijk die enveloppen opengaan. Dat die tien landen door de zaal galmen, de tien acts die doorgaan naar die grote finale van het Eurovisiesongfestival. En eindelijk hoor je dan ook echt je naam, en spring je een gat in de lucht. Word je gek van euforie. Nou dat kwam allemaal, alleen hadden de meiden van OG3NE daarvoor ál hun nagels afgekloven. "We gingen helemaal kapot." Aran Bade spreekt de zusjes direct na het behalen van de finale.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 14:08, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Dekker: Winnen wordt een enorme opgave

Daniel Dekker voorziet een zware taak voor de zussen van OG3NE zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival in Kiev.

"We hebben donderdag gewonnen, acht landen weggespeeld. Maar zaterdag gaat het nog maar om één prijs. En daar strijden 26 acts om. Winnen van de rest wordt een enorme opgave."

Het hoofd van de AVROTROS-delegatie weet uit ervaring dat de kansen na de voorronde weer compleet anders liggen. "Dat leert het verleden ons wel. Er zitten ontzettend veel goede liedjes in de finale dit jaar. De concurrentie is heel groot."

"Ik hoop heel erg dat OG3NE in de top-10 eindigt. Ik hoop dat ze gaan vliegen en heel hoog eindigen."

De repetities die vrijdag op het programma staan, zijn volgens Dekker heel bepalend voor de kansen. "Sommige landen zakken ineens weg nadat ze een plek in de finale hebben behaald. Dat gaan we vandaag zien."

12 mei 2017 13:51, in:

Eurovisiesongfestival 2017

'We gingen helemaal kapot'

Die zenuwslopende spanning voor dan eindelijk die enveloppen opengaan. Dat die tien landen door de zaal galmen, de tien acts die doorgaan naar die grote finale van het Eurovisiesongfestival. En eindelijk hoor je dan ook echt je naam, en spring je een gat in de lucht. Word je gek van euforie. Nou dat kwam allemaal, alleen hadden de meiden van OG3NE daarvoor ál hun nagels afgekloven. "We gingen helemaal kapot." Aran Bade spreekt de zusjes direct na het behalen van de finale.

Meer op rtlboulevard.nl: OG3NE plaatst zich met ijzersterk optreden voor finale Eurovisiesongfestival

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 10:22, in:

Eurovisiesongfestival 2017

The day after: Taart voor de meiden van OG3NE

Met maar een paar uur slaap achter de rug na een flinke after party donderdagnacht, schoven de dames van OG3NE vrijdagochtend alweer fris en fruitig aan in de radiostudio van NPO Radio 2-dj Bart Arens in Kiev. Daar werden de Nederlandse songfestivalfinalisten getrakteerd op taart.

Een enorme toren van drie lagen taart in het rood, wit en blauw, versierd met eetbare roosjes werd de studio binnengereden om te vieren dat de zangeressen een finaleplek hebben veroverd op het Europese liedjesfestijn. Shelley: "We hebben heel weinig geslapen, maar voelen ons heel goed."

Oerkreet

De drie zussen zijn de spannende ontknoping van de voorronde inmiddels weer te boven. "Maar wat was het zenuwslopend." Nederland werd als negende van de tien finalisten bekendgemaakt. Lisa: "Ik weet niet wat voor oerkreet we sloegen toen we eindelijk hoorden dat we door waren, maar we leken wel een stelletje holbewoners."

Bijgelovig

De zangeressen treden zaterdag in de finale wederom als zesde aan. Shelley is in ieder geval blij met die positie. "Ik ben dan toch een beetje bijgelovig. Maar voor de tweede keer op de zesde plaats vind ik heel tof. Zes is ook nog eens mijn lievelingsgetal, en vroeger woonden we op nummer zes."

De dag staat vrijdag in het teken van de generale repetitie van de finaleshow en de doorloop die alvast door de vakjury's wordt beoordeeld. Amy: "Het is vanavond weer net zo belangrijk als zaterdag. De helft van de punten wordt al bepaald." Ook moeten de acts van elk land repeteren voor de vlaggenceremonie waarmee het evenement opent. Shelley, met een dikke knipoog: "Daar moeten we heel hard op oefenen. Dat is heel erg lastig."

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 00:29, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE in eerste helft finale

OG3NE in eerste helft finale

OG3NE treedt zaterdagavond op in de eerste helft van de finale van het Eurovisiesongfestival.

Direct na de bekendmaking van de tien finalisten, mochten de acts die zich donderdag in de tweede halve finale wisten te plaatsen een lot trekken om hun positie in de finale line-up te bepalen. Amy trok het beslissende lot en de dames leken tevreden met het resultaat.

De Nederlandse zussen traden tijdens de voorronde in de eerste helft van de show op.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 00:22, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Foto's: Deze tien landen maken de songfestivalfinale compleet

Wat was het weer spannend, maar OG3NE is er bij zaterdag 13 mei! Dan is het speelveld wel iets groter: 26 landen strijden om de winst. Deze acts zien we zaterdag dus terug.

Zij zijn door:

Bulgarije: Kristian Kostov - Beautiful Mess

Wit-Rusland: Naviband - Historyja Majho Zyccia


Kroatië: Jacques Houdek - My Friend


Hongarije: Joci Pápai - Origo


Denemarken: Anja - Where I Am


Israel: Imri - I Feel Alive


Roemenië: Ilinca ft. Alex Florea - Yodel It!

Noorwegen: JOWST - Grab The Moment

NEDERLAND: OG3NE - Lights and Shadows


Oostenrijk: Nathan Trent - Running On Air

Meer op rtlboulevard.nl: Foto's – Deze tien zijn vast door naar de finale van het songfestival

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 00:04, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE in finale songfestival: 'Het was zenuwslopend'

Dus toch, de zusjes van OG3NE zijn wel degelijk vatbaar voor zenuwen. Niet gek als je tot bijna het laatste envelopje moet wachten tot je naam eruit rolt. Maar ‘we’ zijn door!

Er viel geen speld tussen te krijgen. OG3NE heeft zichzelf met hun ijzersterke optreden definitief op de kaart gezet op het Europese podium. Maar ze stierven bij bekendmaking van de tien landen die doorgaan naar de finale wel eerst duizend doden.

'We willen mensen raken'

“Het was zenuwslopend”, aldus een opgeluchte Amy Vol na afloop tegen RTL Boulevard. “We hielden constant elkaars hand vast.”Op de aansluitende persconferentie zei oudste zus Lisa: “Het was overweldigend, iedereen was zo goed. We wilden graag onze boodschap overbrengen, licht in de duisternis brengen, dat is gelukt. We willen mensen raken en we hopen dat in de finale nog een keer te kunnen doen maar dan voor nog meer mensen.”

Ook zij zijn door

Behalve Nederland zijn ook Bulgarije, Wit-Rusland, Kroatië, Hongarije, Denemarken, Israël, Roemenië, Noorwegen en Oostenrijk door naar de finale van zaterdag 13 mei.

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

12 mei 2017 00:00, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Moeder Isolde feliciteert zussen OG3NE

Isolde Vol, de moeder van de dames van OG3NE, heeft haar dochters donderdagavond direct toen bekend werd dat ze een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival hebben veiliggesteld, gebeld om ze te feliciteren. Volgens Lisa, Shelley en Amy is ze 'heel erg blij' voor de zangeressen.

"Blij voor ons dat we door zijn, en blij dat we dit hebben kunnen doen vanavond", vertelde Lisa.

De moeder van de zussen is ongeneselijk ziek en kon daarom niet mee naar Kiev. Het nummer Lights and Shadows is een ode aan haar.

OG3NE vertelde direct na de show dat ze zich op het moment suprême op het podium 'ongelofelijk sterk en krachtig' voelden. Lisa: "We zijn trots dat we dat gevoel en onze boodschap hebben kunnen overbrengen en gaan dat zaterdag in de finale nog een keer en nog wat extra doen."

Meer op rtlboulevard.nl: OG3NE in tranen maar gesterkt door moeder: 'Mijn glimlach hebben jullie al'

11 mei 2017 23:47, in:

Eurovisiesongfestival 2017

Trotse vader OG3NE: Zaterdag nog meer knallen!

Trotse vader OG3NE: Zaterdag nog meer knallen!

Wat is hij blij voor zijn meiden, en trots natuurlijk. Maar het was wel nagelbijten tot het einde toe. De ontlading was dan ook groot.

"We hadden erop gerekend, zo van: we zullen wel weer achteraan staan, maar het was wel spannend omdat landen doorgingen die ik niet op mijn lijstje had staan", zegt vader Rick Vol tegen verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard.

Knallen

En toen kreeg Team OG3NE toch even de kriebels. "Je ziet dat de spoeling dunner wordt en dan krijg je toch beetje zenuwen", zegt Rick. "Maar we zijn zo trots en blij. Zaterdag gaan we nog meer knallen!"

Meer op rtlboulevard.nl: OG3NE plaatst zich met ijzersterk optreden voor finale Eurovisiesongfestival

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

11 mei 2017 23:08, in:

Eurovisiesongfestival 2017

OG3NE plaatst zich met ijzersterk optreden voor finale Eurovisiesongfestival

Met een ijzersterke uitvoering van het lied Lights and Shadows heeft OG3NE zich vanavond geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

De drie zussen Amy, Lisa en Shelley deden wat ze moesten doen: loepzuiver zingen en een strakke act neerzetten. Van zenuwen was niets te merken. De Brabantse zusjes waren duidelijk in hun element op het podium van het Exhibition Center in Kiev.

Zaterdag 13 mei doen de dames mee in de finale. Er gingen vanavond tien landen door naar de finale. Dinsdagavond was de eerste halve finale, ook daar gingen tien landen door naar de eindronde.

Meer op rtlnieuws.nl:
IJzersterk optreden OG3NE in halve finale: 'Kippenvel'