Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

RTL | Volg het nieuws terwijl het gebeurt

07 mei 2015 19:33

Dennis Weening: Dit wens je je ergste vijand niet toe

Dennis Weening zat bovenop een roze wolk door de geboorte van zijn dochter. Toen hij een berichtje van een vrouw op Facebook kreeg, werd hij even van zijn stuk gebracht. Voor haar doodzieke peuter Nathaniel moet enorm veel geld ingezameld worden voor een behandeling in Amerika, want in Nederland kan geen arts hem meer helpen.

Dennis twijfelde geen moment en schoot te hulp. "Je gaat natuurlijk aan je eigen kinderen denken en dit wens je je ergste vijand niet toe," zegt de presentator tegen RTL Boulevard.

Nathaniel heeft neuroblastoom kanker. "Hij had een kankergezwel zo groot als een meloen in zijn buik. En er waren ook uitzaaiingen," vertelt verpleegster Evelien.

Gelukkig gaat het al wat beter met het tweejarige ventje. "Het is heel slecht gegaan, maar hij krabbelt weer wat op," zegt zijn moeder Victoria. Het afgelopen half jaar was het ziekenhuis in en ziekenhuis uit voor de peuter en zijn ouders. "Je leeft in het ziekenhuis. We hadden geen gewoon leven meer."

Maar de hulp in het buitenland is keihard nodig en dat kost handenvol geld: zo'n 100.000 euro. Albert Verlinde riep in onze uitzending op om iets te doneren voor Nathaniel op de website nathanielsvictoryfoundation.nl.

Topnieuws